Navigatie

Review: Fresh 'n Rebel Clam Wireless – Urenlang draadloos luisterplezier!

03-11-2021

‘Een koptelefoon die je een persoonlijke geluidsbeleving geeft.’ Zo omschrijft Fresh ’n Rebel hun eigen koptelefoon op hun website. Naast kwaliteit hebben ze geprobeerd veel comfort toe te voegen. Zachte oorkussens, lang luisterplezier en een betrouwbare uitstraling moet de consument overhalen om deze koptelefoon te kopen. De over-ear oorschelpen zouden ook moeten bijdragen aan de ‘persoonlijke geluidsbeleving’. Is het apparaat echt zo goed als ze zeggen? Daarvoor heb ik er een voor je getest!



Plus- en minpunten van Fresh n Rebel Clam Wireless
+ Luister tot wel 35 uur draadloos
+ Snel opgeladen
+ Goed geluid met diepe bas en zonder enige verstoringen
+ Prijs/kwaliteit zeer goed
+ Gaat voor een lange tijd mee
- Vrij groot ontwerp, waardoor het op langere termijn minder comfortabel is

Fresh 'n Rebel Clam | Te koop bij Expert

Door Jorick van den Noort
Contentredacteur | Expert

Belangrijkste specificaties Fresh ‘n Rebel Clam Wireless

Gewicht
240 gram
Geluid
Stereo, actieve hoofdtelefoon
Accuduur
35 uur
Wat zit er in de doos?
Koptelefoon, oplaadsnoer (micro USB), audio kabel (3.5 mm), pouch
Bijzonderheden
Over-ear, Bluetooth 4.2

De levering van de Fresh 'n Rebel Clam Wireless is al direct het eerste pluspunt! De hoofdtelefoon zit verpakt in een doos die eigenlijk te mooi is om weg te gooien. Op het eerste gezicht valt het design al meteen op. Fresh ’n Rebel heeft geprobeerd om comfort en kwaliteit samen te brengen in één koptelefoon! Aan mij de eer om hem eens te testen. Is de koptelefoon geschikt voor een lange treinreis? Hoe is het geluid? Wat zit er allemaal bij de levering en nog veel meer vraagstukken waar ik je antwoord op ga geven!

Urenlang luisteren zonder verstoringen

Je hoeft geen hogere wiskunde te studeren om overweg te kunnen met deze koptelefoon. Verbinden via bluetooth is heel eenvoudig en ook de bedieningsknoppen spreken voor zich. Dat geeft je al een hoop rust.

Met een volle accu van de Clam kan je tot wel 35 uur lang luisteren! Daarmee geniet je gewoon bijna een volledige werkweek van de draadloze connectiviteit. Is de koptelefoon vervolgens leeg? Geen probleem, want met de meegeleverde audiokabel kan je de koptelefoon aansluiten op een hoofdtelefoon-ingang en geniet je non-stop van muziek.

Het opladen van de Clam gaat overigens heel eenvoudig en snel! Wel is het meegeleverde oplaadsnoer zeer kort en moet je dus dichtbij een stopcontact zitten. Als je hem eenmaal aan de oplader hebt zitten, is die binnen de kortste keren volledig opgeladen. Bij de levering zit ook een handige pouch, waarmee je de koptelefoon kan meenemen. Je kan de koptelefoon eenvoudig verstellen en inklappen, zodat die makkelijk in de tas past. De pouch is zeer comapact en makkelijk mee te nemen op reis. Ik heb wel gemerkt dat de ritsen snel kapot gaan en dat de pouch niet al te veel bescherming biedt aan jouw hoofdtelefoon.

Zoals ik eerder al aangaf, is de koptelefoon heel eenvoudig te verbinden met Bluetooth 4.2. Je hoort een hoge noot op het moment dat het is verbonden. Vervolgens geniet je van prima geluid zonder enige verstoringen. Het mooie is dat de Clam compatibel is met zowel Android als iOS!

Draagcomfort van de Clam Wireless

De Fresh ’n Rebel Clam Wireless is dus eenvoudig in gebruik, maar hoe comfortabel is hij eigenlijk? Comfort is voor mij een belangrijk punt omdat je dan ongestoord je werkzaamheden kan uitvoeren. Ik heb lange treinreizen, werkdagen en sportsessies doorstaan met deze koptelefoon en ik kan je vertellen dat het zo zijn plus- en minpunten heeft.

Wat super chill is, en ook direct opvalt, zijn de zachte oorkussens en het comfortabele kussen op de hoofdband. De oorschelpen zitten rond de oren en zorgen ervoor dat je lekker naar muziek of podcasts kunt luisteren. Door de zachte kussens op de oorschelp krijg je ook geen last van je oren, ook niet wanneer je oorbellen in hebt! Wel worden je oren heel warm doordat ze compleet afgesloten zijn.

Fresh 'n Rebel Clam | Te koop bij Expert

Ondanks de comfortabele kussens merkte ik wel dat de koptelefoon minder comfortabel wordt als je hem wat langer draagt. Na een treinrit van een half uur merk je al wel dat de hoofdband op je hoofd begint te drukken en je oren flink warm worden. Ook kan ik niet een complete werkdag mijn koptelefoon ophouden en wil ik soms even rust voor mijn oren. Dit komt ook vooral door het lompe en grote ontwerp van de koptelefoon.

Voor mij gaat er bijna niks boven even lekker sporten! Het liefst doe ik dat met mijn favoriete muziek. Ik heb een paar keer gebruikgemaakt van de Clam koptelefoon, maar al snel kwam ik erachter dat deze hoofdtelefoon niet optimaal is voor intensief sporten. De Clam is namelijk een nogal massieve koptelefoon van 240 gram en het heeft oorkussens van leer. In combinatie met zweet glijdt de koptelefoon van je hoofd af. Ga je wat minder intensief sporten? Dan is de Clam een geschikte koptelefoon.

Geluid en design

Gebruiksgemak is uitstekend, draagcomfort valt over te twisten, maar hoe zit het dan met de kwaliteit van de koptelefoon? Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Ik heb veel geluisterd! Van muziek met een diepe bas tot aan podcasts met veel verschillende stemmen. Ook heb ik eens even goed gekeken naar de uitstraling van de Clam.

Op het eerste gezicht heeft deze koptelefoon een mooi design met zachte kussens. Hij geeft een betrouwbare en sterke indruk. Ik heb hem nu al wel een tijdje en nog nergens zijn er krasjes of deukjes te bekennen! De koptelefoon is in meerdere kleuren beschikbaar! Ik heb hem toevallig in het donkergrijs, maar je kan hem ook in het lichtgrijs, roze, mint, blauw of rood krijgen.

Hij geeft een betrouwbare en sterke indruk

Maar dan, het geluid. Daar draait het uiteindelijk allemaal om. Zoals eerder al gezegd kan je de koptelefoon heel eenvoudig verbinden via bluetooth. Vervolgens kan je jouw eigen favoriete muziek afspelen. De connectiviteit met bluetooth is zeer goed, waardoor de muziek niet verstoord wordt. Verder geniet je van prima geluid met een diepe bas! Door de over-ear-oorschelpen ga je helemaal op in de muziek en voor je het weet ben je een uur verder! Ondanks de afsluiting van jouw oren beschikt de Clam niet over noise-cancelling, dus je hoort nog wel geluiden in de omgeving. De Fresh 'n Rebel Clam ANC modellen beschikken wel over Active noise-cancelling.

Wat deze koptelefoon helemaal populair maakt is dat het ook nog eens laag in prijs is! De prijs-kwaliteitsverhouding is dus zeer goed. Verder is de audiokabel gevlochten, waardoor deze een stuk sterker is. De microfoon van de stereo koptelefoon kan soms wat problemen ondervinden, maar werkt over het algemeen prima!

Conclusie

Lekker lang draadloos luisteren naar jouw favoriete muziek of podcast kan met de Fresh ’n Rebel Clam Wireless. De koptelefoon is heel eenvoudig te gebruiken met de overzichtelijke knoppen en duidelijke instructies. Daarbij komt ook nog eens kijken dat de Clam een mooi en betrouwbaar design heeft. In combinatie met een goede geluidskwaliteit met een diepe bas is de koptelefoon meer dan geschikt!

Er zijn echter ook een paar dingen die missen of minder goed werken. Zo voel je de hoofdband en de oorschelpen drukken als je de Clam wat langer draagt en door zijn grote ontwerp is hij niet handig voor tijdens het sporten. Ook ga je niet helemaal op in de muziek omdat het niet over noise-cancelling beschikt, maar dat is ook maar net hoeveel waarde je eraan hecht natuurlijk.

Reis je veel met het openbaar vervoer of moet je je even focussen op werkzaamheden? Dan is de Clam Wireless de perfecte koptelefoon. Ben je toch meer op zoek naar een koptelefoon voor tijdens het sporten? Dan is het beter om verder te kijken naar een koptelefoon die daar wel geschikt voor is. Om te zien of de Clam de juiste koptelefoon voor je is, zal je de voor- en nadelen tegen elkaar moeten opwegen. Zo ja? Geniet dan van urenlang luisterplezier!

Fresh 'n Rebel Clam | Te koop bij Expert

Deel deze blog via: