Navigatie

Alles voor een heerlijke decembermaand

Beleef de sportzomer

December staat weer voor de deur en dat betekent dat de feestdagen weer op ons staan te wachten. In deze gekke tijden zijn we meer thuis en minder samen. Toch kan je december gezellig en knus maken om zo het echte wintergevoel te creëren. Van versgemalen koffie uit een koffiemolen tot vrolijke kerstbellen die uit de speakers rinkelen. In deze blog zetten we een aantal tips op een rijtje om deze wintermaand goed door te komen!

Verlichting tijdens de donkere winterdagen

Om de donkere winterdagen van december wat gezelliger te maken, halen veel mensen hun kerstverlichting uit de kast. De één pakt het groots aan met een grote lichtshow en de ander houdt het juist lekker simpel door alleen lampjes in de boom te hangen. Of je het nu groot of klein aanpakt, de bediening van kerstlampjes is een stuk makkelijker met een smart-stopcontact!

Door de lichtjes aan te sluiten op een slim stopcontact kan je ze aan- en uitzetten vanaf je smartphone of tablet. Dat is overigens niet het enige wat je ermee kan doen. Je kan bijvoorbeeld ook bepalen op welk tijdstip de verlichting aanspringt en wanneer die uitgaat. Daardoor hoef je daar niet meer naar te kijken en kan je lekker ontspannen. In de app die je kan koppelen met een smart-stopcontact heb je nog veel meer mogelijkheden. Misschien vind je het leuk om de kerstlampjes in verschillende kleuren te laten branden of juist om een bewegend patroon in te stellen.

Je kan de bediening ook een stukje makkelijker maken door je slimme stekker te koppelen aan een bewegingssensor. Dan springt het licht aan wanneer je voorbij de sensor loopt. Zo geniet je ’s ochtends van gezellige warme lichtjes en gaan ze na een tijdje automatisch weer uit.

Word wakker met de geur van versgemalen bonen

Wat is er nou lekkerder dan de geur van versgemalen koffiebonen? Met een koffiemolen kom je december wel door. De combinatie van een warme kamer en deze heerlijke geur geeft dat echte wintergevoel!

Bijna iedereen kent wel de klassieke bonenmaler met een hendel waar je aan kan draaien. Net als bij veel andere producten is de koffiemolen nu geautomatiseerd, waardoor de hendel is verdwenen. In de plaats daarvan is er nu gewoon een knop waar je op drukt en het apparaat doet de rest. Wat niet verdwenen is, en ook nooit zal verdwijnen, is de geur van versgemalen koffiebonen. Deze zalige geur danst nog altijd vrolijk door de kamer.

Om de perfecte koffiemolen in huis te halen moet je goed kijken naar het aantal gram koffiebonen dat er in het apparaat kan. De ene molen heeft namelijk een grotere inhoud dan de andere molen. Verder hebben koffiemolens verschillende maalsystemen en -standen waar je bij de aanschaf op kan letten. Heb je vervolgens een bonenmaler in huis? Dan kan je lekker genieten heerlijke filterkoffie van jouw favoriete bonen! Neem een warme kop koffie of chocolademelk en ga nog eens lekker dicht bij de kachel zitten. En dan, enjoy!

Zing en dans mee met alle kersthits

Vrolijke kinderliedjes, rinkelende bellen of de Beach Boys, je ontkomt er niet aan tijdens de feestdagen. Muziek is dan ook een grote sfeerbepaler. Met een goede speaker laat je de mooie klanken vrolijk door de huiskamer gaan. Van ‘Jingle Bells’ tot Paul McCartney met ‘Wonderful Christmastime’.

Natuurlijk hoeft het niet altijd kerstmuziek te zijn. Rond deze tijd van het jaar komen alle radiostations namelijk ook met complete toplijsten waarin de beste muziek van de afgelopen jaren naar voren komt. Alle hits die je even vergeten was komen dan weer langs en de meest bekende hits worden hard meegezongen. Muziek zorgt er niet alleen voor dat december een stuk gezelliger wordt, maar het neemt ook nog eens al je zorgen weg. Geen stress voor vakantie of cadeautjes, maar gewoon lekker dansen op de kersthits van Michael Bublé.

Je hebt bij speakers veel keuze uit verschillende soorten. Ga je voor een simpele bluetoothspeaker of denk je dat de muziek beter tot zijn recht komt met een grote partyspeaker? Het grote voordeel van beide speakers is dat je gewoon je eigen muziek kan afspelen met de handige bluetoothfunctie. Wanneer je de kerstmuziek zat bent, kan je gewoon jouw favoriete tunes afspelen. Of als je een eigen gave kerstafspeellijst hebt, kan je die natuurlijk ook over de boxen knallen! Daarnaast kan je ook gewoon de radio de kerstmuziek laten verzorgen. Je hebt keuze uit één van de vele verschillende toplijsten die deze maand worden gedraaid. Zo kan je lekker meezingen met Mariah Carey totdat je de hoge noten niet meer haalt.

De lekkerste gerechten voor de feestdagen

Een mooie Nederlandse traditie is om met de feestdagen te gourmetten met familie of vrienden. Het geeft de mogelijkheid om leuke gesprekken te starten terwijl je ondertussen bezig bent je eten te bereiden. Kerst of oud en nieuw wordt zo een leuk feest terwijl je samen met de familie rond het gourmetstel zit.

Om de gourmettafel nog gezelliger te maken, kan je bijvoorbeeld leuke voorgerechtjes maken. Kleine koude hapjes die je eenvoudig bereidt en die ook nog eens heel lekker zijn. Daarnaast kan je het leuk aankleden met bijpassende versiering en mooie wijnglazen, borden en bestek. Je hebt met gourmetten veel mogelijkheden. Zo maak je ook heel makkelijk gezonde of vegetarische gerechten. Daardoor is gourmetten leuk voor iedereen! Pas overigens wel op voor de spetters.

Je hoeft natuurlijk niet persé te gourmetten. Steengrillen of racletten werkt ook prima voor de sfeer. Het is bijna hetzelfde, maar toch zijn er enkele verschillen. Met steengrillen heb je geen kleine pannetjes en racletten is meer met kaas. Je kan het ook leuker maken met zogeheten funcooking-apparaten. Daarmee maak je pizza’s, crêpes en poffertjes en doop je stukjes fruit in een chocoladefontein.

Het oude jaar moet natuurlijk afgesloten worden met oliebollen of dergelijke lekkernijen. Deze kan je kopen op de markt, maar ze zijn altijd lekkerder wanneer je ze zelf maakt. Het kan best eenvoudig, zolang je maar beschikt over een frituurpan. Door ze daarin te gooien komen de oliebollen er super lekker uit. Heb je geen friteuse? Geen probleem, want in een braadpan lukt het ook prima. Naast oliebollen maak je ook heerlijke appelflappen of churros! Eet smakelijk!

Sportzomer op tv

Altijd knus en warm met elektrische deken

Er zijn meerdere manieren om het lekker warm te houden tijdens de koude winterdagen. Met een goeie kachel kan je de huiskamer snel en eenvoudig opwarmen. Zo geniet je van aangename temperaturen en hoef je niet te bibberen. Als je gaat slapen wil je het natuurlijk ook lekker warm hebben. Je kan een kachel op de slaapkamer zetten, maar nog handiger en fijner is een elektrische deken!

Of je nou een éénpersoonsbed, een twijfelaar of een tweepersoonsbed hebt, je kan altijd een elektrische deken gebruiken. De deken stop je tussen het matras en het hoeslaken. Vervolgens heb je de keuze uit verschillende warmtestanden en kan je hem precies zo instellen zoals je dat fijn vindt. Ook zijn er elektrische dekens die een speciale warmtestand hebben voor de voeten. En slaap je in een tweepersoonsbed en wil je een andere warmtestand dan jouw partner? Bij de meeste tweepersoonsdekens kun je beide helften afzonderlijk van elkaar instellen, zo is de ene helft warmer dan de andere.

Naast dat je het lekker aangenaam hebt in bed, heeft een elektrische deken nog meer voordelen. Zo verbruikt hij minder energie dan een kachel of verwarming en bevordert het je slaap. Omdat de temperatuur constant blijft, wordt je slaapcyclus niet onderbroken. Ook is een warm bed goed voor spierherstel. Verder vraag je je misschien af of het wel veilig in gebruik is? Veel elektrische dekens beschikken over oververhittingsbeveiliging. Daardoor hoef je niet bang te zijn dat de deken te heet wordt. Wat ook zeker is, is dat je heerlijk zal slapen en niet meer koud wakker wordt.

Geniet van de gezellige decembermaand

Je kunt december zo leuk en gezellig maken als je maar wilt! Van de mooiste kerstlichtjes in de boom tot de lekkerste gerechten die je op tafel brengt. Op die manier kom je de donkere winterdagen wel door. Voor meer inspiratie kan je onze website en socials in de gaten houden tijdens de decembercampagne. Voor nu wensen we je een fijne decembermaand toe!

Deel deze blog via: