Navigatie

Een gezonde leefstijl vanuit je eigen keuken

Een gezonder leven vraagt best veel van je. Je past je voedingsschema er helemaal op aan. Gelukkig zijn er voldoende keukenapparaten om je daarbij te helpen. Wij zetten de beste en handigste voor je op een rij!

Een explosie aan vitamines en vezels

Je kunt met veel ingrediënten een smoothie maken. Met bijna alle soorten groenten en fruit is wel een smoothie te maken. Door de toevoeging van groente en fruit is een smoothie een explosie aan vitamines en vezels.

Het maken van een smoothie is niet heel moeilijk. Er zijn genoeg apparaten die fruit en groenten kunnen vermorzelen tot een sapje. Het bekendste apparaat daarvoor is natuurlijk de blender! Alle benodigde ingrediënten stop je in de kan en mixen maar! Met de verschillende standen op het apparaat kan je het vermogen omhoog of omlaag aanpassen. Er zijn ook blenders die beschikken over een pulsfunctie. Daarmee kan je zelfs harde ingrediënten, zoals ijsblokjes, vermorzelen.

Er zijn ook nog andere mogelijkheden om lekkere smoothies te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een staafmixer? Het vergt misschien wat meer arbeid, maar ook met dit apparaat geniet je van de beste smoothies. Daarnaast is een staafmixer heel handig voor het maken van gezonde soepen. Het is heel eenvoudig. Je zorgt voor de juiste ingrediënten in de pan en vervolgens pureer je de ingrediënten heel gericht.

Het verschil tussen een citruspers en een slowjuicer is minimaal. Ze doen allebei hetzelfde, namelijk het vermorzelen van citrusvruchten tot een sapje. Het verschil zit hem in het behoud van de belangrijke voedingswaarden. Een slowjuicer doet dit namelijk beter dan een citruspers. Dat komt omdat het sap er traag uitkomt. Wil je liever snel en makkelijk sapjes maken? Dan is een citruspers meer geschikt voor je. Een vruchtensapje klinkt overigens heel gezond, maar dat is niet helemaal waar. Ondanks de vele vitaminen, wat goed en gezond is, heeft het ook veel calorieën. Het is dus goed om soms een vruchtensap te nemen, maar doe dit zeker niet te vaak.

Ga voor de gezondere optie

Iedereen heeft wel eens een keer zin in een lekkere snack. Nederland staat er dan ook bekend om. Nergens anders ter wereld is de frikandel zo lekker als hier. Het nadeel is alleen dat ze zo vettig zijn en daarom ook zeker niet gezond, maar Nederland zou het land van de snacks niet zijn als ze daar geen oplossing voor hebben bedacht! Het Nederlandse bedrijf Philips kwam een paar jaar geleden met de zogeheten airfryer op de markt. Daarmee is het mogelijk om met minder vet lekkere snacks te bereiden.

Natuurlijk is een snack daarmee nog steeds niet gezond voor je, maar in vergelijking met een friteuse zijn snacks uit de airfryer zeker wel beter. Je kunt in een airfryer overigens veel meer bereiden dan patat of frikandellen. Zo maak je ook gewoon gezonde maaltijden, iets wat met een frituurpan niet kan. Met een airfryer kan je namelijk ook grillen, bakken en roosteren. Omdat een airfryer met hete lucht werkt en een frituurpan met vet zit er verschil in smaak. Daar moet je misschien even aan wennen, maar daarna geniet je wel van gezondere snacks.

Op naar een gezondere leefstijl

Een gezonder leven vraagt best veel van je. Er zijn enkele keukenapparaten die je daarbij kunnen helpen. Alleen is het nog wel van belang wat en hoeveel je erin stopt. Een smoothie met heel veel suiker of meerdere snacks uit de airfryer dragen niet bij aan een gezondere leefstijl. Dus let daar vooral goed op! Zorg bij een smoothie voor genoeg groente en fruit. Drink het vervolgens rustig op, want als je het te snel doet heeft je lichaam moeite met het afbreken van de voedingsstoffen. Door de juiste balans te vinden ga je in 2024 naar een gezondere leefstijl!