Navigatie

De’Longhi Eletta Explore Review: haalt de barista in je naar boven

Wil je zelf ijskoffie en Cold Brew recepten maken of een heerlijke cappuccino met een mooie schuimlaag? Je hoeft er geen professionele barista voor te zijn want het kan met de De'Longhi Eletta Explore. Hoe werkt hij? En welke technieken worden er gebruikt? We vertellen het je allemaal in deze review!

Pluspunten

  • + Makkelijk te bedienen met soft-touch bedieningspaneel

  • + Bean Adapt Technology zorgt voor ideale koffie-extractie

  • + Maak snel en eenvoudig heerlijke ijskoffies

  • + Creëert meerdere schuimniveaus met de LatteCrema Hot Technology

Minpunten

  • - Redelijk groot ontwerp

  • - Vrij hoge prijsklasse

Belangrijkste specificaties

Koffiespecialiteit o.a. Cappuccino, IJskoffie, Cold Brew
Afmetingen 38,5 cm x 26 cm x 45 cm (HBD)
Bediening via app Ja
Inhoud waterreservoir 1,8 liter
Bijzondere kenmerken Bean Adapt Technology, LatteCrema Hot Technology, Cold Extraction technologie

Ervaar het gemak van de De’Longhi Eletta Explore

Het koffiezetapparaat van De'Longhi heeft een redelijk groot maar ook een luxueus ontwerp. Voorop heeft hij een 3,5 inch TFT-display met gekleurde pictogrammen en soft-touch bedieningspaneel. Met dit scherm bedien je het apparaat eenvoudig en heb je keuze uit tientallen koffiespecialiteiten. Het bedienen van dit apparaat gaat trouwens nóg makkelijker door hem te verbinden met de Coffee Link-app. Daarmee bedien je hem ook van de bank, je badkamer of zelfs je slaapkamer met je telefoon of tablet.

Boven op het apparaat zit een plaat voor je koffiekopjes en het bonenreservoir met een inhoud van 300 gram. Aan de zijkant heb je nog het waterreservoir met een inhoud van 1,8 liter en verder kun je hier de koffie-uitloop makkelijk verstellen zodat alle soorten koffiekopjes er onder passen.

De tekst gaat verder onder de producten:

Cappuccino maken met de De’Longhi Eletta Explore

Hoe zet je cappuccino met de De’Longhi Eletta Explore? Allereerst doe je wat koffiebonen in het bonenreservoir. Pak je mobiel erbij en open de Coffee Link-app. Hier vul je in welke koffiebonen je gebruikt. Het koffiezetapparaat herkent nu de koffiebonen en past daar de instellingen automatisch op aan. De Bean Adapt Technology, zoals De'Longhi dit noemt, zorgt vervolgens voor de ideale koffie-extractie en het behoud van alle koffiearoma’s.

Het melkreservoir klik je makkelijk in en uit de machine. Het vullen van het reservoir gaat dus heel makkelijk. Let er bij het inklikken op dat je het pijpje wel goed in de richting van de mok hebt staan.

Onder het kopje warme dranken kies je vervolgens voor cappuccino. Daar krijg je vervolgens nog de keuze hoeveel koffie je wil en hoe sterk het aroma moet zijn.

Het koffiezetapparaat maakt tijdens het koffiezetten gebruik van de LatteCrema Hot Technology. Die mengt zowel stoom, lucht als melk om zo romig schuim met meerdere schuimniveaus te maken. En zie het resultaat op de foto bij deze tekst! Je kunt precies de mooie schuimlagen zien. Je kunt zo je eigen koffiebar beginnen!

Ice coffee maken met de De’Longhi Eletta Explore

Een bakje cappuccino maak je met meerdere koffiezetapparaten, maar kan jouw machine ook een ijskoffie of Cold Brew maken? De De’Longhi Eletta Explore wel!

Vul het waterreservoir met water en kies via het display voor de koude dranken. Je hebt vervolgens een hele hoop keuze uit allerlei koude koffie dranken. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, krijg je weer de keuze met hoeveel koffie je wilt en kies je de intensiteit van je drankje.

Nu vraagt de koffiemachine 4 ijsklontjes in de mok te doen. Gelukkig krijg je bij de levering een ijsblokjesmaker waarmee je heel eenvoudig ijsblokjes maakt. Nadat je 3 á 4 ijsklontjes in je mok hebt gedaan, kan het koffiezetapparaat nu beginnen met het brouwen van de koffie!

Cold Brew koffie maak je normaal gesproken door water 12 uur lang met gemalen koffie in te laten trekken zonder daar druk achter te zetten. Bij de Eletta Explore duurt dit hele proces maar 3 minuten. Daarbij maakt de De'Longhi gebruik van weer een nieuwe techniek, namelijk de Cold Extraction-technologie. Wat die doet is je bonen malen en tampen om ze vervolgens te doordrenken met water op kamertemperatuur bij een hele lage druk. Dat resulteert dan weer in een nog smaakvollere Cold Brew.

De’Longhi Eletta Explore eenvoudig schoon te maken

Om je koffiezetapparaat in topconditie te houden is het belangrijk om hem ook goed schoon te maken. Met dit apparaat kost dat niet veel tijd. Zowel het opvangbakje als het melkreservoir zijn namelijk vaatwasserbestendig en dus ook makkelijk schoon te krijgen. Binnen no-time is je koffiezetapparaat weer klaar voor de volgende zetbeurt!

Haal de koffietent in huis

De De'Longhi Eletta Explore is een uitstekend koffiezetapparaat. Hij heeft een luxueuze uitstraling waardoor het lijkt op een moeilijk te bedienen apparaat, maar niets is minder waar. Door zijn overzichtelijke soft-touch display is alles heel eenvoudig te bedienen.

De verschillende technieken op dit apparaat zorgen als het ware voor elke druppel koffie in jouw mok. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om je eigen ijskoffie te maken. Kortom, je hoeft niet meer naar de koffietent bij je om de hoek want met dit apparaat haal je de koffietent gewoon in huis!

Wil je de De'Longhi Eletta Explore ook in huis halen? Kom dan langs in de winkel bij jou in de buurt of bestel hem op Expert.nl.