Navigatie

Advies over Nespresso

Nespresso kopen? Wij adviseren je graag!

Nespresso heeft veel verschillende modellen koffieapparaten waarmee je door middel van koffiecups eenvoudig verschillende soorten koffie zet. Ook heb je de keuze tussen apparaten voor koffie, zoals een heerlijke espresso en apparaten met een stoompijpje, of in combinatie met een melkopschuimer voor koffie-met-melk recepten zoals cappuccino. Daarnaast zijn er twee verschillende koffiecupsystemen: Original en Vertuo. Ook vergelijken we hieronder de apparaten van Nespresso met Dolce Gusto en met Senseo. Met deze informatie weet je precies welke apparaten er zijn en waar je allemaal op kunt letten bij het maken van je keuze.

Bekijk alle Nespresso apparaten Lees meer over Nespresso

Nespresso-cups

Nespresso Original

Nespresso Original apparaten gebruiken het originele koffiecup-systeem. Dit type koffiecapsule is gemaakt van aluminium en heeft aan de onderkant een scherpe hoek. De capsules hebben een vast formaat.

De Nespresso Original apparaten zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: Creatista, Essenza, CitiZ, Lattissima en Pixie.

De Nespresso Lattissima heeft een ingebouwd stoompijpje voor het opschuimen van melk. Hiermee maak je bijvoorbeeld een heerlijke verse cappuccino. Een andere mogelijkheid is om een van de Nespresso apparaten te combineren met een losse melkopschuimer.

Bekijk alle Nespresso apparaten Lees meer over Nespresso cups

Nespresso Vertuo

Nespresso Vertuo apparaten gebruiken het Vertuo koffiecup-systeem. Je kunt dus geen originele Nespresso capsules in deze apparaten gebruiken. Vertuo capsules zijn rond aan de onderkant, zoals een half bolletje. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, passend bij het koffierecept. De capsules hebben een streepjescode die precies aangeeft hoeveel water het apparaat voor het koffierecept moet gebruiken.

Nespresso Vertuo apparaten zijn in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: Vertuo Next en Vertuo Plus. Vergeleken met het originele Nespresso systeem, hebben de Vertuo apparaten een groter waterreservoir en zijn ze ook geschikt voor grotere kopgroottes.

Nespresso of Dolce Gusto?

Dolce Gusto zijn de koffiecup-apparaten van Nescafé. Zowel Nespresso als Nescafé zijn eigendom van het Zwitserse moederbedrijf Nestlé maar het zijn wel verschillende merken. Daarom zijn de apparaten verschillend en gebruiken ze andere koffiecapsules. In het algemeen geldt dat Dolce Gusto capsules wat goedkoper zijn en dat je er zowel warme als koude dranken mee kunt zetten. Verder zit bij koffie-met-melk recepten het melkpoeder al in de capsule. Met een Dolce Gusto zet je naast koffie en koffie-met-melk specialiteiten zoals cappuccino bijvoorbeeld ook chocolademelk, ice tea of een chai latte. Dolce Gusto heeft lekkere koffie en biedt meer mogelijkheden maar Nespresso koffie is kwalitatief vaak toch net even beter. Dolce Gusto cups zijn verkrijgbaar in de supermarkt.

Bekijk alle Dolce Gusto apparaten

Nespresso maakt gebruik van aluminium koffiecapsules en Senseo gebruikt koffiepads. Het voordeel van aluminium capsules is dat de koffie vacuüm verpakt zit en op deze manier tot wel een jaar vers kan blijven. Senseo koffiepads zitten weliswaar in een luchtdichte zak, maar blijven na opening beperkt vers. Als je veel koffie drinkt hoeft dat op zich geen probleem te zijn, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Wat Senseo verder uniek maakt is de mogelijkheid om twee kopjes koffie tegelijk te zetten.

Bekijk alle Senseo apparaten Welke Senseo moet ik kopen?

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt