Navigatie

Zo volg je het WK-voetbal het best

Het klinkt gek om te zeggen dat zowel de winter als het WK-voetbal voor de deur staat, maar het is toch echt waar. Ons weerhoudt dat niet om onze Oranjehelden aan te moedigen. Hoe we dat doen, kan op veel verschillende manieren. In deze blog vertellen we je hoe je het best het WK-voetbal volgt.

Volg de Oranjehelden via TV

De meest klassieke manier van voetbal kijken is natuurlijk op je televisie. Alle wedstrijden worden live uitgezonden door de NOS.

Het liefst kijk je naar voetbal op een goede televisie. Als je de acties van Oranjespelers niet wilt missen, dan is een televisie met een hoge verversingssnelheid aan te raden. Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender het beeld loopt. In combinatie met een goed geluidssysteem is het net alsof je in het stadion bent!

Overigens leuk om te vermelden is dat LG een speciaal sportalarm heeft. Deze stel je snel en makkelijk in op je LG-tv. Daarmee zet je bijvoorbeeld een alarm als de wedstrijd van het Nederlands Elftal op het punt van beginnen staat of zet je een alarm als er een doelpunt valt. Terwijl je naar een ander programma kijkt komt de melding binnen en schakel je snel naar de wedstrijd om het doelpunt te bekijken.

Wil je weten welke tv’s volgens ons het best zijn voor het volgen van het WK-voetbal? Daar hebben we een blog over gemaakt! Of wil je liever weten welke beeldinstellingen het best zijn voor het kijken naar voetbal? Lees dan onze adviespagina!

Gebruik tablet als tweede scherm

Het WK-voetbal is misschien wel het grootste sportevenement voor alle voetballiefhebbers. Dit toernooi wil je niet missen! Dit jaar worden veel wedstrijden ’s middags gespeeld. Dat is voor veel mensen, en misschien ook voor jou, een onhandige tijd. Op dat tijdstip ben je wellicht druk zijn met andere dingen. Hoe volg je dan alsnog het WK?

Een makkelijke manier is om een tablet als tweede scherm te gebruiken. Het scherm van een tablet is groot genoeg om de acties van Frenkie de Jong te kunnen zien, maar ook compact genoeg om mee te nemen. Tablethoesjes hebben vaak zo’n handige flap op de achterkant waardoor je hem neerzet naast je laptop bijvoorbeeld. Ideaal!

Alle wedstrijden van het Nederlands Elftal, en ook andere landen, worden uitgezonden via de NOS. Op je tablet kan je deze wedstrijden terugvinden in de NOS-app die je kan downloaden op zowel iOS als Android. Leidt beeld je teveel af tijdens je werk? Dan is er vast altijd wel ergens een liveblog te vinden.

Luisteren op radio

De eerste twee wedstrijden van Nederland op het wereldkampioenschap zijn om 17:00 uur. Grote kans dat je dan in de auto van werk naar huis zit. Dan is het natuurlijk niet verstandig om er een scherm bij te pakken. Gelukkig wordt de wedstrijd ook gewoon uitgezonden op de radio! Het grote voordeel daarvan, het maakt de wedstrijd stukken spannender en je hebt wat te luisteren tijdens de lange files. Goed voor je eigen veiligheid, maar ook zeker die van anderen!

Alles voor een mooi WK

Als voetbalfan zijn er dus meerdere mogelijkheden om het WK op een goede manier te volgen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over misschien wel de gezelligste manier, namelijk op een plein of in een café met vrienden of familie. Natuurlijk kan je het thuis ook heel gezellig maken! Ben je nog op zoek naar een geschikte tv of soundbar voor het WK? Check dan ook zeker onze andere blogs!