Navigatie

Lenovo Tab M10+ - compacte tablet geschikt voor entertainment

Ben je op zoek naar een tablet met niet al te veel toeters en bellen? Dan zit je al snel goed met de Lenovo Tab M10+ van de 3e generatie. De tablet is vrij compact en daardoor bijvoorbeeld geschikt om mee te nemen naar werk of school. Hoeveel gigabyte de tablet heeft of wat de kwaliteit van het display is, vertellen we je allemaal in de video en in deze blog!

10,6 inch scherm in compact jasje

Laten we beginnen bij het scherm. Het scherm, gevangen in een volledig metalen behuizing, heeft een grootte van 10,6 inch en is daarmee groot genoeg om video’s te kijken, maar ook nog groot genoeg om eenvoudig documenten te bewerken. Zijn voorganger, de Tab M10+ 2e generatie, was met 10,3 inch iets kleiner dan de 3e generatie tablet.

Dankzij de dunne randen rond het scherm en de kleine behuizing blijft de tablet mooi compact. Door de dunne randen heb je ook veel ruimte op je scherm voor de leukste apps.

Vernieuwd scherm met IPS-paneel

Het scherm beschikt verder over een Full-HD resolutie en een IPS-paneel. Het IPS-paneel is nieuw en zagen we nog niet op de vorige modellen. Dankzij dit paneel geniet je van een betere kleurweergave en heb je een betere kijkhoek. Je kijkt gemakkelijk met meerdere mensen een film op de tablet. De FHD-resolutie geeft je een mooi scherp beeld, waardoor iedereen geniet van alle details in een video.

Niet alleen het scherm zorgt ervoor dat de tablet perfect is voor het kijken naar video’s, maar ook de ingebouwde Dolby Atmos en de uitstekende accu dragen daaraan bij.

Ideaal voor in de schoolbanken

Volgens Lenovo is deze tablet zeer geschikt voor studenten. Is dat ook zo? Aan de hand van een aantal punten kijken we of dat echt zo is.

Eerste pluspunt is al dat de tablet lekker licht is, slechts 465 gram, en hij is verder mooi compact. Dat is een stukje comfortabeler dan de hele dag zeulen met een grote laptop in je rugtas.

De tablet werkt voor extra gebruiksgemak samen met de Lenovo Instant Memo-app. Daarmee markeer en sleep je heel eenvoudig tekst in documenten wat handig is voor het maken van aantekeningen.

Geen moment zonder stroom

Ook belangrijk om te weten is hoelang de tablet op een volle batterij meegaat. De voorganger van de 3rd Gen had een accucapaciteit van 5000mAh. Nu heeft hij een accucapaciteit van 7700mAh, en daarmee kom je makkelijk de hele dag door zonder de tablet tussendoor bij te laden.

Sneller en soepeler dan voorheen

Ook de processor is ten opzichte van de voorganger verbeterd. De processor in deze tablet is net wat sneller, waardoor alles net even wat soepeler werkt.

Ondanks de verbeterde processor is de tablet minder geschikt voor zware taken, zoals foto’s bewerken of het spelen van grote games. De Lenovo is beschikbaar in de uitvoeringen 32, 64 en 128 gigabyte.

Geef je ogen de kost

Verder heeft Lenovo gedacht aan de ogen. Door de leesstand in te schakelen worden de kleuren van gedrukte pagina’s aangepast, waardoor het lijkt alsof je een papieren boek leest. Je blijft daardoor langer gefocust en je krijgt minder snel vermoeide ogen.

Al deze handige functies maken de tablet zeer geschikt voor studenten. Vooral het lezen en bewerken van documenten doe je gemakkelijk met de Lenovo. Doe je een creatieve opleiding zoals fotografie of graphic design? Dan kan je beter opzoek naar een tablet met betere specificaties.

Educatief en leuk voor kinderen

De Lenovo Tab M10 Plus is niet alleen super geschikt voor de studenten, maar ook voor kinderen. De tablet is vooraf geïnstalleerd met Google Kids Space. Daarmee ontdekt jouw kind allerlei leuke spellen en educatieve apps. Via de Family Link-app heb je ouderlijk toezicht en bepaal je bijvoorbeeld de schermtijden.

Foto's schieten en vergaderen via videoverbinding

Verder is de tablet voorzien van een camera waarmee je foto’s maakt van documenten of van je omgeving. De camera op de achterkant heeft 8MP met autofocus. De frontcam heeft ook 8MP. Daarmee is die dus ook geschikt voor videobellen!

Uitermate geschikt voor alle basistaken

De Lenovo Tab M10 Plus is licht, compact, eenvoudig in gebruik, heeft een uitstekende accu en een prima processor. Conclusie, de tablet is zeer geschikt voor de reizigers, filmliefhebbers en flexwerkers.

Verder is de tablet ook gewoon geschikt voor entertainment. Je kijkt video’s in een mooie FHD-resolutie en met de vier Dolby Atmos luidsprekers klinkt het geluid ook nog eens goed.

Kom voor persoonlijk advies langs in de winkel

Om de tablet zelf eens uit te proberen, ben je van harte welkom in 1 van onze 140 winkels. Daar staan we klaar om je van persoonlijk advies te voorzien.

Deel deze blog via: