Navigatie

Meer dan mooi beeld – De designvoordelen van een high-end Samsung QLED-tv

Premium Samsung QLED-tv | Gratis bij jou thuisbezorgd bij Expert

Wil je een nieuwe tv kopen en ben je op zoek naar het mooiste, zowel als de tv aan als uit staat, kies dan voor een topmodel van Samsung. Deze Neo QLED- en QLED-televisies hebben naast een ongekende beeldkwaliteit schitterende design-features waarmee jouw tv een pronkstuk wordt in jouw woonkamer. In deze blog leggen we uit welke design-features deze televisies zo bijzonder maken.

Bij Samsung gaan design en televisies altijd hand in hand. Samsung heeft al een aantal exclusieve televisies op de markt gebracht om designliefhebbers te bekoren, denk aan de Serif en The Frame, maar niet alleen bij deze bijzondere series is design belangrijk. De Samsung QLED Q95 en Q950, de QLED-tv's van de bovenste plank, komen ook met bijzondere features die van jou tv een waar pronkstuk maken. Welke features dat zijn leggen we hier voor je uit.

Slim Fit Wall Mount

Met de Slim Fit Wall Mount hang je de tv zeer strak tegen de muur. Met deze muurbeugel hangt je tv slechts een paar millimeter van de muur, zodat de tv helemaal opgaat in jouw interieur. Hierdoor ziet jouw woonkamer er keurig opgeruimd uit en krijgt de kamer een moderne uitstraling. Het installeren van de muurbeugel is heel eenvoudig en je kan zonder problemen de tv nog een beetje kantelen om hem perfect waterpas te krijgen.

Vind je het alsnog spannend of heb je simpelweg geen zin in het gedoe, dan kunnen wij de tv natuurlijk ook gewoon voor je ophangen. In het winkelmandje kan je heel eenvoudig de installatiedienst selecteren waarmee wij op afspraak langskomen om de tv op te hangen. Wij gaan dan pas weg als jij tevreden bent.

One Connect Box & One Invisible Connection

Met de One Connect Box en One Invisible Connection plaats je jouw nieuwe tv nog mooier in je huiskamer. Deze box en kabel zorgen namelijk voor alle verbindingen. Je sluit alles aan op de One Connect Box en vervolgens gaat alleen de kleine One Invisible Cable naar de televisie. Er hoeven daardoor geen stroom-, hdmi- of andere kabels naar de tv te lopen. Speel je graag een spelletje? Ook de game console sluit je aan op de One Connect Box, die je vervolgens gewoon in de kast kan zetten. Geen extra kabels naar de tv, geen gedoe, alleen een super mooie, opgeruimde tv.

Vooral als je de tv aan de muur hangt komt het voordeel naar voren. De tv hangt (met de Slim Fit Wall Mount) super strak aan de muur en de kabels leiden niet af. Ook hoeft er geen ruimte te zijn om de kabels door te laten lopen, waardoor de tv nog strakker tegen de muur kan.

Samsung QLED | Gratis bij jou thuisbezorgd bij Expert

Maar ook als je je Samsung smart-tv op een voet op een kast of tv-meubel plaatst bieden de box en kabel voordelen. Doordat alles via de dunne bijna onzichtbare kabel gaat kan je alle aansluitingen in of achter de kast regelen. Hierdoor ziet het geheel er een stuk opgeruimder uit en kijk je met meer rust naar jouw favoriete films, series en tv-programma’s.

Let op: om gebruik te maken van het Samsung Tizen smart-systeem is een account vereist.

Infinity Screen

Wil je echt het neusje van de zalm? Kies dan voor de Samsung QN900B, het 8K vlaggenschip van Samsung. Bovenop het ongekend scherpe beeld dat deze tv toont en de design-features die ook bij de Q95B te vinden zijn, heeft deze tv ook het zogenaamde Infinity Screen. De randen van het scherm zijn zo dun dat deze bij een comfortabele kijkafstand praktisch onzichtbaar zijn. Hierdoor ervaar je een voller beeld en kijk je naar de mooiste beelden met minder afleiding waardoor films, series en tv-programma’s echt tot leven komen.

Naast dit Infinity Screen heeft Samsung ook het Infinity One Design, dat ook te vinden is op de QN900B, QN800B en het 4K-topmodel: de QN95B. Dit Infinity One Design houdt in dat de tv slechts 1,5 cm dik is, over het hele oppervlak. Hang je de tv aan de muur, dan hangt hij hierdoor erg strak en egaal. Zo gaat de tv perfect op in je interieur en wordt al je aandacht op het beeld gefocust.

Bonus – Nu ook voor premium LED : Samsung Ambient Mode

Hoe je het ook wendt of keert, een fraaie grote tv is een flinke blikvanger. Ook als die uitstaat. Daarom heeft Samsung de Ambient Mode ontwikkeld. Een stand waarin de televisie een mooi sfeerbeeld toont als de tv uitstaat. Hiermee kan je ervoor kiezen om de tv echt iets te laten toevoegen aan je interieur, bijvoorbeeld een mooie afbeelding waarbij de kleuren precies bij jouw meubels passen, maar je kan er ook voor kiezen om de tv subtiel te laten wegvallen. Je kan namelijk een foto maken van jouw muur en de tv deze laten overnemen. Is je muur behangen met een leuk patroon, dan toont de tv dit en valt de tv vrijwel helemaal weg. Wil je toch subtiel iets meer tonen, bijvoorbeeld het weer of het laatste nieuws, dan kan je dit alsnog op je tv zien. Het lijkt dan net of de info op jouw muur wordt getoond.

De Ambient Mode is te vinden op elke Samsung QLED-tv en tegenwoordig op een aantal premium UHD-modellen van Samsung. Deze high-end LED-tv’s zijn ook van allerlei moderne technieken voorzien om prachtig beeld te tonen, dus ook als je voor een niet-QLED Samsung-tv kiest krijg je met een high-end model echt veel meer waar voor je geld.

Deel deze blog via:

Menno Visser

Blog van:

Menno Visser

Productredacteur bij Expert