Navigatie

Philips HD9285/93 XXL airfryer review: de nieuwste XXL airfryer

Philips HD9285/93 XXL airfryer review | Expert

Tegenwoordig kent iedereen het merk Philips en een airfryer wel. Misschien heb je er zelf één of je vrienden, familie of collega’s. De Philips HD9285/93 XXL is één van de nieuwste airfryers van 2023 met een strak zwart design en volledig touchscreen bedienbaar. Ik ben de keuken ingegaan om de airfryer uitgebreid voor je te testen. Zo heb ik snacks, aardappelkroketten en kaiserbroodjes met ei en spek bereid. In deze review vertel ik je graag meer over mijn ervaringen met de nieuwe Philips airfryer XXL.

Plus- en minpunten
+ Via de NutriU-app of spraakbediening kan je de airfryer van afstand bedienen
+ De NutriU-app biedt heerlijke recepten met uitleg
+ Er zijn 8 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s
+ Er zit een bakaccessoire bij voor het maken van onder andere taart, cake, brood, quiches of lasagne
- De airfryer neemt redelijk wat ruimte in op het aanrecht

Belangrijkste specificaties Philips HD9285/93 XXL airfryer

Formaat
XXL
Bakcapaciteit
1,4 kg
Vermogen
2000 W
Temperatuurregelaar
40⁰C – 200⁰C
Technologie voor frituren met weinig vet
Rapid Air
Aantal programma’s
16
Voorgeprogrammeerde bakprogramma’s
8

Design

De zwarte kleur van de airfryer zien we vaker terug in het design van de Philips airfryers. Een praktische kleur die bij elk type keuken past. De Philips HD9285/93 XXL airfryer heeft een zeestervormig ontwerp en is toch net anders afgewerkt. Zo is de airfryer niet glanzend maar mat zwart gemaakt. Een matte airfryer is een echte blikvanger in de keuken en heeft een chique uitstraling. Daarnaast heeft de airfryer een mooie glanzende zwarte rand, die de scheiding vormt tussen de bak en de display. Ook heeft het design geen draaiknop, maar is de airfryer volledig touchscreen bedienbaar. Dit geeft een luxe uitstraling. Het XXL formaat is ideaal voor maar liefst 6 porties tegelijk.

Nieuwe voorgeprogrammeerde bakprogramma’s

De Philips HD9285/93 XXL airfryer heeft 8 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s. Dit houdt in dat voor deze bakprogramma’s de temperatuur en tijd al is ingesteld. De voorgeprogrammeerde bakprogramma’s kunnen makkelijk worden aangepast naar eigen voorkeur. Zo kun je jouw ideale tijd en temperatuur bepalen voor het bakprogramma. De uitbreiding van extra bakprogramma’s is een verbetering ten opzichte van de vorige Philips XXL airfryer. Hieronder heb ik de bakprogramma’s op een rijtje gezet.

Bakprogramma’s
Vooringestelde tijd
Vooringestelde temperatuur
1. Bevroren snacks van aardappel
31 minuten
180⁰C
2. Verse friet
35 minuten
180⁰C
3. Kippendrumsticks
28 minuten
180⁰C
4. Hele vis (ongeveer 300 gram)
31 minuten
200⁰C
5. Taart
55 minuten
160⁰C
6. Karbonades
19 minuten
200⁰C
7. Gemengde groentes
23 minuten
180⁰C
8. Warm houden
30 minuten
80⁰C

Rapid-Air technologie

De Philips HD9285/93 XXL airfryer is voorzien van Rapid-Air technologie. Deze techniek zie je alleen terug bij de airfryers van Philips. Rapid-Air is dé technologie voor frituren met weinig vet. Door deze technologie maak je je favoriete gerechten met weinig tot geen olie. Daarnaast frituur je met tot 90% minder vet vergeleken een traditionele friteuse. Heerlijke gerechten kunnen hierdoor gezond, snel en makkelijk worden gemaakt. Patat en snacks worden door deze techniek en het unieke zeestervormige ontwerp knapperig van buiten en mals van binnen. Dit heb ik dan ook uitgebreid getest. Hoe werkt de Rapid-Air-technologie? De hete lucht draait continu rond in de airfryer. Dit zorgt ervoor dat het gerecht gelijkmatig word gegaard.

NutriU-app of spraakbediening

Net zoals een aantal andere Philips apparaten kan de Philips HD9285/93 XXL airfryer worden verbonden met de NutriU-app. Een voordeel van deze app is dat je het kookproces op afstand kan starten en volgen. Hiervoor installeer je de app op jouw telefoon of tablet. Vervolgens verbind je de app via Wi-Fi met de airfryer. Vanaf dan kun je recepten naar de airfryer sturen, het kookproces starten, volgen en aanpassen. En dat terwijl je niet thuis hoeft zijn. Ideaal om de airfryer te starten wanneer je bijvoorbeeld van werk vertrekt.

De app staat boordevol met 500+ heerlijke recepten, kooktips en trucs. Heb je een heerlijke recept gevonden? Dan wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je de maaltijd klaarmaakt. Daarnaast kun je recepten makkelijk opslaan, de voedingswaarden inzien, een boodschappenlijstje maken en je eigen recepten maken en delen. Om de spraakbediening te activeren moet je via de app ‘koken op afstand’ toestaan. Daarna koppel je de NutriU-app met de spraakassistent. Mocht dit niet lukken dan kan dat via de Kitchen + functie.

Gebruik en resultaat

Een groot voordeel van de Philips airfryer is de NutriU-app en de uitbreiding van de voorgeprogrammeerde programma’s. Dit maakt het bereiden van maaltijden makkelijker. Daarnaast is dit ideaal wanneer je moeite hebt met het bedenken van maaltijden. Om hem optimaal voor je te testen heb ik in de airfryer snacks, aardappelkrokketen en kaiserbroodjes met ei en ontbijtspek gemaakt.

De snacks en aardappelkrokketen kunnen bevroren de airfryer in en de kaiserbroodjes met ei en ontbijtspek ongebakken. Ik ben erg positief over het resultaat. Zowel de snacks, aardappelkrokketen als de kaiserbroodjes hebben een mooi goud gebakken kleur. De buitenkant is krokant en de binnenkant mals. Het ei en het ontbijtspek in de kaiserbroodjes zijn ook mooi gebakken. Het heeft heerlijk gesmaakt. Mijn voorkeur voor snacks gaat alleen momenteel nog uit naar de frituurpan. Het was dan wel de eerste keer dat ik dit vanuit een airfryer heb gegeten. Het is vaak ook een kwestie van smaak en gewenning. Ik heb al dat lekkers natuurlijk ook uitgedeeld aan mijn collega’s en zij waren positief verrast over de smaak en krokante buitenkant van de snacks. Een voordeel van snacks uit de airfryer is dat ze minder vet zijn.

Conclusie

De Philips HD9285/93 XXL airfryer is een mooie combinatie tussen vertrouwd en vernieuwend. Het design is prachtig en chique. Een tijdloos ontwerp dat in elke keuken past. De uitbreiding van de voorgeprogrammeerde programma’s is een goede toevoeging. Dit maak het bereiden van maaltijden nog eenvoudiger. Daarnaast doet de airfryer ook wat gezegd wordt. De aardappelkrokketen en snacks waren krokant van buiten en smeuïg van binnen. Ik vind snacks momenteel uit de frituurpan net iets lekkerder. Het voordeel van snacks uit de airfryer is natuurlijk wel dat ze minder vet zijn. Het is een punt van smaak en wennen.

Een klein minpuntje vind ik het formaat van de airfryer. De airfryer neemt redelijk wat ruimte in op het aanrecht, maar het is wel een XXL formaat en dat heeft natuurlijk zijn voordelen. Je kunt er veel porties tegelijk mee bereiden. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de heerlijke maaltijden die de airfryer kan bereiden.