Navigatie

Samsung Galaxy A53 - grotere batterij en betere hardware

Samsung heeft met de lancering van de Samsung Galaxy A53 de opvolger van de Galaxy A52 op de markt gebracht. Wat je er allemaal mee kan en wat de verschillen zijn met zijn voorganger vertellen we je in deze blog.

Geniet van scherpe en vloeiende beelden

De Samsung Galaxy A53 heeft een stijlvol design. Net als de A52 heeft het een 6,5 inch scherm. In combinatie met de brede beeldverhouding spreidt de content zich uit over het gehele scherm. Dat geeft al direct een mooie kijk op het scherm.

Het grootste verschil tussen de beeldschermen van de A53 en de A52 is de relatieve schermgrootte. Ook al hebben ze dezelfde inchmaat, het voelt alsof de A53 een groter scherm heeft. Dat komt door de dunnere randen aan de zijkant en een kleinere notch.

Beelden op je scherm worden vertoond in FHD+. Moeilijke term, maar het komt erop neer dat beelden scherp weergegeven worden. Zo merk je bijvoorbeeld al snel de details van in een video.

Het display heeft, net als vorig jaar, een verversingssnelheid van 120 Hertz. Dat betekent dat beelden op het scherm vloeiend bewegen. Dat is bijvoorbeeld heel fijn als je een game speelt. Ook de nieuwe processor die in deze telefoon zit zorgt voor snelle en soepele resultaten.

Altijd stabiele foto's

Met deze telefoon leg je alle mooie momenten heel eenvoudig vast. Dat doe je met de vier multifunctionele camera’s op de achterkant. Deze geven je foto’s ook nog eens een extra dimensie.

Alle foto’s die je maakt zijn scherp. Dat komt door Optical Image Stabilization. Daarmee krijg je niet meer van die wazige foto’s omdat je je telefoon bewoog tijdens het fotograferen.

Net als de A33 van dit jaar, beschikt de A53 ook over een telelens. Vorig jaar waren de modellen nog voorzien van een groothoeklens. Het mooie van een telelens is dat je foto's nog mooier worden omdat de achtergrond en het onderwerp van de foto goed van elkaar gescheiden worden.

Het maken van foto’s en video’s wordt nog leuker met Fun Mode. Hier heb je de keuze uit vele verschillende filters en speciale effecten.

Meer tijd om te gamen, streamen en delen

Het is natuurlijk meer dan vervelend als je met een lege telefoon komt te zitten. Met de Galaxy A53 zal dat niet meer zo snel voorkomen. Met één oplaadbeurt ga je er al een hele dag tegenaan. Dat komt met name door de accucapaciteit van 5.000mAH. Daarmee is de batterij een stuk verbeterd ten opzichte van de A52 modellen. Deze hadden namelijk 500mAH minder.

Daarnaast is de Samsung voorzien van Adaptive Power Saving die gebruikt maakt van AI-powermanagement. Dit zijn weer van die termen die wat uitleg nodig hebben. Wat de batterij eigenlijk doet is, hij herkent jouw dagelijkse routine en past zich daarop automatisch aan. Dat is ideaal voor optimaal batterijverbruik.

Als die dan toch een keertje leeg is, dan moet die aan de oplader. Deze zit bij de levering en is eenvoudig te gebruiken. Daarnaast is de Samsung compatibel met de 25W Super Fast Charger die in een halfuurtje jouw telefoon voor 50% oplaad. Deze moet je alleen wel apart aanschaffen.

Zorgeloos en makkelijk in gebruik

Naast het grote display, een handige camera en een lange batterijduur, is de telefoon ook gewoon fijn en zorgeloos te gebruiken. Hij is namelijk zowel water- als stofbestendig. Daarmee gebruik je hem dus ook gewoon in de stromende regen of aan de rand van het zwembad.

Verder kan de telefoon ook wel tegen een stootje. Het display wordt namelijk beschermd door Gorilla Glass 5. Deze is opgewassen tegen stoten en krassen.

Een stap vooruit

Wat vooral opvalt is dat dit jaar de accucapaciteit een mooie sprong in de goede richting heeft genomen. Je gaat nu makkelijk de hele dag op pad met de A53. Verder wordt het scherm meer gebruikt, wat zorgt voor mooiere weergaves. Verder is de A53 ook nog eens dunner, wat op zijn plaats weer een stijlvol design geeft.

Ben je opzoek naar een betaalbare telefoon die toch ook wel kwaliteit levert? Dan is dit, wat ons betreft, het geschikte model voor jou.

Deel deze blog via: