Navigatie

De lekkerste snacks voor tijdens EK-wedstrijden

Als je met het gezin of een paar vrienden samen naar het EK gaat kijken dan horen daar, naast een koel biertje, frisdrank of koolzuurhoudend water met een smaakje, natuurlijk ook lekkere snacks bij. Daarom hebben we een lijst met de beste EK-snacks voor jou gemaakt. Hiermee maak je er een perfecte EK-middag of -avond van. Hup Holland!

De lekkerste oven en airfryer snacks

Voor traditionele snacks kun je natuurlijk langs de snackbar. Maar nóg leuker is om ze zelf te maken. Je kunt de snacks op twee manieren bereiden: in een friteuse of in de oven of airfryer. Kijk goed op de verpakking of je frituursnacks of ovensnacks koopt. Het grote voordeel van snacks die je bereid in de airfryer is dat je ze praktisch zonder vet kunt bakken, en dat is een stuk gezonder! Hieronder vind je onze top 8 van de meest populaire airfryer- en ovensnacks zoals bitterballen, frikadel of kipnuggets.

  1. Kroket

  2. Kipcorn

  3. Bitterballen

  4. Funxmix

  5. Kaassouflé

  6. Vietnamese loempia

  7. Ovenfrikadel

  8. Mini pizza of pizzapunten

Het grote voordeel van snacks die je bereid in de airfryer is dat je ze praktisch zonder vet kunt bakken, en dat is een stuk gezonder!

Recept: maak Amerikaanse Chicken Wings in de Airfryer

Zelfgemaakte chicken wings zijn heerlijk tijdens het EK. Vandaag maken we ze op z’n Amerikaans met chilisaus, Worcestershire sauce en Blue cheese dressing. Het gerecht is klaar in ongeveer 45 minuten. Tip: als je van krokante chicken wings houdt dep ze dan eerst goed droog met keukenpapier voordat je de garnering erop doet.

Garneer de chicken wings met zout en peper. Spuit de Airfryer in met anti-aanbak spray tegen aanbakken. Stel de Airfryer vervolgens in op 180 graden en bak de chicken wings voor 12 minuten. Draai ze vervolgens allemaal om en bak nog eens 12 minuten. Stel de temperatuur daarna in op 200 graden en bak de chicken wings 5 minuten af zodat ze een lekker krokant laagje krijgen.

Pak ondertussen een grote kom en combineer de chilisaus, boter, Worcestershire sauce en knoflookpoeder en mix de ingrediënten met een garde. Voeg de gebakken chicken wings toe zodat ze allemaal een laagje saus krijgen. Warm serveren samen met de blue cheese dressing om in te dippen.

Wat heb je nodig?

  1. 900 gram chicken wings

  2. Peper en zout

  3. 60 ml chilisaus

  4. 4 eetlepels boter

  5. 1 theelepel Worcestershire sauce

  6. ½ theelepel knoflookpoeder

  7. Blue cheese dressing

  8. Non-stick spray voor Airfryer

De lekkerste snacks direct uit het zakje

Als je van makkelijk houdt en toch wat te snacken wil tijdens het EK dan kan het niet makkelijker dan een zak chips uit de supermarkt. Het enige wat je hoeft te doen is de zak opentrekken en snacken maar. Naast een zak chips kun je natuurlijk ook kiezen voor (borrel)nootjes, popcorn, M&M’s of tortilla’s. Voor tortilla chips zijn er diverse dipsauzen te krijgen en als je het net iets luxer wil dan vind je bij de versafdeling verse guacamole.

Tip: Nacho’s met kaas, ui en tomaatjes

Doe de nacho’s in een ovenschaal samen met uienringen, plakjes tomaat en een paar plakken kaas erover. Als je een complete maaltijd wil dan kun je er ook nog gehakt, kidneybonen, een pepertje, mais en kruiden door doen. Bak in dat geval eerst het gehakt en de groenten in een pan totdat alles goed doorbakken en gaar is en doe het dan door de nacho mix in de ovenschaal. Even in de oven totdat de kaas goed is gesmolten en smullen maar. Ook lekker om te dippen in guacamole of crème fraîche. Tip: sommige supermarkten hebben dit recept ook als verspakket.

Ook een idee: het kaasplankje

Als je eens wat anders wil dan traditionele snacks of chips. Dan kun je natuurlijk ook voor een kaasplankje gaan. Mix & match je favoriete kazen en vul ze aan met hapjes zoals plakjes worst, olijfjes, zilveruitjes, augurk of met kaas gevulde pepertjes of dadels.

De lekkerste supergezonde snacks

Als je bij bovenstaande snacks denkt: “Lekker maar oef wat calorieën”, dan kun je natuurlijk ook voor de gezonde snack gaan. Met een Airfryer maak je al snacks met veel minder vet, maar wat gezond betreft kan er natuurlijk niets op tegen verse groenten. Wat denk je bijvoorbeeld van worteltjes dopen in humus, tomaatjes met hüttenkäse en peper of feestelijke reepjes paprika of komkommer?

  1. Wortels, paprika en komkommer met humus

  2. Tomaatjes met hüttenkäse en peper op een cracker

De beste apparaten om lekkere snacks mee te bereiden

Van veel snacks is tegenwoordig een handige oven-variant die je in de oven kunt bereiden. Voordeel is dat je dan geen friteuse nodig hebt en je voorkomt vette etensluchtjes. Daarnaast kun je natuurlijk nog steeds voor de friteuse kiezen als je snacks precies zo wil eten zoals ze traditioneel bedoeld zijn.

Een moderne, en gezondere variant op de friteuse is de Airfryer. Hierin bereid je snacks met heel weinig olie waardoor je gezonder kunt snacken. Bovendien heeft een Airfryer nog veel meer mogelijkheden: je kunt er bijvoorbeeld ook een hele kip in bereiden.

Welke snack is jouw favoriet?

Zo, je hebt nu waarschijnlijk heel wat lekkere EK-snack ideeën opgedaan. Ga jij voor de typisch Hollandse snack, de makkelijke snack, een van de recepten of voor de gezonde snack? Als je een van de recepten gaat uitproberen dan is het leuke van de Airfryer dat het zo’n veelzijdig apparaat is. Zoek maar eens op Airfryer + recept en je staat versteld van wat er allemaal mee kunt maken. En wat EK-snacks betreft: ik weet wel waar ik voor ga, namelijk voor de pizza punt. En dan natuurlijk wel met oranje worteltjes erbij, GOAAAAL!

Deel deze blog via:

Blog van:

Jill

Productredacteur bij Expert