Navigatie

Welke Samsung Galaxy S21 past bij jou?

Samsung S21 range

Samsung is het jaar goed begonnen. Eerder dan we van Samsung gewend zijn heeft het merk namelijk drie nieuwe telefoons in het hoogste segment uitgebracht: de Samsung Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra. Alle drie toptelefoons met de nieuwste features en mooi modern design. Maar wat zijn de verschillen? En welke past het beste bij jou? Dat leggen we hier voor je uit.

Met de lancering van de Samsung Galaxy S21-telefoons neemt Samsung een andere weg dan normaal. De telefoons zijn niet alleen twee maanden eerder dan gebruikelijk aangekondigd, ze zijn ook alle drie goedkoper dan de voorgangers. Betekent dat ook dat het slechtere telefoons zijn? Integendeel. De telefoons hebben onder andere betere camera’s, zijn sneller en hebben een mooier design. Maar welke van de drie moet je kopen? In dit artikel leggen wij uit wat de verschillen tussen de drie modellen zijn zodat jij snel weet welke Samsung Galaxy S21 jij moet kopen.

Samsung Galaxy S21 – De basis

Om bij het begin te beginnen: de Samsung Galaxy S21. Dit model is het basismodel, maar laat je niet misleiden; deze telefoon is er een van hoge klasse. Een haarscherp 6,2 inch scherm met dynamic OLED-display voor schitterende kleuren, 3 camera’s (plus een selfiecamera) met AI om altijd de mooiste foto’s te maken en een space zoom van 30 keer, en de mogelijkheid om te filmen in 8K. Daarnaast heeft de telefoon een accu met een capaciteit van 4.000 mAh, waardoor je de hele dag met je S21 in de weer kan, zonder je zorgen te maken over een lege accu.

De Samsung Galaxy S21 heeft een werkgeheugen van 8GB en is beschikbaar met 128 of 256 GB opslagruimte.

Galaxy S21

Samsung Galaxy S21+ - Een stap verder

De Samsung Galaxy S21+ gaat net een stapje verder. Zo is het scherm met 6,7 inch een stuk groter en zorgt de extra capaciteit van de accu (bij dit model 4.800 mAh) dat je de S21+ de hele dag intensief kan gebruiken. Ook is de achterkant van de S21+ gemaakt van glas, in tegenstelling tot de kunststof achterkant van de S21.

Verder is de 21+ uitgerust met dezelfde indrukwekkende hardware als de S21. Zo heeft ook de plus-versie drie indrukwekkende camera’s, de snelste chipset die ooit in een Samsung-telefoon is gebruikt en een display dat elk beeld schitterend tot leven laat komen.

Ook de Samsung Galaxy S21 heeft een werkgeheugen van 8GB en is beschikbaar met 128 of 256 GB opslagruimte.

S21+ Zwart

Samsung Galaxy S21 Ultra – Het premium pronkstuk

Tenslotte het echte vlaggenschip van Samsung. Het paradepaardje, het pronkstuk, de kers op de taart: de Samsung Galaxy S21 Ultra. Waar het verschil tussen de S21 en S21+ niet heel groot is, is de S21 Ultra van een heel ander niveau. Deze Samsung-telefoon heeft een 6,8 inch beeldscherm en een indrukwekkende accu met een capaciteit van maar liefst 5.000 mAh.

Maar het grootste en meest duidelijke verschil zit hem in de camera’s. De Galaxy S21 Ultra heeft inclusief de selfiecamera maar liefst vijf camera’s, waarmee je op elk moment de mooiste foto’s maakt. De hoofdcamera heeft een resolutie van 108MP, waarmee je elk detail haarscherp vastlegt. Daarnaast beschikt de S21 Ultra over een ultragroothoeklens, wat ideaal is voor mooie landschappen en maar liefst twee zoomlenzen. Eén van 3 keer zoom en een van 10 zeer keer zoom. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kan je met één druk op de knop gebruikmaken van de space zoom waarmee je in dit geval tot wel 100 keer zoomt. Ook heeft de Galaxy S21 Ultra laser focus, zodat je altijd razendsnel en heel precies scherpstelt op het onderwerp dat jij wil vastleggen.

De Samsung Galaxy S21 Ultra is tevens de eerste Samsung Galaxy S-telefoon die te gebruiken is met een S-Pen (niet meegeleverd). Hiermee schrijf je net zo makkelijk op je telefoon als je met pen op papier doet en kan je heel precies je telefoon bedienen.

Wil je de Samsung Galaxy S21 Ultra kopen, dan heb je verschillende opties. Je kan kiezen voor een versie met 12 GB werkgeheugen en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen, of voor de ultieme Samsung Galaxy S21 Ultra. Deze beschikt over 16GB werkgeheugen en maar liefst 512GB opslaggeheugen.

S21 Ultra Silver

Welke versie kies jij?

Hoewel alle drie de modellen de naam ‘Samsung Galaxy S21’ dragen, zit er dus nog wel een verschil tussen de modellen. Echter, alle drie de telefoons zijn van het hoogste niveau en elk model heeft iets unieks te bieden: de S21 is het meest handzaam, de S21+ is een mooi tussenmaatje met een fijne accu en de S21 Ultra is een buitengewoon volledig toestel. Voor welk model kies jij? Bekijk alle modellen hier.

Deel deze blog via:

Menno Visser | Productredacteur bij Expert

Blog van:

Menno Visser

Productredacteur beeld & geluid bij Expert