Navigatie

Luxe recepten voor een geslaagde decembermaand

Geniet jij ook zo van de sfeervolle decembermaand met opvallende lichtjes, de prachtige kerstbomen, en de mooi gedekte tafels met lekker eten? December is dé tijd van gezelligheid en samenkomen. Een goed excuus om weer lekker los te gaan en creatief te zijn met het maken van recepten in de keuken. Weet jij al wat je met de feestdagen op tafel zet? In deze blog deel ik graag heerlijke en luxe recepten voor in de broodbakmachine, slowcooker, stoomoven en airfryer, voor een geslaagde decembermaand.

Lasagne uit de slowcooker: Dé Italiaanse specialiteit

De Italiaanse keuken is bij veel van ons geliefd, door de heerlijke verse pasta’s zoals lasagne, spaghetti tot pizza’s en tiramisu. De meeste van ons bereiden lasagne in de oven, maar wist je dat dit ook in de slowcooker kan? Net zo lekker! Beeld je in dat je door de smalle straatjes van Italië loopt terwijl je geniet van het heerlijke gerecht.

Aan de slag met de lasagne

Het is handig om alle ingrediënten van te voren af te wegen voordat je begint.

Je maakt het als volgt voor vier personen: snijd een ui en de stengels bleekselderij fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan, voeg de ui en bleekselderij toe en bak dit voor 5 minuten op laag vuur. Pers ondertussen de knoflook fijn en voeg die in de laatste minuut van het bakken toe. Voeg daarna het rundergehakt toe en breng het op smaak met peper en zout. Bak het vervolgens op hoog vuur voor 5 minuten, voeg na 3 minuten de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.

Daarna voeg je de tomatenblokjes, balsamicoazijn, bouillonblokjes, driekwart van de fijngehakte oregano en 100 milliliter water toe en laat het 5 tot 10 minuten koken terwijl je roert. Klop vervolgens de slagroom met de eieren, voeg de belegen kaas en peper en zout naar je eigen smaak toe. Vet ondertussen je slowcooker in met een klein beetje olijfolie.

Je schept nu de helft van de gemaakte saus in de slowcooker. Daarna bedek je de saus met lasagnevellen, dit kunnen er meer of minder zijn afhankelijk van de grootte van de slowcooker. Schep op de lasagnevellen de helft van roomsaus en alle overige saus. Vervolgens weer lasagnevellen en sluit af met de rest van de roomsaus. Strooi als laatste wat heerlijke Parmezaanse kaas er overheen. Zet de slowcooker aan op een lage stand voor ongeveer 3,5 uur. Na de 3,5 uur laat je de lasagne rusten en maak je het af met nog wat oregano.