Navigatie

Ninja Creami review: Wat is er zo bijzonder aan dit apparaat?

De Ninja Creami ijsmachine is een echte hit op het internet. Waarom? Je maakt hiermee namelijk je eigen ijs! Dat moesten wij natuurlijk ook even uitproberen. In deze review lees je meer!

Pluspunten

  • + Je maakt ijs in welke smaak je ook maar kunt bedenken

  • + 7 verschillende programma's

  • + Functie voor het toevoegen van extra toppings

  • + Makkelijk schoon te maken naderhand door de vaatwasbestendige onderdelen

Minpunten

  • - Het apparaat is vrij luid tijdens het mixen

  • - Niet geschikt voor het maken van softijs

Belangrijkste specificaties Ninja Creami

Aantal programma's
7
Vaatwasbestendige onderdelen
Ja
Geschikt voor
IJs, gelati, sorbets, smoothie bowls en milkshakes
Wat zit er in de doos?
Ninja NC300EU Creami, 3 vershoudbakjes

Wat kun je met de Ninja Creami?

Dat dit apparaat zo populair is, heeft allereerst al te maken met het feit dat het een ijsmachine is. Met de Ninja Creami kun je je eigen ijs maken met welke smaak dan ook!

De Ninja Creami is een fors apparaat gemaakt van metaal en plastic. Er zitten ook nog drie vershoudbakjes bij waar je de desserts in kunt bewaren. Het belangrijkste zijn de zeven functies waar hij over beschikt. Laten we die eens één voor één langslopen.

Te beginnen met de belangrijkste, de ijs-functie. Hiermee maak je van jouw keuken een ijssalon en geniet je van zelfgemaakt chocolade-ijs, vanille-ijs of noem het maar op.

Ben je meer fan van de romige zomerijsjes, oftewel de bekende gelato? Dan heb je daar ook een speciale functie voor. Of ben je juist meer een liefhebber van sorbets? Met deze functie meng je verschillende soorten fruit tot een zachte en heerlijke sorbet.

Verder heb je nog functies voor het maken van milkshakes, smoothie bowls en ijs dat laag in suiker en vet is. En dan is er ook nog een functie voor extra’s. Hiermee kun je nog meer ingrediënten toevoegen aan je dessert, zoals chocoladestukjes of noten.

De tekst gaat verder onder de producten:

IJs maken met de Ninja Creami

Voor de review hebben we yoghurt en melk gehaald voor het maken van het ijs. Als extra hebben we ook voor Oreo-koekjes gezorgd.

De yoghurt doe je in het bakje tot het max-streepje. Vervolgens moet je hem voor 24 uur invriezen. Doe het bakje met de bevroren yoghurt in het apparaat en selecteer de ijs-functie. Dan begint het apparaat vervolgens met mixen. Na anderhalve minuut is hij klaar met mixen en kun je de Oreo-koekjes in kleine stukjes toevoegen. Om het ook wat romiger te maken voeg je er nog wat melk aan toe en druk je op ‘re-spin’. Hiermee kun je net zo lang doormixen totdat het ijs het gewenste resultaat heeft.

Let er wel op dat de Ninja Creami geen blender is, maar een mixer. Dus doe er geen grote stukken in, want dat is slecht voor het apparaat.

Sorbet maken met de Ninja Creami

We hebben ook een sorbet gemaakt met de Ninja Creami. Dit gaat net zo makkelijk als het maken van ijs. Wij hebben gekozen voor een perziksorbet, maar je kunt natuurlijk ook wat anders kiezen. Dat is het leuke, je kunt alle kanten op.

De inhoud van het blik giet je over in het bakje dat je vervolgens ook weer in de vriezer stopt voor 24 uur. Daarna klik hem in het apparaat en kies je in dit geval voor ‘Sorbet’ en het mixen kan weer beginnen. Ook hier duur het niet lang totdat die weer klaar is. Het resultaat is enorm goed, want het lijkt in alle opzichten op een sorbet zoals je die ook geserveerd krijgt in het restaurant.

Gemak van de Ninja Creami

Het is wel echt ongelofelijk wat je kunt met dit apparaat. Bedenk gewoon een ijsje dat je wel lekker lijkt en je kunt het maken met dit apparaat. Vooral leuk om mee te experimenteren en misschien ben jij dan straks wel de uitvinder van een hele nieuwe ijssoort.

Het is ook zo makkelijk. Je doet ingrediënten in een bakje, vriest het in en je klikt het vervolgens in het apparaat. Binnen enkele seconden heb je dan heerlijk ijs gemaakt!

Reiniging en onderhoud

Na het maken van ijs is het natuurlijk ook belangrijk om het apparaat schoon te maken. Zowel de pot als de deksel en het snijblad zijn vaatwasserbestendig, maar ook heel makkelijk met de hand te wassen. Oftewel, de onderdelen van deze ijsmachine maak je makkelijk schoon zodat ze ook weer klaar zijn voor je volgende ijscreatie!

Een must voor alle ijsliefhebbers

Als je echt veel van toetjes houdt of graag in de keuken staat, dan is dit apparaat echt een must voor op het aanrecht. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en lekker experimenteren met allerlei smaken. De resultaten zijn uitstekend en je hebt ook kunnen zien hoe makkelijk het hele proces gaat. Kortom, een top apparaat!

Ben je alleen op z’n tijd een ijsliefhebber? Dan is de ijssalon een betere optie aangezien dit apparaat wel een flinke investering is.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom langs in de winkel voordat die weer uitverkocht is.