Navigatie

LG DSC9S Review: de perfecte partner van de LG OLED C3

De LG DSC9S is een soundbar die voor een ruimtelijk geluid zorgt en een mooi setje is met de LG OLED C3-tv. Hij past er namelijk precies onder. In deze review vertellen we hoe deze soundbar de kamer vult met geluid. En natuurlijk ook hoe hij werkt met het unieke ophangsysteem!

Pluspunten

  • + Inclusief meegeleverde subwoofer

  • + Geniet van het mooie geluid van Dolby Atmos

  • + Meegeleverde muurbeugel is perfect voor de LG OLED C televisie

  • + Deels gemaakt van gerecycled plastic

Minpunten

  • - Geen meegeleverde achterspeakers

  • - Past met zijn breedte niet perfect onder de kleinere tv's

Belangrijkste specificaties

Breedte 97 cm
Ondersteuningen Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced, High-Res Audio, Wow Orchestra
Aansluitopties HDMI eARC, digitaal optisch, wifi en bluetooth
Wat zit er in de doos? Soundbar met subwoofer, handleiding, stroomkabel, afstandsbediening en muurbeugel
Bijzondere kenmerken Triple up-firing kanalen, ingebouwde Google Assistant en Alexa spraakassistenen

Hang hem onder je LG-tv

Als je een LG OLED C3-tv van 55 inch of groter hebt dan is de LG DSC9S dé soundbar die je moet hebben. De soundbar komt namelijk met een unieke beugel die je aan je OLED C3-tv kan koppelen. Heb je de tv aan de muur hangen? Dan hang je de soundbar er mooi onder, zonder daarbij extra gaten in de muur te hoeven boren. En als je een draaibare muurbeugel hebt voor je tv, dan draait de soundbar ook mee. Zo heb je vanuit elke hoek zowel goed beeld als goed geluid! Ook als je de tv op een tv-meubel hebt staan, past de beugel er mooi onder.

Het installeren van de beugel is niet heel lastig. Bij de levering zit een handige handleiding waarmee je hem zo hebt bevestigd. Het is vooral een kwestie van veel schroefjes open- en weer dichtdraaien. Het eindresultaat is uiteindelijk een soundbar die mooi strak onder je tv hangt!

De beugel is alleen geschikt voor de C2 of C3 tv van LG. De soundbar zelf kun je uiteraard ook met andere tv’s koppelen.

De tekst gaat verder onder de producten:

Strak design

De LG-soundbar heeft nou niet per se een design dat direct in het oog springt, maar strak, dat is die wel! Vooral als je hem onder de tv zet, ziet hij er heel goed uit. In de breedte is hij 92 centimeter lang, dus daarmee past hij vooral goed onder de grotere tv’s vanaf 55 inch. Wat verder wel noemenswaardig is, is dat sommige delen zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Ruimtelijk geluid met Dolby Atmos

Maar goed, een soundbar draait om het geluid. Hoe klinkt die? We hebben hem verschillende keren getest, en we zijn positief.

De soundbar heeft Dolby Atmos, DTS:X en IMAX Enhanced. Dit zijn allemaal geluidstechnieken die ook in een bioscoop worden gebruikt. Je kunt dan wel nagaan hoe goed het geluid tijdens een film klinkt. Dolby Atmos is de bekendste van de drie en zorgt voor een realistisch geluid in je woonkamer. Met omhooggerichte speakers kaatst het geluid via het plafond naar je oren. Het resultaat? Zeer realistisch geluid waarbij het lijkt alsof de film zich om je heen afspeelt.

Overigens is de LG DSC9S de eerste soundbar die Dolby Atmos met Triple, dus drie, up-firing kanalen heeft. Ook wel omhooggerichte speakers die er dus voor kunnen zorgen dat het geluid ruimtelijk in de kamer terechtkomt.

Muziek luisteren in hoge kwaliteit

High-Res Audio wordt ook ondersteunt op deze soundbar. Dit betekent dat de soundbar muziek kan afspelen in een hele hoge geluidskwaliteit. Vooral voor muziek is dit heel erg top. Door de hoge geluidskwaliteit wordt de muziek nog meeslepender. Om ook echt High-Res Audio te kunnen afspelen heb je ook een bron nodig die dit ondersteunt. Spotify is er nog altijd hard mee bezig om deze geluidskwaliteit te ondersteunen en komt hier in de toekomst misschien nog wel mee aanzetten.

Streamingsdiensten waar ondersteuning voor High-Res Audio al wel beschikbaar is zijn Tidal, Apple Music en Deezer.

Diep en krachtig geluid met de meegeleverde subwoofer

Het geluid is niet alleen realistisch, maar ook diep en vooral heel krachtig. En dat komt door de meegeleverde subwoofer! Deze voegt alle bas toe die een film nog spannender maakt. Sommige soundbars hebben de subwoofer ingebouwd, maar deze soundbar dus niet. Een losse subwoofer geeft nog altijd een krachterige bass dan een ingebouwde subwoofer. Wat ons betreft een mooi pluspunt dus!

Er worden geen achterspeakers meegeleverd bij de LG-soundbar. Die moet je los aanschaffen om van nog beter ruimtelijk geluid te genieten!

Goed afgestemd geluid met LG Wow Orchestra

Als LG-gebruiker is de soundbar een echte toevoeging aan je tv-geluid. En vooral als je een LG-tv hebt die ook Wow Orchestra ondersteunt. Hiermee werken tv en soundbar namelijk naadloos samen voor een perfect gelijkgestemd geluid. Alle details van het geluid in een film of muziek komen daarmee wel heel goed naar voren!

Bediening & aansluiting

Dat is de LG DSC9S dus op het gebied van geluid, weinig op aan te merken verder. Wat ook nog wel interessant is, is natuurlijk hoe je hem bedient en aansluit.

De soundbar is heel makkelijk te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Het kan ook nog makkelijker, namelijk met je eigen stem dankzij de ingebouwde Alexa en Google Assistant spraakassistent. Daarnaast heeft de soundbar Spotify Connect, AirPlay en Google Cast waarmee je heel makkelijk direct naar jouw favoriete muziek luistert!

De LG-soundbar is op meerdere manieren aan te sluiten. Dit kun je doen met de HMDI e-ARC- aansluiting of de digitaal optische aansluiting, maar daarmee zit hij wel vast aan een kabeltje. Voor de draadloze verbindingen heeft deze soundbar ook bluetooth- en wifi-connectiviteit. Door de wifi-aansluiting is de soundbar ook te gebruiken in een multiroom audio opstelling!

Een toevoeging voor de filmbelevenis

Voor alle LG-gebruikers is dit een soundbar van topkwaliteit. Vooral als je thuis een LG OLED C3 hebt staan is de LG DSC9S een mooie toevoeging. Met Dolby Atmos en omhooggerichte kanalen zorgt hij voor een heel mooi ruimtelijk geluid, wat dan ook echt een toevoeging is voor de filmbelevenis. Verder heeft hij een mooi strak design en is hij ook makkelijk te bedienen.

De enige kanttekeningen die geplaatst kunnen worden, is dat er geen achterspeakers worden meegeleverd en dat hij toch wel vrij breed is en daardoor minder geschikt is voor de kleinere televisies. Maar het algemene plaatje is dus wel dat deze soundbar in combinatie met de subwoofer wel een echte krachtpatser is.