Navigatie

Met 8K klaar voor de toekomst

Samsung 8k QLED-tv | Gratis bij jou thuisbezorgd bij Expert

Kan het nog mooier? Kan het nog beter? Ja. Absoluut. Wie ook maar een beetje nieuwsgierig is naar de nieuwste ontwikkelingen in tv-land komt al snel uit bij 8K. Dachten we met 4K de absolute top op het gebied van beeldresolutie in huis te hebben, doet Samsung er met 8K nog een schepje bovenop. Met de 8K-televisies van Samsung ben je klaar voor de toekomst!

Om dan maar met de superlatieven te beginnen: 8K biedt een beeldkwaliteit die maar liefst vier keer scherper is dan we inmiddels van 4K kennen. Dat betekent dat de kijker nog meer diepte en detail kan ervaren. Het mag dan ook gezien worden als een grote innovatie in televisieland. Bjorn Willems, product manager bij Samsung legt uit: “Met name bij het kijken naar een televisie van 65 inch of groter biedt 8K een enorm voordeel, omdat een veel grotere pixeldichtheid wordt geboden.” Om die uitspraak dan maar eens te onderschrijven met een indrukwekkende getal: er zijn maar liefst zo’n 33 miljoen pixels aanwezig, waardoor elk detail haarscherp wordt getoond en het lijkt alsof je midden in de actie zit.

“Door de zogenaamde ‘intelligente upscaling’ (AI Upscaling), aangestuurd door de sterke Quantum Processor 8K-technologie, wordt alle content die wordt aangeboden omgezet naar 8K-beeldresolutie. Dit betekent concreet dat alles wat je maar wilt bekijken, van YouTube-video tot de nieuwste serie op Netflix, in de best mogelijk kwaliteit wordt weergegeven. Kijken naar 8K-beelden is dus altijd mogelijk op een QLED 8K, ongeacht de content.”

Is er al 8K-content beschikbaar op de markt? Volgens Bjorn Willems kunnen we daar in de komende tijd rekening mee gaan houden. “De streamingdiensten en de video-on-demand-aanbieders hebben aangegeven binnenkort met 8K-content te komen. Bovendien is de kans erg groot dat de Olympische Spelen in 8K de wereld ingezonden gaan worden.”

De eerste 8K-televisies hebben intussen hun weg naar de Nederlandse consument gevonden. Jeroen van Dongen van Expert Berkel en Rodenrijs/Pijnacker/Gouda: “De reacties zijn veelbelovend. En dat wordt alleen maar beter als later dit jaar de 8K-content beschikbaar komt.” Bjorn Willems valt hem bij: “De consument prijst de innovatieve upscaling-technieken en de scherpte van de beelden wordt geprezen, evenals het feit dat ze op elke kijkafstand van de televisie kunnen gaan zitten want het beeld blijft altijd haarscherp.”

Samsung QLED | Gratis bij jou thuisbezorgd bij Expert

Nieuw in 2021 – Samsung 8K Neo QLED

De nieuwste Samsung 8K-tv’s werken met een nieuwe techniek: Neo QLED. Hierbij wordt het QLED-paneel belicht door talloze hele kleine leds. Hierdoor wordt heel precies aangestuurd welke delen van het scherm licht en welke donker zijn. Voor jou betekent dit dat de donkere delen echt diep donker zijn en dat eventueel licht van een ander deel van het scherm niet overvloeit. Denk bijvoorbeeld aan een heldere maan in een donkere lucht. Met Neo QLED blijft de lucht naast de maan mooi zwart en wordt dit niet mee verlicht. Net als in het echt.

Deel deze blog via:

Menno Visser

Blog van:

Menno Visser

Productredacteur bij Expert