Navigatie

Hisense Mini-LED review: betere contrasten, hogere helderheid

Als één van de eerste mochten wij een kijkje nemen naar de nieuwste Mini-LED's van Hisense. Wat maken deze tv’s zo bijzonder en hoe goed is Mini-LED nou echt? Je leest het in deze review!

Pluspunten

  • + Uitstekende contrasten en kleurweergaves dankzij Mini-LED-achtergrondverlichting

  • + Ondersteunt de belangrijkste HDR-formaten zoals Dolby Vision

  • + Ook zeer geschikt voor gaming

  • + U7 en U8 zijn dankzij de anti-reflectielaag ook geschikt voor de lichte woonkamers

Minpunten

  • - U6 ondersteunt maximaal 60 hertz aan verversingssnelheid

Belangrijkste specificaties

Beeldresolutie 4K
Beeldtype QLED
Besturingssysteem VIDAA Smart OS
Gametechnieken VRR, ALLM, HDMI 2.1, LL MEMC-technologie
Bijzondere kenmerken Sportmodus, Hi-View Engine, Full Array Local Dimming PRO, Dolby Vision (IQ)

Wat is Hisense Mini-LED?

In deze review behandelen we drie televisies. De Mini-LED U6, de -U7 en de -U8. Hét ding dat al deze tv’s gemeen hebben, is dat ze gebruik maken van Mini-LED-achtergrondverlichting. Precies waar het allemaal om draait in deze serie. Maar wat is Mini-LED precies en wat is het verschil met een gewone LED-tv?

Een gewone LED-tv heeft een achtergrondpaneel met honderden led’s waarmee het licht gestuurd wordt, maar Mini-LED’s, de naam zegt het al, zijn veel en veel kleiner waardoor er wel tienduizenden led’s op het paneel passen. En daardoor wordt het licht nog beter gestuurd wat dan weer zorgt voor nog betere contrasten en kleurweergaves dan bij gemiddelde lcd-tv’s.

De tekst gaat verder onder de producten:

Hisense Mini-LED U6: kleursensatie op het scherm

We beginnen bij de eerste tv uit deze serie, de Mini-LED U6. Deze tv is een QLED en maakt daarbij dus gebruik van de Quantum Dot Technologie. Dit is een techniek die ervoor zorgt dat het kleurbereik nog verder wordt uitgebreid waardoor je dus nog meer kleuren te zien krijgt en het beeld dus realistischer oogt. De Hi-View Engine zorgt dan ook nog eens voor de beste beeldoptimalisatie per frame.

Verder ondersteunt de tv alle belangrijke HDR-formaten zoals Dolby Vision of HDR 10+ waarmee details nog beter zichtbaar worden.

En vind je het wel lekker om naar een potje voetbal te kijken of een spannende Formule 1 race te volgen? Dan heeft deze tv iets moois voor je ingebouwd. Want wanneer de Hisense tv doorheeft dat je naar een live sportwedstrijd kijkt, schakelt hij automatisch over naar Sportmodus. In deze modus worden de surround sound-effecten verbetert en haperingen voorkomen. Ook het geluid van het publiek of de motoren en die van de commentator krijgen een boost. Kortom, de tv zorgt voor de beste belevenis.

Alle apps zijn terug te vinden in het VIDAA Smart OS. Dit smartplatform is niet heel bekend, maar alles wat je gewend bent van een smart tv kun je hier ook mee.

Hisense Mini-LED U7: meer details en minder reflectie

Gaan we door naar de Hisense ULED Mini-LED U7. Deze tv is nog net ietsjes beter dan de U6 en dat komt voornamelijk door de toevoeging van Anti-Reflection en Hi-View Engine Pro.

De Hi-View Engine Pro is op de achtergrond hard aan het werk om constant beeldinstellingen, zoals de helderheid en schaduwen, aan te passen naar het beste beeld. Daarbij maakt hij gebruik van geavanceerde AI en moeilijke formules waar we je de details van gaan besparen. Het komt er uiteindelijk op neer dat Hi-View Engine alle details bij elkaar pakt en het beeld tot op de pixel optimaliseert voor jou.

En daar komt dus ook nog eens een anti-reflectiefilter overheen. Met dit filterlaagje wordt er nog maar heel weinig van het omgevingslicht weerkaatst. Daardoor is deze tv ook prima in een verlichte woonkamer te gebruiken.

Hisense Mini-LED U8: het beste beeld in elke kamer

En dan zijn we aangekomen bij de beste tv uit deze serie, de Hisense ULED Mini-LED U8. Deze tv brengt Mini-LED nog net even naar een hoger niveau met de toevoeging van Full Array Local Dimming PRO. Een hele mond vol, maar het komt erop neer dat donkere scènes mooi donker blijven en de lichte scènes juist heel mooi licht. Nog net wat verfijnder dan bij de U7.

De televisie biedt ondersteuning voor bekende formaten zoals Dolby Vision IQ, HDR10 en HLG. Dolby Vision IQ is de nieuwste versie van Dolby Vision. Deze versie past beeldinstellingen aan op basis van de hoeveelheid licht je in je kamer.

Verder heeft de U8 een hele hoge verversingssnelheid van 120Hz waarbij het beeld dus per seconde 120 keer wordt ververst. En dat zorgt voor hele vloeiende beelden zonder haperingen. Perfect voor als je graag naar een sportwedstrijd kijkt of je tv juist gebruikt voor gaming.

Handige gametechnieken en snelle beeldbewegingen

En over gaming gesproken, alle drie de Hisense-tv’s in deze serie zijn uitstekend te gebruiken voor gaming.

De Mini-LED U6 maakt daarbij gebruik van Game Mode Plus. Deze ondersteunt gamingtechnieken als ALLM en VRR die er beide op hun eigen manier voor zorgen dat jouw spel lekker soepel loopt. De Mini-Led U6 ondersteunt alleen geen HDMI 2.1 en verversingssnelheden van 120 hertz. Je moet het hierbij doen met 60 hertz aan verversingssnelheid.

De Mini-LED U7 en de U8 trekken het een stuk verder op gaming gebied. Deze tv’s ondersteunen met Game Mode Pro namelijk wel HDMI 2.1 en een refresh rate tot 144Hz VRR.

En daar komt nog eens boven op de LL MEMC-technologie (Motion Expectation Motion Compensation). Deze techniek zorgt voor een zeer korte vertraging waardoor je als gamer soepele en goed bewegende beelden ervaart.

Uitstekend beeld met hoge helderheid en goede contrasten

In je zoektocht naar een nieuwe televisie is Hisense misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar dat is best zonde eigenlijk. Want deze ULED Mini-LED tv's hebben gewoon een uitstekende beeldkwaliteit met een hoge helderheid en goede contrasten. Naar onze mening zeker het overwegen waard!

Kom langs in 1 van onze 140 winkels om zelf eens de beeldkwaliteit van deze tv’s te ervaren!