Navigatie

Polk MagniFi Mini AX – kamervullend geluid in compact jasje

Een kamervullend geluid, heldere dialogen en een krachtige bas. Als je dat zo allemaal hoort zou je niet verwachten dat dat allemaal in de compacte MagniFi Mini AX soundbar van Polk zit. Nou, toch is het zo, en dat lees je deze blog!

Het beste geluid gevangen in een klein formaat

Op het eerste gezicht is de Polk MagniFi Mini AX gewoon een kleine soundbar, niets speciaals, maar vergis je niet. Het geluid wat deze soundbar kan produceren doet niet onder voor een ‘standaard’ soundbar.

De MagniFi Mini AX is de opvolger van de MagniFi Mini uit 2017. Wat de grootste vernieuwing is, is de toevoeging van Dolby Atmos en DTS:X! Daarmee kaatst het geluid alle kanten op, waardoor je het achter je, boven je en naast je hoort. We noemen dat ook wel het 3D-surroundeffect, waardoor het voelt alsof je samen met de hoofdpersonages midden in de film zit. Het geluid heeft zich ten opzichte van 2017 dus flink verbeterd.

Bovendien biedt de soundbar je een nog breder klankveld. Dat komt door de SDA-technologie waar deze soundbar van is voorzien. Geluid komt niet recht naar je toe, maar het vult de hele kamer. Waar je ook naar luistert, het geluid is altijd mooi!

Een andere mooie technologie van Polk is Voice Adjust. Deze techniek is ook toegevoegd aan de MagniFi Mini AX. Het zorgt ervoor dat je elk woord goed verstaat en niks mist. VoiceAdjust past het stemvolume aan door samen te werken met het middenkanaal van de soundbar.

Met Voice Adjust is het ook mogelijk om ’s nachts films te kijken zonder dat je daarbij je huisgenoten tot last bent. Schakel daarvoor ‘nachtmodus’ in, waarbij de bas automatisch wordt verlaagd en Voice Adjust verhoogd. Jij geniet van de film, jouw huisgenoten blijven lekker doorslapen. Een win-winsituatie voor iedereen dus!

Hoor en voel het krachtige geluid

Bij de soundbar hoort een draadloze subwoofer. Binnen een straal van 9 meter plaats je hem waar je maar wilt, want er zit geen draad aan. Plaats hem bijvoorbeeld in de hoek van de kamer of juist uit het zicht achter de bank. De subwoofer geeft het geluid een diepe bas die je niet alleen hoort, maar ook nog eens voelt. Is de bas nog niet krachtig genoeg voor je? Dan verhoog je hem heel eenvoudig met Bass Adjust. Daarmee wordt het geluid nog meeslepender, net als in de bioscoop.

Bespaar ruimte op je tv-meubel

Terug naar de 'kleine' soundbar. De soundbar is slechts 37 centimeter breed. Je kunt dan wel nagaan dat die super eenvoudig onder te televisie te plaatsen is en dan houd je nog eens ruimte over ook! Door zijn compacte formaat is de soundbar vooral geschikt voor kleinere kamers, zoals de slaapkamer, maar ondanks zijn kleine formaat levert hij niet in op kwaliteit. In combinatie met de compacte draadloze subwoofer blijft er genoeg ruimte over voor andere spullen.

Makkelijke bediening en snelle installatie

Ben je alleen thuis, ga je koken of ben je druk bezig met schoonmaken? Dan maakt een muziekje dat natuurlijk een stukje leuker. Met deze soundbar stream je muziek rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet via Apple AirPlay 2, Chromecast en bluetooth. De ingebouwde Chromecast maakt het overigens mogelijk om de soundbar ook in een multiroom audio-opstelling te plaatsen. Daarmee luister je in meerdere kamers naar jouw favoriete muziek.

Het bedienen van deze soundbar is geen hogere wiskunde. De Polk MagniFi Mini werkt namelijk met iedere tv-afstandsbediening en is daarmee heel eenvoudig te bedienen. Ook wordt er een afstandsbediening meegeleverd. Met deze verhoog je bijvoorbeeld Voice Adjust of stel je de ‘Nachtmodus’ in.

En om het je allemaal nog makkelijker te maken, is de soundbar heel eenvoudig te installeren. In de doos zitten namelijk alle kabels die je nodig hebt. Een HDMI-, een optische- en een AUX-kabel. Met deze kabels sluit je de soundbar direct aan op je tv. Het ene uiteinde doe je in de soundbar en de andere in de tv. En ziezo, nu is de soundbar klaar voor gebruik!

Het beste geluid van Polk in een compact formaat

Om terug te komen op de vraag of een kamervullend geluid, heldere dialogen en een krachtige bas allemaal in deze compacte soundbar past, het antwoord is ja! Vooral mooi aan deze soundbar is het verbazingwekkende geluid van Dolby Atmos en DTS:X. Wij zijn ook fan van de ingebouwde Chromecast die multiroom audio mogelijk maakt. En dat alles in een compact jasje, waardoor die geschikt is voor je woon- of slaapkamer.

Heb je nog vragen over de Polk MagniFi Mini of wil je hem eens in het echt zien? Kom dan langs 1 van onze 140 winkels voor antwoord op al je vragen. Onze medewerkers denken graag met je mee en geven je persoonlijk advies!

Deel deze blog via: