Navigatie

Nieuwe inbouw-trends voor een strakke keuken

Elk jaar zijn er volop nieuwe ontwikkelingen op het gebied van inbouw keukens en -apparatuur. Zo zijn de laatste design-trends innovatieve moderne kranen en keukenapparatuur met een stijlvol zwart design. Hiermee geef je jouw keuken een unieke moderne uitstraling! Ook de technologische ontwikkelingen staan niet stil. Wat denk je bijvoorbeeld van stoomovens waarin je heerlijke gezonde gerechten kunt stomen met meer smaak en vitaminen? Of stijlvolle kookplaten met geïntegreerde afzuiging? Het gebruiksgemak wordt ook naar een hoger plan getild. De vaat wordt nog beter droog dankzij Siemens Zeolith-technologie en met AEG ComfortLift hoef je nooit meer te bukken tijdens het in- en uitruimen.

Stoomovens: zet gezonde gerechten op tafel

Steeds meer keukens zijn uitgerust met een stoomoven. Deze apparaten zijn vaak ingebouwd in het interieur. Koken met stoom is tegenwoordig heel populair. Het is namelijk niet alleen makkelijk, het is ook nog eens super gezond! Door gerechten met stoom te bereiden behouden ze hun smaak beter en gaan vitamines niet zo snel verloren. Daarnaast krijgt het een lekkere krokante laag en groenten krijgen een mooi kleurtje. Je hoeft geen olie toe te voegen, waardoor gerechten dus een stuk gezonder zijn. Zo zet je de lekkerste gerechten op tafel met gezond vlees, vis of groente!

Een stoomoven is niet alleen handig, maar het ziet er ook nog eens heel strak uit. Dat komt doordat deze ovens eigenlijk altijd worden ingebouwd. Dat geeft de keuken een effen en clean design! Verder beschikken stoomovens ook over nieuwe functies die de bediening nog makkelijker maken. SteamCrisp en Steamify zijn van die technieken die het bereiden van gerechten nog eenvoudiger maakt. SteamCrisp is van AEG en geeft gerechten een knapperige korst en zorgt voor mals vlees. Ook Steamify is van AEG en zorgt voor het juiste stoomniveau. Daarnaast zijn er ook technieken die zelfs het schoonmaken van de oven een fluitje van een cent maken.

Innovatieve kranen: bruisend en kokend water uit één kraan

Merken zijn altijd opzoek naar nieuwe technieken om hun producten verder te ontwikkelen. Ook kranen maken deze innovatie door. Wat tegenwoordig populair is, zijn zogeheten Quookers. Dit is een multifunctionele kraan die je gekoeld, bruisend of kokend water uit dezelfde kraan kan geven. Naast dat het multifunctioneel is, is het ook nog eens veilig en energiezuinig! Of je nou gewoon wat water wilt drinken, of gaat voor een lekkere thee, het kan allemaal heel snel en eenvoudig met een Quooker kraan.

Makers hebben de kraan zo veilig gemaakt, dat je niet zomaar kokend heet water over je handen krijgt wanneer je jouw handen gaat wassen. De straal van het kokende water bestaat uit kleine druppels, waardoor je je huid niet zo snel brand. Daarnaast beschikt de kraan over een kindveilige bedieningsknop. Verder komt er nog bij kijken dat de kraan super energiezuinig is. Dit komt vooral doordat het warm water opslaat in het reservoir en zo minder moeite hoeft te doen om het water op te warmen.

Net als bij standaard kranen heb je met Quookers ook keuze uit verschillende stijlen. Zo kan je er eentje met een flexibele kop nemen voor een groter werkbereik of kies voor de klassieke ronde vormen. Ben je toch meer van de moderne hoekige designs? Geen probleem, want ook die zijn er! Er is altijd wel een kraan die perfect in het interieur past.

Stijlvol zwart design: strak ontwerp met tijdloze kleur

Geef met zwarte inbouw-apparaten een moderne look aan jouw keuken! Door alle apparaten in te bouwen in de keuken krijg je een rustige uitstraling. Je versterkt dat gevoel met rustige zwarte kleuren. Zwart is namelijk een kleur die niet de aandacht afleidt, maar wel rechtstreeks in het oog springt. Daarnaast is deze kleur tijdloos en raakt het niet zo snel uit de mode. Zwart valt dan ook met veel kleuren te combineren en geeft je keuken gewoon een strakke en stijlvolle uitstraling.

Net zoals je ziet bij de innovatieve kranen doen ontwerpers er alles aan om producten een stijlvol design te geven. Bij inbouw-apparatuur wordt alles vooral strakker en moderner. Een voorbeeld daarvan is dat veel apparaten niet meer over een handvat beschikken. Apparaten als vaatwassers, koelkasten en ovens hebben daardoor een nog strakkere stijl. Je opent deze dan door een verstopte handgreep of door erop te kloppen. Verder kan je veel apparaten heel eenvoudig bedienen met touch-control. Daardoor hoef je niet meer te draaien aan grote knoppen, maar laat je gewoon je vinger over het bedieningspaneel gaan. Dat is niet alleen handig, maar ook nog eens heel mooi!

Geïntegreerde afzuiging: meer ruimte en vrijheid

Voor het creëren van een strakke en stijlvolle keuken kiezen veel mensen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je geen grote afzuigkap nodig hebt. Alle kookluchten worden via de afzuiging van de kookplaat weggevoerd. Daar waar kookluchten normaal gesproken omhoog gaan, worden ze nu naar beneden getrokken door het krachtige afzuigsysteem. Vergeleken met een afzuigkap die boven de kooplaat hangt, werkt geïntegreerde afzuiging minstens zo goed.

Je ervaart nog meer vrijheid met geïntegreerde afzuiging. Grote afzuigkappen zijn verleden tijd. Zo geniet je van nog meer ruimte in de keuken en ziet het er ook gelijk een stukje strakker uit! Met de ruimte die je overhoudt kan je bijvoorbeeld meer keukenkastjes plaatsen. Je bepaalt ook makkelijker de indeling van de keuken, want je hoeft geen rekening meer te houden met de aansluiting van de afzuigkap. Plaats de kookplaat waar je maar wilt!

Kookplaten met geïntegreerde afzuiging zijn vooral heel populair bij kookeilanden. Bij een kookeiland kan je ook kiezen voor een hangende afzuigkap, maar deze zijn vaak best groot en springen direct in het oog. Door geïntegreerde afzuiging te nemen, geef je jouw kookeiland meteen een strakke en rustige uitstraling.

Gebruiksgemak van vaatwassers: nog betere resultaten en meer comfort

Door het toevoegen van vele technieken is de vaatwasser van deze tijd sneller, efficiënter en een stuk makkelijker in gebruik. Merken ontwikkelen droogprogramma’s die als doel hebben om snel klaar te zijn en dat ook nog eens efficiënt te doen. Droogresultaten van vaatwassers worden ook steeds beter. Vaat komt er nog schoner en een stuk droger uit, waardoor je het direct in de kastjes kunt zetten!

Eén van die handige technieken is ComfortLift van AEG. Met deze techniek is het uitruimen van de vaatwasser nog makkelijker. Je kan namelijk na of juist voordat je de vaat gaat doen de onderste korf naar boven trekken. Via een handig systeem komt de korf op een comfortabele hoogte en kan je makkelijk jouw pannen en borden in- of uitruimen. Je hoeft daardoor nauwelijks meer te bukken, ook wel zo fijn voor je rug. Het systeem biedt niet alleen comfort voor jou, maar ook veiligheid voor de vaat. Borden en pannen blijven stevig in de korf staan.

Een andere makkelijke techniek komt van Siemens. Zij hebben met de Zeolith-technologie een mooie techniek ontwikkeld die zorgt voor extra goede droogresultaten. Van plastic kommen tot roestvrijstalen pannen, alles komt er super droog uit en kan meteen de kast in. Daardoor is nadrogen echt verleden tijd. Zeolith is een natuurlijk mineraal met een sterk vochtabsorberende werking. Het wordt tijdens het droogproces niet verbruikt zodat de vaatwasser het keer op keer opnieuw kan gebruiken. Zeolith zorgt ervoor dat het drogen van de vaat heel energiezuinig gaat. Dat is nog eens lekker voor de portemonnee.

Conclusie: ga voor strak en stijlvol

Wil je een stijlvolle keuken? Dan ga je voor de mooiste inbouw-apparaten. Daardoor krijg je een strak design dat een hoop rust uitstraalt. Met de nieuwste innovaties ziet het er niet alleen mooi uit, maar geniet je ook nog eens van het enorme gebruiksgemak. Door de juiste vaatwasser, stoomoven of kraan te kiezen, breng je jouw keuken naar een hoger niveau!

Deel deze blog via: