Navigatie

Wat zijn de voordelen van een soundbar?

Om echt te kunnen genieten van jouw favoriete film of serie is een soundbar een ‘must-have’. Geluid klinkt daarmee namelijk nog krachtiger en realistischer! In deze blog duiken we dieper in op de voordelen van een soundbar.

Waarom moet je een soundbar hebben?

De voornaamste reden om een soundbar te nemen is natuurlijk de geluidskwaliteit. Het verschil in geluid tussen een soundbar en je tv-speakers is namelijk heel goed te merken. Een soundbar geeft een betere geluidservaring.

En dat is ook niet gek, want een soundbar is met alle aandacht voor geluid ontworpen. Het is zijn doel om je de beste geluidservaring te geven. Terwijl het bij een tv meer gaat om het beeld dan het geluid. Kortom, met een soundbar beleef je films, series, maar ook sportwedstrijden of tv-programma’s nog beter.

Een ander groot pluspunt van een soundbar is het feit dat hij heel compact is. Vooral vergeleken met een home-theatersysteem. Door zijn compacte design past hij onder je tv of in een tv-meubel.

Verbeterde geluidskwaliteit

Het feit dat een soundbar een betere geluidskwaliteit heeft komt omdat hij simpelweg grotere speakers en woofers heeft dan de tv. Daarmee heeft hij dus ook een groter bereik. En hoe groter het bereik, hoe meer detail, zoals diepe bastonen en heldere hoge tonen, je hoort.

Met omhooggerichte- en zijwaartse speakers gaat het geluid van een soundbar alle kanten op. Daarmee creëert de soundbar een zogeheten surround sound . Daarbij hoor je geluid om je heen en voelt het alsof je middenin de film staat. Dolby Atmos is hier een bekend voorbeeld van. Overigens heeft niet elke soundbar dit. Voor een echte surround-sound kun je de soundbar het best koppelen met geschikte achter speakers, zoals de Sonos Era 100.

De bas van de soundbar is ook beter dan die van je tv. Hij voelt krachtiger aan. Vooral bij spannende scenes in een film merk je dit heel erg . Bij soundbars kun je overigens kiezen tussen een ingebouwde of een losse subwoofer. Een losse subwoofer zorgt over het algemeen voor een betere bas. Dit komt voornamelijk door de grotere drivers en behuizing.

Makkelijk te installeren

Je zou misschien denken: ‘ja, maar met een home theatersysteem heb je ook dit mooie geluid’. Dat klopt, maar dan is het voordeel van een soundbar weer dat hij een stuk compacter is. Alle speakers en woofers die je in een home theatersysteem gebruikt zijn bij een soundbar als het ware in een compact jasje gestopt. Door dat compacte ontwerp is een soundbar makkelijk onder je tv of in een tv-meubel te plaatsen.

Daarnaast is een soundbar ook nog eens makkelijk aan te sluiten. Bij de meeste soundbars gaat dat via HDMI, waarmee je alleen maar een kabel van je soundbar naar de tv hebt lopen. Soundbars kunnen ook optisch aangesloten worden of verbonden worden via bluetooth of wifi. Heb je hulp nodig bij het aansluiten van je soundbar? Bekijk onze adviespagina, waar je stap voor stap wordt geholpen.

Upgrade voor je geluidsopstelling

Dus, wil je echt genieten van een film of muziek? Dan kun je jouw geluidsopstelling het beste upgraden met een soundbar. Op het gebied van geluidskwaliteit is hij stukken beter dan tv-geluid en op het gebied van compactheid en betaalbaarheid is hij voordeliger dan een home theatersysteem.

Wil je weten welke soundbar het best bij jouw tv en geluidsbelevenis past? Kom dan eens langs in 1 van onze 140 winkels waar onze medewerkers graag met je meedenken. Zo vind je de geschikte soundbar voor jouw tv!