Navigatie

Alles over de Samsung TV line-up van 2022

De gloednieuwe tv line-up van Samsung is uitgekomen. In de spotlights staan de QLED 4K, Neo QLED 4K en de Neo QLED 8K tv's. Wat is er nieuw in deze 2022 line-up? We vertellen het je in deze blog!

Plus- en minpunten
+ Geniet van intens geluid met Q-Symphony
+ Betere zwartwaardes met NEO QLED
+ Werk je kabels weg met de One Connect Box
+ AI Upscaling zet elk beeld om naar 8K-resolutie
- Er is nog weinig 8K content beschikbaar

Belangrijkste specificaties

Inchmaat
43 - 85 inch
Beeldkwaliteit
4K, 8K
HDMI-poorten
3 of 4
Beeldtype
QLED, NEO QLED
Bijzondere kenmerken
Tizen OS, Q-Symphony, Dolby Atmos, Object Tracking Sound, Multi View, One Connect Box

QLED 4K - Heldere kleuren

Elke nieuwe Samsung tv die we behandelen in deze blog beschikt over het vernieuwde Tizen, het Smart-TV systeem van Samsung, 100% kleurvolume en Q-Symphony. Om af te trappen beginnen we met de QLED 4K serie.

Q60B - Volledig opgaan in games en films

Het Tizen OS besturingssysteem is vernieuwd ten opzichte van vorig jaar. Niet alleen de interface ziet er anders uit, maar hij is ook nog eens sneller, gebruiksvriendelijker en persoonlijker. De Media, Games en Ambient functies hebben elk hun eigen Home scherm gekregen.

Op het Mediascherm vind je vooral streamingdiensten zoals Netflix, Prime Video en HBO. De layout doet een beetje denken aan die van Netflix. Je ziet series bijvoorbeeld verschijnen onder het kopje ‘verder kijken’ of ‘aanbevolen’. In het Ambient Home scherm kies je hoe je TV er uit ziet op het moment dat je geen televisiekijkt. En op het Game scherm start je heel eenvoudig een game, op een aangesloten console.

Als je een film of serie kijkt is het geluid natuurlijk heel belangrijk. De Q60B is uitgerust met Q-Symphony, een unieke technologie van Samsung waarmee je maximaal geniet van films en series. Het zat ook al op de vorige televisiemodellen, maar in deze serie is het vernieuwd en werkt het nog beter. Met Q-Symphony werken de luidsprekers van de televisie samen met een Samsung Q-soundbar, waardoor je geniet van intens geluid.

De tekst gaat verder onder de producten:

Q70B - Nog betere kijkervaring

Bij de Q70 is het beeld en het geluid een stukje beter. De verbetering van het beeld is te danken aan de processor in de tv. Voor het geluid heeft de tv een ingebouwde microfoon die de akoestiek van de kamer meet en daar het geluid op aanpast.

De Q80 van deze serie gaat nog een stapje verder met geluid en beeld. Deze beschikt namelijk over betere zwartwaarden, Dolby Atmos en Object Tracking Sound. Daar vertellen we zo meer over!

NEO QLED 4K - Verbeterd contrast

De NEO QLED 4K serie is weer een stap hoger vergeleken met de QLED 4K serie. Deze serie beschikt over uitstekend beeldkwaliteit en mooi geluid.

Het contrast is bij deze serie op z’n best. Dat komt met name door de ultrakleine mini LED’s in deze televisie. De LED’s worden precies aangestuurd waardoor je geniet van echt donkere, maar ook super lichte weergaves.

QN85B - Beeldkwaliteit naar een hoger niveau

De QN85 is de eerste Neo QLED in de range, dit houdt in dat het QLED-paneel wordt aangestuurd door mini-leds. Daardoor geniet je van nog betere zwartwaarden. In andere woorden, je geniet van een nog beter contrast tijdens donkere en lichtere scenes. Ook dankzij Shape Adaptive Light Control je het contrast beter. Deze technologie bestuurt namelijk het licht en brengt de beeldkwaliteit naar een hoger niveau.

Het mooie geluid komt vooral door Dolby Atmos. Daardoor lijkt het geluid van elke kant af te komen. Helikopters vliegen over je hoofd en het voelt alsof je samen met de hoofdpersonage in een regenachtig bos staat.

Ook Object Tracking Sound, of terwijl OTS, helpt bij een meeslepende geluids-ervaring. Dit zijn extra speakers bovenaan de TV die het geluid perfect laten klinken in lijn met de actie op het scherm.

QN90B - Premium 4K beeld

Een stapje hoger dan de QN85 is de QN90. Het beeldscherm van deze TV beschikt over anti-reflectie. Je hebt daarbij geen last van reflecties in het scherm waardoor je dus goed zicht blijft houden. Ook bij veel zonlicht wordt het zicht op het scherm niet belemmert.

Verder is de kijkhoek verbeterd. Vanuit elke hoek in de kamer heb je nu nog beter zicht op het scherm. Dus ga gerust met de hele vriendengroep een film kijken, want iedereen geniet van het beste beeld! Ook gamen met een grote groep is geen probleem.

Daarover gesproken, deze televisie is zeer geschikt voor gamers. Je gamet in 4K met beelden van 144Hz. Daardoor geniet je altijd van vloeiende beelden zonder haperingen. Verder maak je tijdens het gamen gebruik van Multi View. Hiermee kan je het scherm opdelen in maximaal vier zones. Eentje voor de game, eentje voor de webcam en eentje voor bijvoorbeeld een YouTube-tutorial.

Ook de geluidskwaliteit is verbeterd. Vanaf hier beschikken de tv’s ook over Object Tracking Sound Plus. Dit Object Tracking Sound zagen we ook al bij de QN85, maar deze plus-versie heeft twee extra speakers, zodat het geluid nog realistischer met de actie meebeweegt.

QN95B - Exclusieve designfeatures

De QN95 heeft hetzelfde fantastische beeld als de QN90, maar deze heeft ook nog eens exclusieve designfeatures. De superslanke TV heeft een rand rond het beeld die nauwelijks zichtbaar is. Het toestel zelf is amper 15 mm dik. Het is dan ook de enige 4K TV met Infinity One Design.

Verder werk je kabels heel eenvoudig weg met de One Connect Box. Je sluit al je randapparatuur erop aan, waardoor je een nette opstelling creëert. De One Connect Box is overigens een stuk dunner geworden ten opzichte van vorig jaar.

NEO QLED 8K - Het allerbeste beeld

Ja en dan ‘last but not least’ de Neo QLED 8K serie! Het gaat om twee tv’s, de QN800 en QN900. Dit zijn de absolute pronkstukken van de nieuwe Samsung tv’s. Nog hogere resolutie, nog mooier design en natuurlijk een verbeterde geluidskwaliteit.

Het allerbeste beeld vind je in deze Neo QLED 8K televisie. 8K is op dit moment de hoogste resolutie die je je kan bedenken. Het is superscherp en het geeft je een detaillistische kijkervaring. Omdat het nog vrij nieuw is, is er nog niet veel content voor beschikbaar, maar er wordt steeds meer mogelijk op het gebied van 8K. Zo worden er al sportwedstrijden in deze resolutie gefilmd en zijn streamingsdiensten er ook hard mee bezig om deze content beschikbaar te stellen. Daarnaast zet AI Upscaling elk beeld om naar 8K-resolutie.

QN800B - Spectaculair beeld in dun design

Het contrast is bij deze serie op z’n best. Dat komt met name door de ultrakleine LED’s in deze televisie. De LED’s worden precies aangestuurd waardoor je geniet van echt donkere, maar ook super lichte weergaves. Daarnaast worden voorwerpen of personen op de voorgrond goed gecontrasteerd. Daardoor krijgt het beeld een natuurlijke diepte.

QN900B - Crème de la crème

De QN900 beschikt naast de prachtige 8K resolutie nog over mooie extra’s. Wat denk je bijvoorbeeld van het ultraslanke profiel! De TV bestaat voor 99% uit beeld. Dat geeft de televisie, en tegelijk ook je woonkamer, een strak design.

Kan de beeldkwaliteit en het geluid nog beter? Ja, dat kan. De QN900 geeft je een realistisch helder beeld tot 4000 nits! Daarnaast is het voorzien van OTS Pro. Die is dit jaar uitgebreid met twee upfiring speakers en Dolby Atmos. Je kunt je dan wel voorstellen dat het geluid super intens is en het voelt alsof je in de bioscoop zit.

The Frame - Realistische kunst

Bij de nieuwe tv line-up hoort ook de Samsung The Frame. Deze wordt niet besproken in de video, maar willen we jullie niet onthouden. The Frame is een unieke televisie die van tv omgezet wordt tot een kunstwerk.

Vorig jaar was het nog te merken dat The Frame een beeldscherm was, maar dit jaar is hij voorzien van het Matte Display. Deze grote vernieuwing resulteert erin dat het scherm haast niet te onderscheiden is met een schilderij.

Op The Frame kijk je natuurlijk ook gewoon naar jouw favoriete content. De televisie zorgt dan ook voor scherpe beelden en schitterende kleuren. In combinatie met Dolby Atmos gaat jouw filmbelevenis niet meer stuk!

Wij hebben op uitnodiging van Samsung de nieuwe The Frame mogen ervaren. Voor meer info en persoonlijke ervaringen over The Frame lees je onze blog! Dit is overigens één van de lifestyle-tv's van Samsung. Daarnaast zijn er nog de fraaie Samsung Serif- en Samsung Sero-televisies.

Kijk je ogen uit

Als je denkt dat de beeldkwaliteit of het geluid niet beter kan, wordt het steeds maar weer overtroffen. Daarnaast zijn het stuk voor stuk ook prachtige tv’s die je woonkamer een mooie uitstraling geven. Een echte vooruitgang ten opzichte van vorig jaar als je het ons vraagt. Door de vele toegevoegde technologieën kijk je je ogen uit en geef je je oren de kost! Of je hem nou gebruikt voor het kijken van films en series of juist live televisie, deze televisies hebben het allemaal!

Wil je de Samsung tv’s een keer in het echt zien? Kom dan langs in één van onze 140 winkels en krijg persoonlijk advies van één van onze Experts.