Navigatie

Dit moet je weten over Bosch XXL en VitaFresh

Wist je dat een Bosch XXL koelkast met VitaFresh jouw voedselproducten tot wel drie keer langer vers kan houden? Daarnaast biedt de koelkast een grotere inhoud, zodat je nooit meer ruimte tekort komt. Of wat dacht je van de handige No Frost-technologie? Daardoor is handmatig ontdooien verleden tijd! Bosch XXL, VitaFresh en No Frost hebben nog veel meer voordelen, waar je alles van moet weten! Wij gaan alle plus- en hoogtepunten van deze Bosch koelkasten op een rijtje zetten!

Ben je op zoek naar een super fijne, goede en nieuwe koelkast? Kijk dan eens naar de geweldige Bosch XXL en VitaFresh koelkasten. Deze modellen zijn geschikt voor iedere keuken! Naast het enorme gemak van deze Bosch koelkasten, heb je er ook nog eens een hoop plezier van. De koelkast zorgt namelijk voor verse producten en lekker veel ruimte voor de boodschappen. Bosch heeft aan alle details gedacht om voor jou de beste koelkast op de markt te brengen!

Bosch XXL: Ruimte voor al jouw boodschappen

Iedereen kent wel dat moment dat het inruimen van de koelkast steeds meer op een soort ‘Tetris’ spel begint te lijken. Alle producten worden in de koelkast gepropt en je houd bijna geen ruimte meer over voor die ene verjaardagstaart die ook nodig gekoeld moest worden. Dat probleem zal nooit meer voorkomen met een Bosch XXL koelkast! De letters ‘XXL’ geven het eigenlijk al aan, de ruimte in de koelkast is lekker groot. Daardoor hoef je je geen zorgen meer te maken over het passen en meten van alle etenswaren. Door de ruime inhoud, zoals bij de Bosch KGE48EICP, past alles in de koelkast en houd je zelfs nog ruimte over voor grotere producten, zoals bijvoorbeeld taarten. De meeste Bosch XXL koelkasten zijn slechts tien centimeter breder en vijftien centimeter dieper dan een reguliere koelkast. Door dat kleine verschil heb je tot wel 38% meer ruimte! De legplateaus zijn heel eenvoudig in en uit de koelkast te schuiven. Op die manier kan je nog meer ruimte creëren en passen alle boodschappen gemakkelijk in het koelvak. Naast een hoop vrijheid geeft een XXL koelkast je ook veel rust.

Daar waar een gemiddelde koelkast een inhoud heeft tussen de 200 en 300 liter, heeft een Bosch XXL koelkast een inhoud van maar liefst meer dan 400 liter. Ondanks de grootte van de koelkast, kan je nog heel makkelijk bij alle producten. Die ene pot appelmoes die je nodig hebt staat bijvoorbeeld helemaal achterin en je kunt er net niet bij. Geen probleem, want deze Bosch koelkast beschikt over hele handige plateau’s die je kan schuiven om zo alsnog bij de pot appelmoes te komen.

Bekijk alle Bosch XXL-koelkasten

Bosch VitaFresh: optimale controle over vers eten

Wat is er nou heerlijker dan een gezonde verse maaltijd? Bosch VitaFresh helpt je met het vers houden van groente, fruit, vlees en nog veel meer etenswaren! In een speciale lade worden de producten goed vers gehouden. Hierdoor leef je niet alleen gezonder, maar ook nog eens duurzamer. Etenswaren blijven namelijk langer vers, waardoor je minder snel iets weg hoeft te gooien en zo ook voedselverspilling voorkomt. VitaFresh werkt met lades die afzonderlijk van elkaar zijn ingesteld. Met de draaiknop kan je zelf de temperatuur omhoog doen als je groente en fruit in de lade legt. Andere producten, zoals vis en vlees, blijven langer goed bij een lagere temperatuur. Ook de luchtvochtigheid is zelf aan te passen. Door de jaren heen heeft Bosch verschillende series uitgebracht en is de VitaFresh technologie ook flink verbeterd. De meest huidige versie is de VitaFresh pro. Je hebt optimale controle over de lade om zo producten in hun beste omstandigheid te bewaren. Belangrijke voedingsstoffen en kostbare vitamines worden nog beter behouden!

Je kan dus heel eenvoudig de temperatuur en de luchtvochtigheid in de afzonderlijke lades bepalen. Door de juiste luchtvochtigheid te creëren, blijft jouw fruit en groente langer vers. Groente heeft doorgaans een hogere luchtvochtigheid nodig dan fruit. De VitaFresh lade zorgt er op die manier voor dat groente knapperiger blijft en dat het daarnaast niet snel vergaat. Vlees en kaas behouden ook meer smaak en zijn daarnaast langer houdbaar.

Bekijk alle Bosch VitaFresh-koelkasten

Dit is waarom XXL en VitaFresh beter is dan een standaard koelkast

Bosch XXL en VitaFresh geeft je niet alleen heel veel plezier, maar ook nog eens een hoop gebruiksgemak. We hebben nu al veel voordelen opgesomd over de technieken van Bosch XXL en VitaFresh. Om het nog eens helder te krijgen, zetten we hieronder nog even alle voordelen in het kort onder elkaar!

Meer ruimte

Een Bosch XXL koelkast geeft je een stuk meer ruimte dan een standaard koelkast. Met een standaard koelkast is het nog maar de vraag of al jouw ingekochte boodschappen wel in de koelkast passen. Dat probleem doet zich nooit meer voor met de XXL inhoud. Met een koelkast met tot 38% meer ruimte kan je zelfs de grootste verjaardagstaarten kwijt en houd je nog ruimte over ook! Door de handige plateau’s kom je ook nog eens heel makkelijk bij alle producten in de koelkast. Veel handiger dus dan een standaard model!

Producten blijven langer vers

Je kan dan wel een grote koelkast hebben, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat de producten die je erin stopt, lekker lang vers blijven. VitaFresh is daarvoor de juiste techniek. De speciale lades zorgen ervoor dat jouw levensmiddelen langer vers blijven dan bij een standaard koelkast. Met verse ingrediënten maak je de lekkerste en gezondste gerechten voor jouw gasten. De luchtvochtigheid van een standaard koelkast is ongeveer 70%, terwijl groente en fruit een hogere luchtvochtigheid nodig hebben. Met de VitaFresh lades bewaar je groente en fruit in een afgesloten lade, waardoor de luchtvochtigheid makkelijker stijgt.

Verse etenswaren en gezonde maaltijden

Met de VitaFresh techniek van Bosch kan je voedingsmiddelen dus langer vers houden. Door je groenten in de speciale VitaFresh lade te leggen zullen ze lekker vers en houdbaar blijven. Je kan zelf, door middel van de draaiknoppen, de luchtvochtigheid en de temperatuur aanpassen. Verse groente is niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond! Als je producten vers houdt, hoef je het ook niet zo snel weg te gooien. Je leeft daardoor een stuk duurzamer.

Optimale controle

Nog een groot voordeel van deze koelkasten ten opzichte van de standaard koelkast is dat je zelf de luchtvochtigheid kan bepalen. Etenswaren kan je op die manier makkelijk de juiste luchtvochtigheid geven zodat ze lekker vers blijven. Zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid zijn heel eenvoudig te regelen met de handige draaiknop van de koelkast.

No Frost: nooit meer handmatig ontdooien

In een koelkast vindt na verloop van tijd ijsvorming plaats. Dat ijs neemt ruimte in beslag en het zorgt voor een hogere energierekening. Het is daarom dus ook een noodzaak om een paar keer per jaar de koelkast te ontdooien. Bij veel koelkasten moet dit nog handmatig en dat is een vervelende klus. Gelukkig is hier een techniek op gevonden die het automatisch doet. No Frost-technologie voorkomt ijsvorming in de koelkast. Op die manier behoud je de ruimte in de koelkast en kunnen de producten gewoon lekker gekoeld blijven. Daarnaast bespaar je een hoop energie als er geen ijsvorming is. Dat is nog eens lekker voor de portemonnee!

De technologie koelt de lucht in de koelkast door middel van circulatielucht. Daarbij wordt het vocht naar buiten afgevoerd. Het ijs krijgt hierdoor geen kans om zich in de koelkast te vormen. Naast No Frost heb je ook Low Frost. Dit lijkt veel op elkaar, maar het verschil is dat handmatig ontdooien bij Low Frost nog wel nodig is. Deze technologie zorgt voor minder ijsvorming, terwijl No Frost ervoor zorgt dat er helemaal geen ijsvorming kan ontstaan.

Deze mooie technieken van Bosch zijn niet alleen heel handig, maar zorgen ook voor een duurzamer huishouden! Etenswaren blijven vers en hoeven niet weggegooid te worden en ondanks de ruimere inhoud blijft de koelkast eenvoudig in gebruik. Ook je energierekening zal lager uitvallen door de geweldige No Frost-technologie! Zo kunnen we wel met mooie voordelen blijven strooien, maar de Bosch koelkast is er al helemaal klaar voor om straks in jouw keuken te staan!

Bekijk alle Bosch NoFrost-koelkasten

Deel deze blog via: