Navigatie

Hoe volg ik meerdere sporten tijdens de sportzomer?

Beleef de sportzomer

Na de uitschakeling van Oranje op het Europees Kampioenschap voetbal zijn alle ogen nu gericht op het vervolg van de sportzomer! Allerlei sporters vanuit de wereld verzamelen zich in de bubbel van Tokio, waar het grote feest gaat plaatsvinden. Met 275 Nederlandse sporters, waaronder een aantal teams, is de kans groot dat we kunnen juichen! Van Churandy Martina die zijn benen laat spreken op de hardloopbaan tot Sanne Wevers die haar kunsten vertoont op de balk! Er staan maar liefst 339 evenementen op het programma, daarmee kom je ogen te kort om alle mooie momenten te zien. In deze blog gaan we je vertellen hoe je zoveel mogelijk sporten kan volgen en hoe je zo comfortabel mogelijk de Spelen kan beleven!

Televisie: mis geen enkele actie door hoge verversingssnelheid

Kijken naar sport doe je het allerbest op een goede televisie! Door je eigen home cinema te bouwen hoef je bijna niks te missen van alle actie op de Spelen. Met de uitstekende televisies van tegenwoordig is het alsof je live in Tokio de wedstrijd aan het kijken bent. De perfecte tv verschilt natuurlijk per smaak, maar er zijn een aantal specificaties waar je op kan letten bij het aanschaffen van een televisie voor het kijken van sport.

De ene tv heeft wat helderde kleuren dan de ander. Als je het belangrijk vindt om de vele kleuren van Tokio te ervaren, kan je het best kijken naar mooie HDR TV. Iets anders waar je op kan letten is de inchmaat. Hoe groter de televisie is, hoe meer je kan zien en volgen. Met een tv van 55 inch of groter zie je precies hoe het Nederlandse hockeyteam de bal in de bovenhoek van het doel schuift. Vindt je het belangrijk om alle acties te kunnen volgen? Kijk dan naar een tv met een hoge verversingssnelheid. Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender het beeld loopt. Daardoor hoef je geen enkele actie van Lieke Martens op de flank te missen! Een televisie met een brede kijkhoek kan ook comfortabel zijn met het kijken van sport. Als je bijvoorbeeld meerdere mensen op bezoek hebt, wil je natuurlijk dat iedereen even goed de wedstrijd kan volgen. Tot slot is het goed om te letten op de audio. Want hoe goed de televisie ook is, zonder goede audio is het stelt het bijna niks voor. Met de juiste soundbar hoor je zelfs de honkbalknuppel de bal wegslaan!

Samsung heeft met de Multi View functie een geweldige technologie om meerdere sporten te kunnen volgen. Beschikt jouw televisie over deze techniek? Dan kan je heel eenvoudig het scherm splitsen en naast paardrijden ook naar handbal kijken! Je hoeft dan niet te kiezen wat je wilt kijken en je komt haast geen ogen meer tekort!

Sportzomer op tv

Laptop: compact en perfect tweede scherm

Nu je de perfecte televisie hebt gevonden, heb je nog een scherm nodig om een tweede sport te volgen. Een laptop is daarvoor het perfecte apparaat. Een laptop is vaak compact en makkelijk mee te nemen naar verschillende plekken. Zo kan je ook buiten in het zonnetje genieten van de Nederlandse sporthelden. Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten als je een nieuwe laptop wilt aanschaffen voor het kijken van de Spelen.

Om geen enkele actie te missen zal je opzoek moeten naar een laptop met een goede processor. Als de laptop beschikt over een goede processor kan die meerdere aansturingen per seconde geven, waardoor die ook een stuk sneller is. Op die manier heb je veel minder snel last van een haperend beeld en kan je, net als Kiran Badloe, snel surfen op het internet. Naast een goede processor heb je ook een goede resolutie nodig om alle acties te kunnen volgen. De meeste laptops zijn uitgerust met een Full HD scherm, daarmee heb je een prima scherm voor het volgen van jouw favoriete sport. Er zijn ook laptops die al beschikken over een 4k scherm, maar die zijn er nog maar schaars en ook hoog in de prijs. Een laptop is dus het perfecte tweede scherm naast een televisie, maar je kunt de laptop ook gebruiken om het aan te sluiten op een groter scherm. Zo kan je met meerdere mensen genieten van Bauke Mollema die schittert in de heuvels van Tokio. Een aantal sporten zullen door het tijdsverschil in de nacht gespeeld worden, ook dan komt de laptop zeer goed van pas!

Smartphone: kijk overal naar jouw favoriete sport

Een smartphone is ook heel goed als tweede of zelfs als derde scherm te gebruiken. Op die manier kom je bijna geen ogen meer tekort. Een smartphone is nog compacter dan een laptop en is bijvoorbeeld makkelijk mee te nemen op reis. Als je op vakantie gaat en je staat in de file kan je nog altijd naar sport kijken. Als je achter het stuur zit kan je je ogen beter gebruiken voor de weg! Om de Spelen op je smartphone te volgen, zijn er een aantal dingen waar je op kan letten.

Daar waar mobiele smartphones vroeger zo klein mogelijk moesten, moeten ze nu zo groot mogelijk. De meeste smartphones hebben een grootte van 6 inches. Er zijn telefoons die een stuk groter dan dat zijn, maar je moet zelf weten wat je fijn vindt. Een telefoon van 6 inches is groot genoeg om je favoriete sport te volgen. Het liefst heb je ook een telefoon met een hoge pixeldichtheid, zodat je alles haarscherp kunt volgen. De accuduur is ook een belangrijk aspect waar je op moet letten. Hoe ouder de telefoon is, hoe sneller de accu ook leeg gaat. Met een gloednieuwe smartphone kan je dus de hele dag de mooiste sporten blijven volgen! Telefoons met een accucapaciteit van 4.000 mAh is goed genoeg om tot diep in de nacht naar de Spelen te kijken. De smartphone is niet alleen handig als tweede scherm, maar ook als informatiebron. Zo kan je bijvoorbeeld heel eenvoudig en snel de uitslagen of het programma van de Spelen checken. Of ontdek meer over de nieuwe sporten als klimmen en skateboarden.

Tablet: voor de echte multitaskers

Van smartphones gaan we naar een formaatje groter, namelijk de tablet. Net als een laptop en een smartphone is deze heel compact en eenvoudig mee te nemen op reis of te gebruiken in het zonnetje. Het scherm is groot genoeg om alle acties te kunnen volgen terwijl je ondertussen geniet van de prachtige zomer. Je kunt letten op een aantal verschillende specificaties die belangrijk zijn voor een tablet als je de Spelen wilt volgen.

De tablet is het meest geschikte scherm om naast je te hebben terwijl je met iets anders bezig bent. Tijdens het thuiswerken kan je de tablet gebruiken als tweede scherm om zo toch nog iets mee te krijgen van Kiki Bertens die aan het winnen is op de tennisbaan. Tablets zijn er in veel verschillende soorten en maten. Als je hem vooral thuis gebruikt kun je het best opzoek naar een tablet van 10 inches. Wil je de sportzomer tijdens jouw reis naar vakantie of werk kijken? Dan kan je beter een compact formaat van 7 of 8 inches nemen. Net als bij smartphones moet je letten op de accucapaciteit van het apparaat. Met een tablet die een accucapaciteit van 6.000 mAh heeft, hoef je niet bang te zijn dat die op het belangrijkste moment uitvalt. Een goede processor kan je nog helpen met een snelle tablet. Je kan tot slot ook nog letten op de pixeldichtheid van het apparaat. Hoe hoger de pixeldichtheid is, hoe scherper het beeld is. Zo hoef je geen enkel moment te missen van die ene spannende finale!

Voeg de schermen samen en volg alle sporten!

Ga er lekker voor zitten, maak je zelf comfortabel en geniet van de mooiste sporten op aarde! Zijn er teveel mooie sporten op één moment? Geen probleem, voeg alle schermen die je thuis hebt samen en het multitasken kan beginnen! Zo zie je op de televisie de Nederlandse zwemmers naar goud gaan, op de laptop een prachtige redding van Sari van Veenendaal en zie je op de tablet Keet Oldenbeuving de meest bizarre tricks maken! Ondertussen houd je op de smartphone in de gaten wat de uitslagen zijn van het Nederlandse 3x3 basketbalteam. Je hoeft dus helemaal niks te missen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je blijft ontspannen. Dus zoek het zonnetje of het lekkerste plekje in huis op, en geniet!

Zo beleef je de sportzomer op z’n best

Nu je alle schermen compleet hebt is het belangrijk dat het ook gaat leven! Er mag helaas geen publiek aanwezig zijn in Tokio, dus hebben de Nederlandse sporters jouw support vanuit Nederland extra hard nodig. We geven een aantal tips om de Spelen op zijn best te beleven!

Goede audio is bijvoorbeeld iets wat fijn is voor de optimale beleving. Met de beste soundbar hoor je de bal van de schoen van Vivianne Miedema vertrekken. Na afloop van een finale kan je hard het volkslied mee brullen en nog harder juichen voor Nederland. Door een audiosysteem met een diepe bas te nemen, beleef je de wedstrijd alsof je er echt bij bent.

Op de Spelen gaan wij allemaal natuurlijk hard juichen voor Sifan Hassan die alle records gaat verpulveren op de lange afstanden, maar jij kan dat ook! Door al jouw hardloopsessies bij te houden met een activity tracker verbeter je de records van jouw vrienden en ben je de grote kampioen. De activity tracker geeft je een handig inzicht van jouw sessies en helpt je gezond te leven. Net als de sporters wordt je gemotiveerd om een extra stap te zetten!

Als we een zelfde soort zomer als 2020 gaan beleven, dan gaat het weer lekker warm worden. Wat gaat er dan ook boven een lekker koud drankje of ijsje? Met een goede koelkast of vriezer geniet je nog meer van de sport op tv en kom je makkelijker de warme zomerdagen door! Zoek dus vooral verkoeling op de warme dagen.

Naast gekoelde dranken of lekkere ijsjes kan je je verkoeling ook zoeken bij de airco of ventilator. Op elk moment van de dag zorgt de airco voor een koele luchtstroom in jouw huis of kamer. Een airco is vaak ook makkelijk te verplaatsen van locatie. Zo kan je het zweten overlaten aan de olympiërs en kan je zelf lekker genieten van de verkoeling.

Tokio heeft een tijdsverschil van plus negen uur ten opzichte van Nederland. Er zullen dus ook heel wat evenementen ’s nachts plaatsvinden. Voor de echte diehards die opblijven voor hun favoriete sport hebben we nog een aantal tips. Zo heb je elektrische dekens die je warm kunnen houden als het ’s nachts afkoelt. Of wat dacht je van een massagekussen? Deze helpt je jouw spieren te ontspannen zodat je relaxed kan kijken. Zo houd je het makkelijk de hele nacht wel vol!

Laten we hopen dat we veel en hard kunnen juichen voor Nederland! Geniet nog even van deze prachtige sportzomer!

Deel deze blog via: