Navigatie

Top 10 kerstfilms

Het is al bijna kerst! De beste tijd van het jaar voor gezelligheid, spelletjes, lekker eten en natuurlijk kerstfilms. Lekker binnenblijven, op de bank met een kop warme chocolademelk, en heerlijk genieten van de grootste kerstklassiekers. Maar welke? Er zijn tegenwoordig zoveel kerstfilms te vinden, dat je makkelijk tot in de zomer door kan blijven kijken. Wij hebben aan al onze medewerkers gevraagd wat hun favoriet is en daar een top 10 van gemaakt. Ga er dus maar lekker voor zitten en geniet van de beste kerstfilms volgens Expert-medewerkers.

Op Netflix alleen staan al bijna 50 verschillende kerstfilms. Tel daarbij de andere streamingdiensten die je tegenwoordig op je smart-tv kan vinden, de films die tv-zenders uitzenden en de eventuele dvd’s of Blu-rays die je nog hebt liggen bij op en het wordt wel heel moeilijk om te kiezen welke je moet kijken. Daarom hebben wij bij Expert aan al onze medewerkers gevraagd wat hun favorieten kerstfilms zijn en daar een top 10 van gemaakt. Dus warm die chocomelk op, ga lekker zitten en geniet van onze top 10 kerstfilms.

10. The Holiday

De Engelse Iris en de Amerikaanse Amanda besluiten twee weken lang van huis te ruilen. Iris gaat naar een fraaie villa in Los Angeles en Amanda naar een knus huisje op het Engelse platteland, waar ze beiden meer vinden dan ze hadden verwacht. Niet heel verrassend, maar wel erg fijn om lekker bij te zwijmelen.

Te zien op: Netflix en Prime Video

9. Elf

Na zijn hele leven opgevoed te zijn als kerstelf bij de kerstman komt Buddy erachter dat hij geen elf, maar een mens is. Hij besluit naar New York te gaan om zijn vader te zoeken en komt zo van de ene bizarre gebeurtenis in de andere terecht. Soms een beetje flauw, maar wel erg leuk.

Te zien op: HBO Max

8. Bad Santa

Een criminele, drankzuchtige en chagrijnige man gaat, verkleed als kerstman, verschillende warenhuizen langs. Op een gegeven moment leert hij een jonge tiener tegen die het zwaar te verduren heeft. Er ontstaat een vriendschap en deze chagrijnige en cynische man ontdekt het echte kerstgevoel.

Te zien op: KPN

7. How the Grinch Stole Christmas

De Grinch is een groen, harig en chagrijnig wezen die niks heeft met het vrolijke kerstgevoel. Hij besluit zich daarom te verkleden als kerstman om zo kerst voor iedereen in het fictieve stadje Whoville te verzieken. Maar als de Grinch de kleine Cindy Lou Who ontmoet wordt hij op hele andere gedachten gezet.

Te zien op: Netflix, Prime Video

6. Christmas Chronicles

Kate en Teddy (broer en zus) proberen de kerstman te betrappen en te filmen. Nadat dit is gelukt krijgen ze alleen in een ongeluk, waardoor ze de kerstman moeten helpen met het bezorgen van cadeautjes over de hele wereld. Gaat het ze lukken in 1 nacht?

Te zien op: Netflix

5. Die Hard

De meningen zijn er enigszins over verdeeld of dit echt een kerstfilm is of niet, maar voor ons is het een duidelijke ja. Een groep criminelen dringt een kerstfeest binnen waarna politieagent John McLane de groep gijzelingen probeert te redden en zijn gezin te herenigen, zodat ze samen fijn kerst kunnen vieren.

Te zien op: Disney+

4. Love Actually

Van de kers(t)verse nieuwe premier van Groot-Brittannië tot een rockster die zijn gloriedagen al lang en breed achter de rug heeft en een wanhopige poging doet om een comback te maken. Van een getrouwde man die een nieuwe verleiding moet weerstaan tot een basisschooljongetje die voor het eerst verliefd is. Love Actually vertelt het verhaal van 8 mensen in de aanloop naar kerst. Een hartverwarmende moderne klassieker.

Te zien op: Netflix, Viaplay en Videoland

3. Scrooge

Onze favoriete vertolking van het klassieke kerstverhaal van Charles Dickens. Scrooge vertelt ‘A Christmas Carol’ op een vrolijke manier, met leuke liedjes en fraaie kostuums. Heerlijk om in de kerstsfeer te komen.

Te zien op: Netflix (animatie)

2. Polar Express

Een prachtige animatiefilm waarin de magie van kerst tot leven komt. In de Polar Express stapt een jongen aan boord van een trein naar de Noordpool. Onderweg beleeft hij allerlei spannende avonturen en leert hij waardevolle levenslessen.

Te zien op: HBO Max

1. Home Alone

Hoe kan het ook anders. Dé klassieker uit 1990 staat bij ons op 1. Kevin blijft per ongeluk alleen thuis achter terwijl de rest van zijn familie op vakantie is en moet zijn huis verdedigen tegen inbrekers. Gelukkig zijn ze niet heel snugger en heeft Kevin slimme trucjes om ze buiten de deur te houden. Zal hij ze te slim af blijven, of weten ze toch binnen te komen?

Te zien op: Disney+

Menno Visser | Productredacteur bij Expert

Blog van:

Menno Visser

Productredacteur beeld & geluid bij Expert