Navigatie

JBL Clip 5 review: Hoe goed is deze compacte bluetooth-speaker?

Door: Dagmar

JBL heeft een nieuwe speaker, de JBL Clip 5. Deze speaker beschikt over goed geluid en een handige clip waarmee je hem vastmaakt aan verschillende dingen! In deze review lees je meer over deze speaker!

Pluspunten

  • + Voorzien van unieke clip waarmee je hem makkelijk overal aan vastmaakt

  • + Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren

  • + Met de Auracast-functie kun je hem koppelen met andere speakers voor grootser geluid

  • + Uitstekende accuduur die kan oplopen tot 15 uur

Minpunten

  • - Met Auracast kun je hem alleen aan enkele JBL-speakers koppelen

Belangrijkste specificaties JBL Clip 5

Verbindingsopties
Bluetooth en Auracast
Accuduur
12 uur + 3 uur Playtime Boost
Wat zit er in de doos?
JBL Clip 5 en oplaadkabel
Bijzondere kenmerken
Auracast, Playtime Boost, IP67-rating

‘Clip’ hem vast en neem hem mee

De JBL-speaker is niet heel groot en past daardoor makkelijk in je tas of jaszak. De Clip 5 is qua afmetingen precies even groot als z’n voorganger, de JBL Clip 4. Dus in dat opzicht weinig verschil. Wel is de Clip 5 ietsjes zwaarder, maar dat heeft te maken met de grotere clip die erop zit.

De clip is precies wat deze speaker zo uniek maakt. Hiermee klik je de speaker overal aan vast, denk bijvoorbeeld aan het handvat van je tas of de riemlus van je broek. Het mooie hiervan is dat je hem echt overal mee naartoe neemt.

Je zult de JBL Clip 5 dus vaak meenemen naar andere plekken zoals het strand of het park. Dan wil je natuurlijk wel dat de speaker goed beschermd is tegen water en stof. Gelukkig is hij IP67-water- en stofbestendig. Dus dat betekent dat hij niet direct kapotgaat bij een drupje regen.

De speaker is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo heb je de standaard zwarte versie, maar heb je hem liever in een ander kleurtje, zoals blauw, paars, rood, roze of de unieke camouflage versie? Dan is hij daar ook in verkrijgbaar!

De tekst gaat verder onder de producten:

Groots geluid uit een klein formaat

Je denkt misschien dat er geen goed geluid kan komen uit zo’n kleine speaker. Daar zal hij je verbazen, want het geluid dat hier uitkomt is echt goed. De bastonen komen goed naar voren en hij kan vrij luid gezet worden. Dat komt met name door de verbeterde driverkracht. De speaker is wat ons betreft dan ook prima te gebruiken op een klein feestje!

Wat nieuw is, is dat de speaker een Auracast-functie heeft waardoor je hem kunt koppelen met andere JBL Auracast-speakers. Hierdoor speel je muziek af via meerdere speakers waardoor het geluid dus nog grootser klinkt.

Het enige wat je daarvoor moet doen is je speaker aanzetten en de Auracast-knop indrukken. Datzelfde doe je ook met een andere Auracast-speaker en voordat je het weet zijn ze al met elkaar verbonden.

Lekker lang genieten van je afspeellijsten

De JBL Clip 5 heeft een accuduur van 12 uur. Dat is 2 uur langer dan de Clip 4. Is 12 uur nog niet genoeg voor je? Dan heeft JBL daar iets handigs voor, want met Playtime Boost kun je de accuduur nog eens met 3 uur verlengen waardoor de totale accuduur op zelfs 15 uur kan komen! Playtime Boost moet je activeren via de JBL Portable app.

Als die dan toch echt een keer leeg is, kun je hem weer opladen met de meegeleverde oplaadkabel. Er wordt trouwens geen blokje meegeleverd in het kader van duurzaamheid, dus hou daar wel rekening mee.

Duik de instellingen in met de JBL Portable app

De JBL Portable app is heel handig om op je telefoon te hebben. Je kunt hier dus Playtime Boost activeren, maar dit is ook de plek waar je updates en productondersteuningen ontvangt. Daarnaast kun je via de app ook de equalizer aanpassen. Daarbij kun je kiezen uit vooringestelde equalizers of, als je echt een audioliefhebber bent, de volledig aanpasbare equalizer. Hier bepaal je zelf wat de hoge-, lage- en middentonen moeten laten horen.

Overal waar je gaat, gaat de JBL Clip 5 met je mee

De JBL Clip 5 is perfect om mee te nemen naar het park, het strand of om gewoon lekker thuis te gebruiken. Met de handige clip maak je hem vast aan je tas of aan je riemlus en neem je hem dus overal mee naar toe!

Kom langs in 1 van onze 140 winkels om hem direct in huis te halen of bestel hem op Expert.nl.