Navigatie

Delonghi La Specialista – barista in je eigen keuken

Een koffiezetapparaat dat niet alleen de beste koffie geeft, maar ook nog eens een design heeft om verliefd op te worden. Dat is de Delonghi La Specialista Prestigio. In deze blog vertellen we je alles over dit handige koffiezetapparaat en leggen we je precies uit hoe je een lekker bakje koffie zet.

Eyecatcher in de keuken

Met zijn rvs-behuizing en details op de draaiknop is dit apparaat echt een eyecatcher in de keuken. Het koffiezetapparaat is voor de echte koffieliefhebbers. Het hele proces dat je moet doorlopen om uiteindelijk een lekker bakje koffie te krijgen is indrukwekkend te noemen. Je gaat te werk als een echte barista. We leggen je verder in de blog uit welke stappen je daarvoor moet doorlopen.

Het waterreservoir zit aan de achterkant en heeft een ruime inhoud van 2,5 liter. Het bonenreservoir zit bovenop en heeft een inhoud van 250 gram. Verder heeft het apparaat een maximale werkdruk van 19 bar en een handige warmhoudplaat op de bovenkant.

Ga te werk als een echte barista

Aan de linkerkant zit een grote hendel. Dit is de automatische tamper, waarmee je gemaalde koffiebonen perfect aanstampt. Uiterst links zit de aan/uit knop en daaronder zit een draaiknop waarmee je de koffiedosis bepaald.

De ‘2x’ knop gebruik je voor een dubbele shot espresso en de knop daarnaast gebruik je voor het bepalen van de temperatuur. In het midden zit de ‘ok’ knop voor het bevestigen van de instellingen.

Op de rechterkant van het apparaat heb je een knop voor heet water, waarmee je ook geniet van een lekker kopje thee. De knop daarnaast is de My-Coffee functie. Daarmee onthoudt het apparaat de instellingen die je hebt ingesteld. Met de draaiknop selecteer je één van de vooringestelde koffiefuncties zoals ‘espresso’, ‘americano’ of ‘coffee’. Tot slot heb je op de rechterzijkant nog een grote draaiknop zitten. Met deze draaiknop activeer je de stoompijp voor het opschuimen van melk.

Alles voor het lekkerste bakje koffie

De Delonghi La Specialista heeft enkele handige technieken die de kwaliteit van de koffie flink verbeteren. Zo heeft hij een maaltechnologie met sensoren waardoor je geniet van perfect gemalen koffiebonen, elke keer weer.

Met de automatische tamper ben je er zeker van dat gemaalde koffiebonen goed worden aangestampt. Verder geniet je van de juiste warmte voor het beste resultaat door Active Temperature Control, en om nog maar eens een term te noemen, met Dynamische Pre-Infusie wordt het water gelijkmatig over de gemalen koffie verdeeld en geniet je van betere koffie.

Hoe maak je een lekkere espresso?

Met de Delonghi La Specialista geniet je dus van uitstekende koffie! Maar hoe zet je die lekkere koffie dan precies? Dat gaan we je uitleggen. Te beginnen bij, een espresso!

In het reservoir, die bovenop het apparaat te vinden is, stop je de door jou gekozen koffiebonen. Onder het reservoir zit een draaischrijf waar je 1 van de 8 standen kan uitkiezen. De normale La Specialista had 5 standen, maar de La Specialista Prestigio heeft er maar liefst 8! Na het selecteren van de maalstand klik je het portafilter in het tampingstation. Zodra je dit gedaan hebt, begint het apparaat met malen.

Als het malen stopt, dan haal je de hendel aan de zijkant 2 à 3 keer over. Haal het portafilter uit het tampingstation en check of de koffiebonen goed zijn aangestampt. Vervolgens stop je het portafilter in de koffie uitloop.

Voor het maken van een espresso selecteer je met de grote draaiknop uiterst rechts het ‘espresso-programma’. Omdat espresso kopjes kleiner zijn dan andere koffiekoppen heeft de La Specialista een handig uitklapbaar rekje waar je de kleine espresso kopjes op kwijt kan. Daardoor staat het kopje dichter bij de koffie uitloop en wordt er niet geknoeid.

Hoe zet je een heerlijke cappuccino?

Heb je liever een heerlijke cappuccino? Dan gebruik je de ‘Coffee’ functie en vul je het glas voor een derde met koffie en een derde met warme melk. Voor het opschuimen van melk moet je eerst de stoompijp aanzetten.

Het stoompijpje zet je in de meegeleverde melkkan en het opschuimen kan beginnen. Door de opgeschuimde melk toe te voegen aan de koffie, maak je de mooiste latte art.

Barista in eigen keuken

Als je het eenmaal door hebt, is dit apparaat heel eenvoudig te bedienen. Veel handelingen gaan automatisch en de knoppen zijn overzichtelijk. Je voelt je met dit apparaat een echte barista. De koffie die eruit komt is heerlijk en doet niet onder voor koffie van een koffiebar. Dus reken er maar op dat vrienden en familie graag bij je langs komen.

Ben je benieuwd naar deze koffiemachine en wil je hem in het echt zien en ervaren? Kom dan op de koffie bij ons in de winkel, daar wordt je ook direct voorzien van persoonlijk advies!

Deel deze blog via: