Navigatie

Nieuwe waterkoker eerste gebruik

Hoe gebruik je je waterkoker de eerste keer?


Een nieuwe waterkoker moet je altijd eerst een paar keer omspoelen met kokend water voordat je hem in gebruik neemt. Op deze manier verwijder je de plastic geur of smaak uit de waterkoker. De plastic smaak is niet schadelijk voor de gezondheid, maar het is natuurlijk niet zo lekker in je kopje thee.

Plastic smaak verwijderen uit waterkoker

Bij een nieuwe waterkoker kan het water in het begin soms naar plastic ruiken of smaken. Dit kan geen kwaad maar het is natuurlijk niet zo lekker. Zo verwijder je de plastic smaak:

  1. Vul de waterkoker tot het maximum streepje met water en laat het water koken. Giet de waterkoker daarna leeg.
  2. Spoel de waterkoker op deze manier 3 keer om met kokend water.
  3. Als water uit de waterkoker hierna nog steeds naar plastic smaakt, vul de waterkoker dan voor de helft met water en voor de helft met azijn of citroensap. Laat de waterkoker opnieuw koken en laat het mengsel 10 minuten in de waterkoker.
  4. Giet de waterkoker na 10 minuten leeg en spoel de waterkoker goed om met water.
  5. Vul de waterkoker daarna tot het maximumstreepje met water. Laat het water koken en giet de waterkoker leeg.
  6. De waterkoker is nu klaar voor gebruik.

De waterkoker ontkalken

Na verloop van tijd kan er kalkaanslag ontstaan in de waterkoker. Hierdoor ziet de waterkoker er minder mooi uit en kunnen er stukjes kalk in de thee terecht komen. Ook verbruikt een verkalkte waterkoker meer energie.

Vul de waterkoker voor de helft met water en voor de helft met azijn of citroensap. Laat het mengsel koken en laat de waterkoker daarna een kwartier staan. Giet de waterkoker leeg en herhaal indien nodig. Spoel de waterkoker goed na met water en vul de waterkoker vervolgens nog een keer tot het maximumstreepje met water en laat het water koken. Giet de waterkoker leeg en hij is weer klaar voor gebruik.

Waterkoker ontkalken

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt