Navigatie

Welke Sodastream kopen?

Sodastream kopen? Wij adviseren je graag!

Met een SodaStream apparaat maak je zelf een heerlijk bruisende fles water van het water uit de kraan. Ook kun je SodaStream siroop toevoegen om thuis Pepsi, 7Up of sinas te maken. Zo hoef je nooit meer te slepen met flessen uit de supermarkt. Bovendien is een SodaStream veel beter voor het milieu, omdat er geen volle vrachtwagens met frisdrank hoeven te rijden en omdat er een heleboel wordt bespaard op plastic flessen. Hieronder leggen we je precies uit hoe een SodaStream werkt en waar je op moet letten wanneer je een SodaStream-apparaat koopt.

Alle Sodastream producten Lees meer over Sodastream

Welke Sodastream kopen?

Wat is een Sodastream?

SodaStream is een merknaam voor een apparaat waarmee je thuis heel gemakkelijk bruisend water maakt. Het werkt met gewoon kraanwater, een CO2 cilinder en als je dat wil siroop als je van frisdranken zoals Pepsi cola, 7Up en sinas houdt. Met een CO2 cilinder maak je ongeveer 60 liter water met prik. Dat betekent dat je maar een fles nodig hebt, in plaats van 60 frisdrankflessen uit de supermarkt. Zo heb je niet alleen een stuk minder gedoe met gesleep met flessen, maar bespaar je ook kosten en het milieu.

Hoe werkt een Sodastream?

Vul een lege SodaStream fles of karaf met kraanwater en plaats deze in het SodaStream apparaat. Daarna voeg je koolzuur toe uit de CO2 cilinder door op de knop te drukken. Hierdoor gaat het water bruisen en krijg je prik. Op deze manier maak je zelf bruisend koolzuurhoudend water. Door korter of langer op de knop te drukken, kun je zelf kiezen hoeveel koolzuur je toevoegt en bepaal je zelf hoe bruisend het water wordt. En als je meer houdt van een smaakje dan kun je daarna nog een SodaStream siroop toevoegen. Zoals de smaken cola, sinas of 7Up.

Wat zit er in de doos?

Als je een SodaStream apparaat koopt, dan krijg je naast het apparaat zelf ook een gevulde CO2 cilinder en een plastic fles of glazen karaf. Afhankelijk van de verpakking kun je kiezen voor verschillende modellen SodaStream of bijvoorbeeld een extra fles of cilinder. Ook heb je de keuze uit glas of plastic voor de fles. De glazen karaffen kunnen gewoon in de vaatwasser. Plastic flessen kun je ook steeds opnieuw gebruiken, maar moet je even met de hand afwassen. Afhankelijk van hoeveel koolzuur je gebruikt, kun je met een volle CO2 cilinder tot wel 60 liter bruisend water maken.

SodaStream CO2 cilinders

Om bruisend water te maken, werkt een SodaStream apparaat met compacte CO2 cilinders. De CO2 cilinders blijven eigendom van Sodastream, daarom wordt er gewerkt met een omruilsysteem waarbij je een lege cilinder kunt inruilen voor een volle. Je betaalt dan alleen voor het koolzuurgas. Ook is het mogelijk om een extra cilinder bij te kopen, in dat geval betaal je een borg voor de extra cilinder. Lege SodaStream cilinders inruilen of een extra cilinder bijkopen kan gewoon bij de Expertwinkel.

SodaStream CO2 cilinder vullen

Als je SodaStream CO2 cilinder leeg is, kun je deze eenvoudig inruilen voor een volle cilinder. Dit kun je doen bij de Expertwinkel. Je levert dan de lege cilinder in en koopt een volle inruilcilinder terug. Je betaalt dan alleen voor het koolzuurgas. Ook is het mogelijk om extra cilinders bij te kopen. In dat geval betaal je een extra bedrag aan borg. Op Expert.nl wordt dit aangegeven als Sodastream CO2 cilinder omruil voor als je een lege fles inruilt en als SodaStream CO2 cilinder aanvulling voor als je een extra cilinder bij wil kopen.

Het inruilen van een lege cilinder kan niet online, maar met 140 Expertwinkels door heel Nederland is er altijd een winkel in de buurt. Klik hier voor de dichtstbijzijnde Expertwinkel.

Verschillende smaken Sodastream siroop

Met een SodaStream tover je gewoon kraanwater om in heerlijk bruisend water. Als je houdt van prik met een smaakje, kun je ook SodaStream siroop toevoegen. Deze voeg je eenvoudig toe nadat je het koolzuur aan het water hebt toegevoegd. SodaStream siroop is onder andere beschikbaar in de volgende smaken: Pepsi, Pepsi Max, 7Up, 7Up free, Mirinda en Mirinda light.

Glazen en metalen SodaStream flessen en karaffen

Naast de stevige SodaStream flessen van plastic kun je bij SodaStream ook kiezen voor een luxe karaf van glas of een robuuste fles van metaal. Op deze manier creëer je zelf bruisend water met een luxe uitstraling, alsof je in een restaurant zit. De glazen en metalen flessen zijn stijlvol en duurzaam en hebben als extra voordeel dat ze gewoon in de vaatwasser kunnen. Dit in tegenstelling tot de plastic flessen, die je met de hand af moet wassen. Ook kun je kiezen voor sportieve 500ml flessen, die je makkelijk mee kunt nemen. Deze herken je aan de My Only Bottle opdruk.

Voordelen van een SodaStream

Sodastream heeft een aantal duidelijke voordelen:

  • Met een CO2 cilinder maak je tot 60 wel liter bruisend water. Dat betekent dat je nooit meer met flessen frisdrank hoeft te slepen uit de supermarkt.
  • Met SodaStream kun je zelf goedkoper bruisend water en frisdrank maken dan wanneer je flessen frisdrank in de supermarkt zou kopen.
  • Met een SodaStream spaar je het milieu. Er hoeven minder vrachtwagens te rijden met frisdrank en er zijn minder plastic flessen nodig.
  • Met een SodaStream heb je altijd bruisend water of frisdrank in huis, gewoon met het water uit de kraan.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt