Navigatie

Garmin Venu 3 review: Je persoonlijke sportcoach om je pols

De Garmin Venu 3 is een smartwatch die je inzichten geeft in jouw gezondheid én het is ook nog eens de beste personal trainer die je zo’n beetje kunt wensen. Welke features biedt deze smartwatch allemaal? Je leest het in deze review!

Pluspunten

  • + Persoonlijke coach geeft je concreet advies op basis van jouw statistieken

  • + Speciale rolstoelfunctie

  • + Voorzien van meer dan 30 sport-apps

  • + Makkelijk te koppelen met zowel Android- als iPhone-telefoons

Minpunten

  • - Aanbod aan apps is niet reuzegroot

Belangrijkste specificaties Garmin Venu 3

Compatibel met
Android en iOS
Type hartslagmeting
Optische hartslagmeting
Accuduur
14 dagen
Wat zit er in de doos?
Garmin Venu 3, Oplaadkabel zonder adapter
Bijzondere kenmerken
AMOLED-scherm, rolstoelfunctie, Garmin Connect App

Groot scherm, maar lekker ook lekker compact

Allereerst even een kijkje naar het design. De smartwatch heeft een helder AMOLED-scherm van 1,4-inch. Dit is niet klein, maar ook zeker niet heel groot. Je ziet wel eens andere smartwatches met dezelfde schermgrootte die heel fors lijken. Dat komt dan door dikke randen om het schermpje heen, die zijn bij de Garmin Venu 3 minder aanwezig, waardoor het dus een compact formaat blijft.

Hij weegt ook slechts 43 gram en zit daarmee dus lekker licht om de pols. Wat ook top is aan deze smartwatch is de batterijduur. Deze gaat namelijk tot wel 14 dagen mee, en dat is meer dan prima voor een smartwatch!

De tekst gaat verder onder de producten:

Breng je gezondheid tot in detail in kaart

Waar het allemaal om draait bij een smartwatch is natuurlijk het in kaart brengen van jouw gezondheid. Daarvoor doet de Garmin Venu 3 allemaal nauwkeurige metingen.

Neem bijvoorbeeld je slaap. De smartwatch die geeft je een slaapscore, dat zegt iets over hoe goed je slaapt. Maar vervolgens vertelt de persoonlijke coaching hoeveel slaap je nodig hebt en hoe je dit kunt verbeteren. Dus in de plaats van dat je zelf in de statistieken moet duiken om erachter te komen of je wel goed slaapt, krijg je gewoon een melding van je persoonlijke coach of je meer of juist minder moet slapen. Best wel handig.

Gedurende de dag kun je ook je energieniveau bekijken. Hiermee weet je precies wanneer je lichaam toe is aan rust of juist genoeg energie heeft voor een hardlooprondje. Je kunt zelfs zien hoe je slaap of zelfs je stressniveau invloed heeft op je energie.

Natuurlijk kun je nog meer tracken. Je huidtemperatuur of de hoeveelheid stress die je ervaart bijvoorbeeld, maar ook je hartslag. Daarbij maakt het horloge gebruik van een optische sensor.

Je persoonlijke fitness coach

Waar een smartwatch ook echt top voor is, is natuurlijk het bijhouden van je fitnessprestaties. Kun je op dat gebied nog wel een duwtje in de rug gebruiken? Dan is de Garmin Venu 3 echt een aanrader. Deze smartwatch is namelijk voorzien van een hele fijne en slimme coach die je niet op veel andere smartwatches ziet.

Op een smartwatch krijg je vaak superveel informatie. Dan is het vervolgens aan jou wat je daar dan mee doet. Met de Garmin Venu 3 wordt het gewoon heel snel concreet. Je krijgt bijvoorbeeld na een intensieve dag de melding: ‘het was een intensieve dag vandaag, slaap 2 uurtjes langer om weer fit te worden.’ Vooral als je niet helemaal thuis bent in de fitness en statistiekjes, is dit ideaal natuurlijk!

De coach heeft echt nog veel meer tips voor bijvoorbeeld je ademhaling, jetlags of zelfs je menstruatiecyclus.

Op de Garmin vind je verder meer dan 30 sport-apps, waaronder wandelen, hardlopen, fietsen, of sporten die je misschien niet zo snel verwacht, zoals golfen of zwemmen in open water. Door de sensoren, waar deze horloge bomvol meezit, herkent de Garmin welke sport je aan het beoefenen bent en geeft je daar dan weer de juiste tips voor.

Uitermate geschikt voor rolstoelgebruikers

De Garmin Venu 3 heeft ook een speciale rolstoelfunctie. Dat is heel bijzonder voor een smartwatch. Bij het instellen van het horloge kun je aangeven dat je in een rolstoel zit. Daarmee wordt de hele interface aangepast voor rolstoelgebruikers.

Dus je krijgt daarbij bijvoorbeeld geen melding met ‘je hebt te lang stil gezeten, ga een rondje lopen’. En de stappenteller verandert in een duwteller die bijhoudt hoe vaak je je rolstoel vooruitduwt.

Verlengstuk van je telefoon

Natuurlijk is deze smartwatch ook te gebruiken als verlengstuk van je telefoon. Hij is heel makkelijk met zowel Android- als iPhone-telefoons te koppelen. Je krijgt berichten binnen waar je ook heel makkelijk op kunt reageren doormiddel van spraak bijvoorbeeld, of je kunt contactloos betalen door je pasjes te koppelen aan het horloge. Hij heeft zowel een ingebouwde luidspreker als een microfoon. Dus daarmee is het ook mogelijk om te bellen.

Door hem te verbinden met de Garmin Connect App heb je vanaf je telefoon ook inzichten in je gezondheids- en fitnessinformatie. Vanuit deze app kun je bijvoorbeeld ook wijzerplaten of apps toevoegen.

Krijg inzicht in al je sport- en gezondheidsprestaties

De Garmin Venu 3 is een hele handige smartwatch die je een duidelijk inzicht geeft in jouw gezondheids- en fitnessprestaties. Met de handige coach weet je gewoon heel precies waar je aan toe bent. En het mooie is, hij is voor iedereen te gebruiken. Of je je nou wilt richten op meditatie of juist op krachttraining... of dat je nou in een rolstoel zit of hoogzwanger bent. Dit horloge is voor iedereen.