Navigatie

Review Samsung Bespoke: unieke stijl en handige technieken

Expert was op bezoek bij Samsung om een kijkje te nemen naar de Samsung Bespoke line-up. De serie bestaat uit wasmachines en drogers die allemaal voorzien zijn van handige technieken om je het wassen nog makkelijker te maken. In deze review vertellen we je alles wat jij moet weten over Samsung Bespoke.

Plus- en minpunten
+ Extra groot vulgewicht dankzij SpaceMax
+ SuperSpeed zorgt voor snelle wasresultaten
+ Met EcoBubble was je kleding op een lage temperatuur schoon met bubbels
+ AI Wash doseert je wasmiddel automatisch met de troebelheidssensor
- Vingervlekgevoelig

Belangrijkste specificaties

Vulgewicht
11 kilo
Toerental
1400 toeren
Energielabel
Energielabel A
Bedienen via app
Ja
Bijzondere kenmerken
SpaceMax, stoomprogramma, SuperSpeed, QuickDrive, EcoBubble

De stijl van Samsung Bespoke

Het uithangbord van Samsung Bespoke is de stijl. De wasmachines en drogers in de line-up hebben een unieke stijl waardoor ze goed op elkaar aansluiten. Of je ze nou naast elkaar of bovenop elkaar zet, ze zijn altijd een mooi setje met z’n tweeën.

Niet alleen qua stijl, maar ook op het gebied van samenwerking. Door ze met de SmartThings-app te koppelen kan de droger bijvoorbeeld automatisch zijn programma selecteren op basis van het geselecteerde wasprogramma. Zo hoef je bijna nergens meer naar om te kijken.

De tekst gaat verder onder de producten:

Nog meer ruimte met SpaceMax

De wasmachine line-up bestaat uit 3-series. De 5000-, de 7000-, en de 9000-serie.

Alle wasmachines hebben een vulgewicht van 11 kilo! Daarmee heeft de trommel een hele ruime inhoud voor al jouw wasgoed. Er zijn maar weinig wasmachines die zoveel vulgewicht hebben als deze. Ondanks de grote trommel merk je dat niet aan de buitenkant. De wasmachines van Bespoke zijn namelijk niet groter dan een standaard wasmachine. Dat komt voornamelijk door de dunnere wanden, dat Samsung ook wel SpaceMax noemt. Je hoeft dus, ondanks zijn grotere vulgewicht, geen extra ruimte vrij te maken voor je nieuwe wasmachine. Daarnaast kost het geen extra water of wasmiddel als je minder dan 11 kilo wast, de machine detecteert namelijk zelf hoeveel was erin zit en past daarop de hoeveelheid water en wasmiddel aan.

Samsung 5000-serie: hygiënische reiniging van jouw wasgoed

De Samsung 5000-serie is het instapmodel van de wasmachine line-up. Deze wasmachine beschikt over een krachtig hygiënisch stoomprogramma.

De stoom komt vanaf onder in de trommel bij het wasgoed. Het voordeel daarvan is dat de stoom beter doordringt in ieder kledingstuk. Bacteriën, dierenharen en graspollen maken geen schijn van kans meer.

Automatisch doseren met AutoDose

AutoDose is inmiddels al wel een bekende techniek bij wasmachines. Het maakt het wassen simpelweg een stuk makkelijker.

De naam AutoDose zegt het eigenlijk al. De wasmachine doseert automatisch de hoeveelheid wasmiddel. Zo weet je zeker dat je nooit te veel, of juist te weinig wasmiddel gebruikt. Dat is goed voor je was en goed voor het energieverbruik.

Samsung 7000-serie: nog meer technieken

Bij de Samsung 7000-serie komen er nog eens een aantal technieken bij boven op de standaard technieken. Zo beschikt de 7000-serie over AI EcoBubble, SuperSpeed en bij 2 modellen over AI Wash.

Uitstekende resultaten met AI Wash en AI EcoBubble

AI Wash is een techniek die gebruik maakt van 5 sensoren. Deze sensoren meten het gewicht en de zachtheid van de stof. Op basis hiervan wordt de juiste hoeveelheid water en wasmiddel gedoseerd. De troebelheidssensor meet daarnaast de vuilgraad van het water tijdens het wassen. Hierop wordt de spoeltijd of hoeveelheid wasmiddel aangepast. Je zou het dus kunnen vergelijken met AutoDose, maar dan is AI Wash net iets uitgebreider.

AI EcoBubble is ook een automatische functie. Kort gezegd zet deze functie het wasmiddel om in bubbels. Klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Bubbels zorgen er namelijk voor dat vuil en vlekken makkelijker loskomen van je wasgoed. AI EcoBubble kan overigens ook de stofsoort van jouw kleding herkennen. Dan past hij zich daar automatisch op aan en bespaar jij weer energie, aangezien de techniek op lage temperatuur toch schoonwast.

Schoon wasgoed in 59 minuten

Een andere hele handige techniek is Super Speed. Deze techniek versnelt het wasproces waardoor je kleding sneller gewassen is. Dat doet dit programma in 59 minuten. Binnen een uur is je kleding dus helemaal gewassen.

De techniek maakt bij het wassen gebruik van Speed Spray. Dit zijn krachtige waterstralen die ervoor zorgen dat wasmiddelresten nog sneller verwijderd worden. Daardoor wordt de spoeltijd een stuk verminderd en is het proces dus sneller klaar.

Samsung 9000-serie: snellere resultaten

De meest uitgebreide wasmachine van deze hele line-up is de Samsung 9000-serie. Alle technieken die de voorgaande wasmachines hebben, heeft deze wasmachine ook en dan komt daar ook nog eens QuickDrive bij.

Nog kortere wasduur met QuickDrive

Je was is sneller klaar en de wasmachine bespaart ook nog eens energie. Dat klinkt goed toch? Daarvoor is de QuickDrive-technologie. Deze technologie verkort de wasduur tot 50% en houdt het verbruik laag zonder daarbij in te leveren op wasprestaties.

Schoon wasgoed in 39 minuten

Is dat nog niet snel genoeg voor je? Dan gebruik je SuperSpeed. Deze werkt precies hetzelfde als bij de 7000-serie, maar op de 9000-serie is die met slechts 39 minuten nog sneller klaar.

Alles voor de beste wasresultaten

Dus nog eens in het kort, met Samsung Bespoke heeft jouw wasmachine niet alleen een mooie stijl, maar werkt hij door alle toegevoegde technieken ook nog eens super makkelijk. Alles voor de beste wasresultaten!

Kom bij ons langs in de winkel voor al je vragen en dan geven wij je het persoonlijke advies die je nodig hebt.