Navigatie

Alles voor een heerlijke decembermaand

Beleef de sportzomer

December staat weer voor de deur en dat betekent dat de feestdagen weer op ons staan te wachten. Tijdens de feestdagen komen we graag als vrienden en familie bij elkaar onder het genot van heerlijke maaltijden en warme dranken. In deze blog geven we je een aantal tips voor een heerlijke decembermaand.

De lekkerste gerechten voor de feestdagen

Met de feestdagen is het leuk om te gourmetten met familie of vrienden. Het geeft je de mogelijkheid om eens bij te praten onder het genot van een hapje.

Om de gourmettafel nog gezelliger te maken, is het leuk om lekkere voorgerechtjes te bereiden. Deze kan je dan alvast eten terwijl je wacht op het stukje vlees die je aan het bereiden bent met het gourmetstel. Daarnaast maak je de tafel een stuk gezelliger met bijpassende versiering, mooie wijnglazen en klassiek bestek. Je hebt met gourmetten veel mogelijkheden. Zo maak je naast vleesgerechten ook heerlijke vegetarische gerechten. Daardoor is gourmetten leuk voor iedereen!

Je hoeft natuurlijk niet persé te gourmetten. Steengrillen of racletten werkt ook prima voor de sfeer. Het is bijna hetzelfde, maar toch zijn er enkele verschillen. Met steengrillen heb je geen kleine pannetjes en gaat het meer om het bereiden van gerechten op de steenplaat. Racletten lijkt ook veel op gourmetten, maar hierbij wordt er meer kaas gebruikt. Je kan het ook leuker maken met zogeheten funcooking-apparaten. Daarmee maak je pizza’s, crêpes en poffertjes en doop je stukjes fruit in een chocoladefontein.

Het oude jaar moet natuurlijk afgesloten worden met oliebollen of dergelijke lekkernijen. Deze kan je kopen op de markt, maar ze zijn altijd lekkerder wanneer je ze zelf maakt. Het kan best eenvoudig, zolang je maar beschikt over een frituurpan. Door ze daarin te gooien komen de oliebollen er super lekker uit. Heb je geen friteuse? Geen probleem, want in een braadpan lukt het ook prima. Naast oliebollen maak je ook heerlijke appelflappen of churros! Eet smakelijk!

Word wakker met de geur van versgemalen koffiebonen

Wat is er nou lekkerder dan de geur van versgemalen koffiebonen? Met een koffiemolen kom je december wel door. De combinatie van een warme kamer en deze heerlijke geur geeft dat het echte wintergevoel!

Bijna iedereen kent wel de klassieke bonenmaler met een hendel waar je aan kan draaien. Net als bij veel andere producten is de koffiemolen nu geautomatiseerd, waardoor de hendel is verdwenen. In de plaats daarvan is er nu gewoon een knop waar je op drukt en het apparaat doet de rest. Wat niet verdwenen is, en ook nooit zal verdwijnen, is de geur van versgemalen koffiebonen. Deze zalige geur danst nog altijd vrolijk door de kamer.

Om de perfecte koffiemolen in huis te halen moet je goed kijken naar het aantal gram koffiebonen dat er in het apparaat kan. De ene molen heeft namelijk een grotere inhoud dan de andere molen. Verder hebben koffiemolens verschillende maalsystemen en -standen waar je bij de aanschaf op kan letten. Heb je vervolgens een bonenmaler in huis? Dan kan je lekker genieten heerlijke filterkoffie van jouw favoriete bonen! Neem een warme kop koffie of chocolademelk en ga nog eens lekker dicht bij de kachel zitten. En dan, enjoy!

Geniet van de gezellige decembermaand

Je kunt december zo leuk en gezellig maken als je maar wilt! Van de mooiste kerstlichtjes in de boom tot de lekkerste gerechten op tafel. Op die manier kom je de donkere winterdagen wel door. Hou voor meer inspiratie ook zeker onze website en socials in de gaten tijdens de decembercampagne. Voor nu wensen we je een fijne feestdagen toe!

Deel deze blog via: