Navigatie

Zo beleef je de Tour de France op z’n best!

Beleef de Tour de France

Het mocht even duren, maar de geweldige sportzomer staat nu echt voor onze deur. Terwijl de voetballers al druk bezig zijn op het Europees kampioenschap, is Frankrijk binnenkort weer het decor voor de 108e editie van de Tour de France. Zien we straks Steven Kruijswijk of Bauke Mollema op het hoogste podium? Ga er deze zomer maar eens goed voor zitten, want het gaat gegarandeerd een spektakel worden. Om de ultieme Tour belevenis in huis te halen hebben wij van Expert de beste tips op een rijtje gezet!

Ieder jaar staat het grote wielerspektakel bij veel mensen met dikke stiften gemarkeerd in de agenda. ‘’De Tour de France, de tijd van mijn leven’’, zoals volkszanger Dries Roelvink in één van zijn nummers zingt. Veel mensen zullen het daar mee eens zijn. Want wat gaat er nou boven een heerlijke Tour de France op een warme zomerdag met een koud drankje in je handen? Zit je er klaar voor? Dan komen we nu met de beste tips!

Radio Tour de France

De enige echte ultieme Tour de France beleving is, als je het aan mij vraagt, Radio Tour de France. Live commentaar van de commentatoren die je midden in de koers op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Terwijl je op de camping of gewoon thuis net genoeg signaal weet te vinden voor jouw radio voelt het net alsof je tussen Mathieu van der Poel en Wilco Kelderman fietst. Het commentaar wordt leuk afgewisseld met gepraat en de beste muziek om het echte Tour de France gevoel te krijgen.

Ooit toen de televisie nog geen bekend begrip was in het woordenboek, konden de wielerfans de koers live volgen via de radio. Uiteindelijk maakte Nederland in 1970 kennis met Radio Tour de France van de NOS. Alle gebeurtenissen en interviews vanuit Frankrijk werden live op de radio uitgezonden. Bekende commentatoren als Theo Koomen en Fred Racké versloegen de wedstrijd achterop de motor die midden in de koers reed. Ondanks de opkomst van de televisie bleef het radioprogramma immens populair bij de luisteraars. Tot op de dag van vandaag is Radio Tour de France nog steeds een super populair programma en maakt het duizenden mensen meer dan blij.

Genieten van de Franse ‘chansons’ en de herkenbare intro van Radio Tour de France doe je pas echt met een goede radio. Er zij tegenwoordig een hoop mogelijkheden om naar de radio te luisteren. Met een DAB+ radio geniet je van de kraakheldere kwaliteit en hoef je niks van de Tour te missen. De FM-radio is ook nog steeds populair. Door aan de knoppen te draaien kan je de juiste frequentie vinden. Je kunt ook nog kiezen voor een hybride of internet radio.

Tour de France op tv

Aan de buis gekluisterd

Het gaat dan echt beginnen, de Tour de France! Of hoe de Fransen het ook wel noemen: ‘La Grande Boucle.’ Van de zware bergetappes tot de langdurige sprintetappes, je hoeft geen moment te missen door de live uitzendingen op TV. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je alles goed kan volgen en het haarscherp kan zien. Als je wilt weten wat de perfecte televisie voor je is, dan kan je onze adviespagina eens bekijken!

De Tour de France is meer dan alleen de wielrenners die op hun fiets zitten. Je kunt namelijk niet om het prachtige Franse landschap heen. Tijdens de koers wordt er daarom door de regie ook veel aandacht besteed aan unieke ruïnes en uitgerekte wijnvelden. Alle kleuren in het Franse landschap komen voorbij. Dit beleef je pas echt goed met een OLED of QLED televisie. Niet alleen de beeldkwaliteit is goed, maar ook de kleuren spatten van het scherm.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je beschikt over goede audio. Anders mis je de mooie achtergrondverhalen die de commentatoren weten te vertellen of de interessante interviews met de renners. Je beleeft geluid het best met een soundbar of speakers.

Zo beleef je de Tour simpel maar goed

Daar waar alle wielerfans aan de buis of radio gekluisterd zitten, zijn er ook mensen die het allemaal maar lekker aan zich voorbij laten gaan. Vaak hoor je het argument: ‘’Het duurt allemaal zo lang.’’ Het is inderdaad een lange zit als de renners een afstand van bijna tweehonderd kilometer moeten overbruggen. Om die tijd te vullen hebben wij een aantal tips voor je om optimaal te kunnen genieten van de koers.

Chasse patate

Wielrennen is ook de sport van de speciale termen en het jargon. ‘’Parijs is nog ver’’ of ‘’goede benen hebben’’ zijn van die voorbeelden. Ook een hele bekende term is ‘chasse patate’. Deze term wordt aangehaald op het moment dat er één of meerdere renners tussen het peloton en de kopgroep fietsen. Een andere benaming voor chasse patate is ‘patattenjacht’.

Wat gaat er nou boven een heerlijk patatje? Door de chasse patate begin je wel trek te krijgen in een lekkere snack. Je eigen chasse patate maak je het best met een friteuse of een airfryer. Patat uit een friteuse is wat vettiger dan patat uit een airfryer. De één vindt vettige smaak bij snacks lekkerder dan de ander. Het is dus maar wat je zelf liever wilt. Uit beide apparaten kan je prima patat krijgen, wat trouwens ook een wielerterm is! ‘Patat krijgen’ wordt gebruikt als iemand, op een vriendelijke manier, op zijn kop krijgt.

Een koffiemolentje draaien

Wanneer een wielrenner een koffiemolentje draait betekent dat die gene met een hele lichte versnelling fietst. Vaak zie je dit als renners een berg op fietsen. Dan pakken ze de meest lichte versnelling om zo sneller tegen de berg op te fietsen. Misschien zien wij deze Tour Robert Gesink wel een aantal keer een koffiemolentje draaien op de kop van het peloton.

Zelf kan je ook een koffiemolen laten draaien. Een lekker bakje koffie is super relaxed! Laat je vrienden en familie op de koffie komen en kijk samen naar de Tour. Samen is tenslotte gezelliger dan alleen!

Tour de France beleven

De Tour geeft je kriebels in de buik

Die hele belevenis rond de Tour de France kan je ook de kriebels geven om zelf op de fiets te stappen. Nederland heeft vele prachtige plekken waar je heerlijk ontspannend kunt fietsen. Om lekker te kunnen fietsen zijn meerdere factoren belangrijk. Zo moet het lekker weer zijn, de fiets moet in orde zijn en is het belangrijk dat je genoeg water mee hebt. Iets wat veel mensen onderschatten bij het fietsen is de kleding die je draagt. Dit is heel belangrijk om comfortabel en snel te fietsen. Wielrenkleding is vaak met precisie gemaakt om de fietser zich op zijn gemak te laten voelen. Het is daarom ook belangrijk dat de kleding comfortabel blijft zitten en het zijn unieke eigenschappen weet te behouden.

De wasmachines van tegenwoordig houden rekening met mensen die maar al te graag op de fiets stappen. Met het speciale sport- en outdoorprogramma kan je de wielerkleding eenvoudig wassen en behoudt de kleding zijn unieke eigenschappen. Zo kan je lekker blijven bewegen in jouw favoriete fietskleding. Veel wasmachines beschikken over dit programma en zijn een goede bescherming voor jouw sportkleding.

Blijf dus niet zitten en ga er op uit! Pak de fiets en ontdek de mooiste plekjes van Nederland. Wie er uiteindelijk op de Champs Elysees op het hoogste podium staat maakt niet veel uit. De grootste winnaars van de Tour zijn uiteindelijk de fans!

Deel deze blog via: