Navigatie

Welke Nespresso cups kopen?

Welke Nespresso koffiecups voor welk apparaat?

Nespresso koffiecups zijn er in heel veel verschillende smaken, zowel van Nespresso zelf als van B-merken uit de supermarkt. Daarnaast moet je opletten welk type cups jouw Nespresso apparaat gebruikt: Nespresso Original cups of Nespresso Vertuo cups. Hieronder leggen we je alles uit over Nespresso capsules zodat je precies weet welke cups je moet kopen.

Bekijk alle Nespresso apparaten Welke Nespresso kopen?

Nespresso-cups

Nespresso Original cups of Nespresso Vertuo cups?

Wanneer je Nespresso cups koopt is dit een van de belangrijkste dingen om op te letten: zijn de cups voor de originele Nespresso of voor de Vertuo? Als je de verkeerde soort koffiecups koopt, passen ze niet in jouw apparaat. Original cups hebben aan de onderkant een hoekige rand, terwijl Vertuo cups er aan de onderkant uitzien als een half bolletje.

Nespresso Vertuo cups hebben ook een streepjescode op elke capsule. Deze streepjescode wordt afgelezen door het apparaat waarna er automatisch precies de juiste hoeveelheid water wordt gebruikt voor een heerlijke perfecte koffie.

Nespresso cups of cups van een ander merk?

Nespresso cups zijn gemaakt van aluminium, terwijl B-merk cups uit de supermarkt vaak van plastic zijn. De Nespresso cup en de machine zijn perfect op elkaar afgestemd zodat het apparaat de capsule goed kan openen en er koffie mee kan zetten. Zo heeft het materiaal van de cup precies de juiste vorm en dikte.

Bij cups van een ander merk gaat dit niet altijd goed, waardoor de cup bijvoorbeeld niet goed opengaat of er nog koffie in de cup blijft zitten. Vooral plastic cups zijn een risico want daarbij kan er mogelijk zelfs een apparaatstoring optreden. Hoewel Nespresso cups duurder zijn dan B-merk cups zijn ze daarom toch een betere keuze; je voorkomt hiermee veel gedoe.

Aluminium cups of plastic cups?

Nespresso cups zijn gemaakt van aluminium. De meeste B-merk cups uit de supermarkt zijn van plastic, maar er bestaan ook cups van andere merken die wel van aluminium zijn gemaakt. Onze ervaring met de plastic cups is dat deze problemen kunnen veroorzaken. Kies daarom bij voorkeur voor de aluminium cups van Nespresso zelf, of anders eventueel aluminium cups van een B-merk. Gebruik geen plastic cups.

Technische storing door gebruik van B-merk cups

Bij gebruik van goedkopere B-merk cups uit de supermarkt kan er veel mis gaan. Zo kan er een storing optreden, het apparaat kan gaan lekken, water loopt niet goed door of de cups worden niet goed doorboort waardoor er nog koffie in de cup achterblijft. Ook kan het zijn dat de cup niet goed in de houder past waardoor er veel druk in de machine kan ontstaan. Het Nespresso apparaat zal er niet direct van kapot gaan, maar het is wel nadelig voor de levensduur van het apparaat. Gebruik daarom bij voorkeur alleen capsules van Nespresso zelf.

Verschillende smaken koffie

Nespresso heeft koffiecups in heel veel verschillende smaken, waaronder verschillende soorten intense koffie, espresso, lungo, decafeinato, koffievariaties en master origin koffie. Elke Nespresso koffiecup is ontwikkeld voor een specifieke kopgrootte. De kopgroottes zijn: ristretto (25ml), espresso (40ml), lungo (110ml) en americano (150ml).

Nespresso cups inleveren voor recycling

Nespresso cups zijn gemaakt van aluminium, een materiaal dat uitermate geschikt is om te recyclen. Daarom kun je bij Nespresso een gratis recycling bag bestellen waarin je de lege capsules kunt bewaren. Ook vind je op de website van Nespresso een lijst van ongeveer 1000 adressen door heel Nederland waar je de lege Nespresso capsules in kunt leveren. Door hieraan mee te doen, draag je bij aan een beter milieu.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt