Navigatie

Shark FlexStyle review: Is het de perfecte alternatief voor de Airwrap?

Föhnen, stijlen, krullen en borstelen, kan dat echt allemaal met één en hetzelfde apparaat? Ja, want maak kennis met de Shark FlexStyle. In deze review vertellen we je er meer over!

Pluspunten

  • + Föhnen, stijlen, krullen en borstelen met één apparaat

  • + Alle opzetstukken berg je makkelijk op in de meegeleverde handige opbergdoos

  • + Bouw de haarstyler in één keer om tot een föhn

  • + Meegeleverde diffuser

Minpunten

  • - Losse krulopzetstukken voor links en rechts

  • - Hoog geluidsniveau

Meegeleverde opzetstukken

De Shark FlexStyle is de tegenhanger van de Dyson AirWrap. Hij wordt geleverd in een mooi koffertje met daarbij alle accessoires die je nodig hebt.

Zoals de automatische krulopzetstukken bijvoorbeeld. De één gebruik je voor de linkerkant van je haar en de ander voor de rechterkant. Daarnaast wordt er een diffuser meegeleverd voor het drogen van krullend haar. De stijlborstel is handig voor het stijlen van je haar. En de andere borstel, de volumeborstel, is voor het toebrengen van extra volume. Tot slot heb je ook nog de concentrator waarmee je heel gericht je haar droogt.

Prachtige krullen met de Shark FlexStyle

Je hebt niet één, maar dus twee automatische krul opzetstukken. Eentje voor de linkerkant van je haar en eentje voor de rechterkant. Het werkt goed, maar alleen niet heel prettig. Want je moet dus eerst de ene kant van je haar doen, het opzetstuk verwisselen en dan pas kun je andere kant doen. De Dyson Airwrap heeft bijvoorbeeld één krul opzetstuk waarbij je de richting heel simpel met een knopje kunt veranderen.

De krul opzetstukken maken gebruik van de Coanda-Technologie. Deze wikkelt je haar automatisch rond de styler. Zo hoef je zelf niet je lok erom heen te draaien. Dit werkt echt heel handig en binnen no-time creëer je mooie krullen.

Het is alleen wel een beetje afhankelijk van je haartype hoelang de krullen erin blijven. Als je dun haar hebt zul je merken dat de krullen al na een aantal uurtjes wat uitzakken. Heb je dikker haar? Dan blijven de krullen beter zitten en kun je er zelfs meerdere dagen mee rondlopen!

Glanzende en gladde look met de Shark FlexStyle

De volumeborstel is voorzien van ruwe borstelharen waardoor je haar klitvrij blijft. Naast de ruwe borstelharen heeft hij ook fijne borstelharen. Die zorgen dan juist weer voor die glanzende en gladde look. Volgens Shark is deze borstel geschikt voor alle haartypen.

De borstel glijdt heel makkelijk door de haren. Hij blijft niet constant haken achter haarklitten. Het resultaat is een mooi volume in je haar. Naar onze mening precies goed. Namelijk niet te veel volume zodat het haar er tegelijkertijd ook nog slank uit blijft zien.

Mooi stijl haar met de Shark FlexStyle

De andere borstel die wordt meegeleverd is voor het creëren van stijl haar. De stijlborstel heeft net als de volumeborstel zowel zachte als ruwe borstelharen. Dus ook hiermee geniet je van glad en glanzend haar zonder klitten. En ook deze borstel zou volgens Shark geschikt zijn voor alle haartypen.

Ook deze borstel glijdt lekker door het haar heen. Het resultaat mag er ook wezen. Je haar wordt mooi stijl en het krijgt daarbij ook een glanzende look. En wat ook opvalt is dat het goed blijft zitten. Misschien ken je het wel dat je haar tegen het eind van de dag z’n model verliest, maar met het gebruik van deze borstel zat het ook nog goed na een aantal uurtjes.

Bouw de Shark FlexStyle om tot föhn

Dan heb je ook nog de styling concentrator. En nu komt het leuke, want je kunt de bovenkant van de Shark FlexStyle draaien zodat hij verandert in een föhn. Zo hoef je geen onnatuurlijke beweging aan te nemen tijdens het drogen van je haar.

De concentrator heeft een dunne blaasmond waardoor de warme lucht er met hoge snelheid uitkomt. Dus je haar is binnen no-time weer droog. Daarnaast kun je ook mooi gericht drogen en je haar dus precies in model brengen zoals jij dat wilt.

Ook als föhn werkt dit apparaat heel goed. Je haar droogt heel snel en je krijgt geen lamme arm omdat je gewoon met een goede houding kunt föhnen. Wat je wel merkt is dat het deel dat je kunt draaien een beetje wiebelt zodra je föhn heen en weer beweegt. Maar dit is slechts een detail.

Snelle droging van krullend haar met de Shark FlexStyle

En dan heb je tot slot nog de diffuser. Vooral handig als je krullen hebt. Een diffuser zorgt er namelijk voor dat de lucht die uit de föhn komt gelijkmatig over je krullen verdeeld wordt, waardoor je haar in een natuurlijke vorm opdroogt. Lang niet alle stylers, zoals de Dyson AirWrap, leveren een diffuser mee. Dus dat is een mooi pluspunt voor deze Shark FlexStyle.

De pinnen in de diffuser houden je haar goed op z’n plek. Je kunt zelfs de pinnen langer maken, waardoor de diffuser geschikt is voor elke soort haarlengte. Mensen die wel eens een diffuser gebruiken weten hoe irritant lang het soms duurt voordat je haar echt droog is en op een leuke manier zit. Gelukkig gaat het met dit apparaat allemaal lekker vlot.

Wat valt er verder op?

Wat verder in het algemeen opvalt, is dat hij vrij luid is. Dus even ’s ochtends je haar in model brengen zonder daarbij iemand wakker te maken zit er niet in. Verder heeft hij een gewicht van 0,7 kilo. Dit valt op zich mee, maar als je langer bezig bent met je haar ga je dat wel voelen in je armen.

Shark FlexStyle vs. Dyson Airwrap

Het is ook nog even interessant om te kijken hoe de Shark FlexStyle zich verhoudt ten opzichte van de Dyson Airwrap, want dit apparaat presenteert zichzelf als de voordeligere tegenhanger van de Airwrap.

Beide producten zijn heel erg vergelijkbaar met elkaar en zijn vooral heel erg makkelijk in gebruik. Aangezien je voor de Airwrap een stuk meer betaalt krijg je ook net iets meer, zoals een premium design. Daarnaast heeft de Airwrap gewoon één krul opzetstuk die je van richting kunt veranderen met een knopje. En over knopjes gesproken, die zitten op de Airwrap op een veel makkelijkere plek dan op de FlexStyle.

Bij de Dyson Airwrap wordt er geen diffuser of concentrator meegeleverd. Daarnaast kun je bij de FlexStyle het bovenste stuk draaien, dat kan de Airwrap niet. Al is de Airwrap wel te gebruiken als föhn, met de FlexStyle gaat föhnen een stuk eenvoudiger en beter.

Is de hitte schadelijk voor je haar?

Een belangrijke vraag is of de hitte van dit apparaat schadelijk is voor je haar. Gelukkig heeft de FlexStyle hier goed aan gedacht door wel duizend keer per seconde de temperatuur te meten. Dit zorgt er dus voor dat de luchttemperatuur die uit de föhn komt niet te heet zal worden. Zo kun jij dus lekker je haar drogen zonder schade aan te brengen aan je haar.

Krullen, borstelen en föhnen met één apparaat

De Shark FlexStyle heeft het allemaal. Of je je haar nou wilt stijlen, krullen of borstelen, het kan allemaal met hetzelfde apparaat. Daarnaast is hij ook te gebruiken als föhn. Ook al ben je niet heel handig met het stylen van je haar, met de FlexStyle is het allemaal vrij makkelijk te doen. Ondanks de veel meegeleverde opzetstukken is hij makkelijk mee te nemen met de chique koffer.

Paar nadelen. Het geluidsniveau is vrij hoog, hij is aan de zware kant, zeker als je hem langer gebruikt, en die twee losse krul opzetstukken zijn wat minder handig. Maar er staan genoeg positieve punten tegenover. En tenslotte zijn de resultaten gewoon erg goed.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom langs in de winkel om hem zelf eens te bekijken. Of kijk op expert.nl!