Navigatie

Bosch PXY675DE4E inductiekookplaat met PerfectCook

Koken met Bosch | Expert

Als je van koken houdt dan zijn er tegenwoordig zoveel meer opties dan koken op een traditioneel gasstel. Zo heeft Bosch een inductiekookplaat ontwikkeld waarmee je veel meer kunt dan alleen efficiënt koken zonder gas. De Bosch PXY675DE4E kookplaat zit boordevol technische innovaties, zoals een PerfectCook sensor die ervoor zorgt dat het eten nooit meer te gaar, verbrand of overkookt wordt.

De Bosch PXY675DE4E is een inductiekookplaat voor in een inbouwkeuken. De kookplaat is 60 cm breed en heeft een nismaat van 56 bij 49 cm. Het is een 2-fasenkookplaat met een aansluitwaarde van 7400 watt. Dat betekent dat je voor deze kookplaat een Perilex aansluiting in de keuken nodig hebt want hij past niet op een standaard stopcontact. Het grote voordeel van inductie is dat je energiezuinig en efficiënt kunt koken, zonder gebruik van gas. Maar wat maakt deze kookplaat nog meer bijzonder? Hieronder licht ik de belangrijkste technieken toe.

PerfectCook – Nooit meer te gaar of aangebrand eten

Als je aan het koken bent dan is de juiste temperatuur belangrijk. Je wil immers niet dat je pan overkookt of je gerecht aanbrandt. Daarom heeft deze kookplaat een PerfectCook sensor waarmee hij de temperatuur in de pan nauwkeurig in de gaten houdt en zo nodig automatisch bijstelt. En dat is ideaal want op deze manier worden alle gerechten perfect gaar!

Hoe dit werkt? Aan de buitenkant van de pan plaats je een platte, magnetische ring. Deze ring meet de temperatuur in de pan en geeft dit aan de kookplaat door. Vervolgens geeft de kookplaat een signaal wanneer de ingestelde temperatuur wordt bereikt en tijdens het koken past de sensor de temperatuur automatisch aan om overkoken of aanbranden te voorkomen. Wat ook fijn is om te weten: de ring is vaatwasserbestendig, dus je houdt hem makkelijk schoon.

PerfectFry – Bereid de perfecte biefstuk

PerfectFry lijkt op de PerfectCook-techniek van hierboven, maar dan helemaal gericht op bakken en braden. Op deze manier bereid je een perfect gebraden lapje vlees. De PerfectFry sensor stel je eenvoudig af op de ideale temperatuur voor de gebruikte olie. Zonnebloemolie kan tot rond de 215 graden worden verhit terwijl dit voor olijfolie een stuk lager ligt; rond de 150 graden. Je wil tijdens het bakken voorkomen dat de olie gaat roken. PerfectFry geeft aan wanneer de pan precies de juiste temperatuur heeft voor het toevoegen van de olie en de temperatuur wordt tijdens het bakken nauwlettend in de gaten gehouden en zo nodig aangepast. Op deze manier wordt bakken wel heel erg eenvoudig!

Perfect fry-bosch

FlexInductie Extra – Geschikt voor extra grote of rechthoekige pannen

Als je met een grote pan wil koken, of met een rechthoekige braadslee of teriyaki plaat dan is dit op een standaard kookplaat vaak lastig omdat slechts een deel van de pan wordt verwarmd. Met FlexInductie is dit echter geen probleem. Met deze techniek koppel je eenvoudig twee kookzones aan elkaar. En het kookoppervlak dat je op deze manier creëert is bij deze kookplaat zelfs extra groot.

DirectSelect Premium – Eenvoudige bediening

Deze Bosch kookplaat mag dan geavanceerd zijn, toch is de bediening heel eenvoudig. Met een druk op de knop kies je de kookzone, het vermogen en extra kookfuncties. Alles wordt duidelijk en helder aangegeven zodat je in een oogopslag kunt zien wat de kookplaat doet. Functies die je niet gebruikt worden gedimd zodat je kunt koken zonder afleiding.

MoveMode – Maakt koken nog comfortabeler

Met deze optie wordt de kookplaat in drie zones onderverdeeld: snelkoken vooraan, normaal koken in het midden en sudderen op de achterste kookzone. Tijdens het koken hoef je alleen maar de pan naar de juiste zone te verplaatsen, in plaats van dat je steeds de instellingen aan hoeft te passen. Koken was nog nooit zo intuïtief!

Quickstart en PowerBoost – Sneller koken

Als je snel een gerecht op tafel wil hebben dan is de Quickstart-functie van deze kookplaat ideaal. De kookplaat herkent op welke kookzone je de pannen hebt geplaatst zodat je alleen nog maar het vermogen hoeft in te stellen. Vervolgens kun je met PowerBoost een kookzone nog eens éxtra vermogen geven, om bijvoorbeeld heel snel een liter water op te warmen.

Bosch kookplaat

Conclusie

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zit deze inductiekookplaat boordenvol met technologie. Het zijn handige functies die het koken echt makkelijker maken! Gerechten worden perfect gaar en branden niet aan. Ook heb je nooit meer last van een overkokende pan of van rokende olie tijdens het bakken. Verder kun je de kookzones naar gelieven indelen en zelfs koppelen zodat je ook met een extra grote pan kunt koken. En tenslotte gaat koken ook nog eens extra snel. Ben je benieuwd geworden naar deze kookplaat? Klik dan op de onderstaande link voor de productpagina.

Deel deze blog via: