Navigatie

Sony WF-C700N Review: verrassend goed geluid

Sony kennen we vooral van zijn elektronica en entertainmentproducten, zoals PlayStation-consoles, televisies, camera's, films en audio. Misschien ken je de populaire WF-1000X oordopjes ook wel, maar wist je ook dat Sony hele voordelige oordopjes heeft? Dit zijn de nieuwe Sony WF-C700N. Relatief zacht geprijsde oordopjes met, jawel, noise-cancelling! Wij hebben ze voor je gereviewed!

Pluspunten

  • + Uitstekende noise-cancelling voor de prijsklasse

  • + Fijne pasvorm

  • + IPX4 waterbestendig

  • + Makkelijk te bedienen met de Headphones Connect app

Minpunten

  • - Geen draagdetectie

  • - Oplaadcase laadt oordopjes op volle lading slechts één keer op

Belangrijkste specificaties

Type oordopjes In-ear
Bluetooth Ja
Accuduur 15 uur
Wat zit er in de doos? 4 silicone oordopjes, Usb A naar usb C kabel, handleiding
Bijzondere kenmerken Noise-cancelling, transparantie-modus, IPX4 waterbestendig

Verrassend goed geluid voor zijn prijsklasse

Laten we direct bij het belangrijkste beginnen, de luisterervaring. Deze oordopjes hebben dus noise-cancelling. Daarbij word je afgesloten van al het omgevingsgeluid, zoals kantoor- of stationsgeluiden. Muziek klinkt daardoor nog net een stukje beter.

We hebben ze getest op verschillende plekken. En we zijn positief verrast! Vooral voor de prijsklasse van de WF-C700N is de noise-cancelling echt prima. Wat wel gezegd moet worden is dat er betere noise-cancelling is, zoals bij de Sony WF-1000XM5. Maar goed, daar betaal je dan ook weer voor.

Wil je nou wel wat van je omgevingsgeluid horen? Dan zet je de transparantie-modus aan. Dat kan in de app, maar het gaat nog makkelijker met de knopjes op de oordoppen. De transparantie-modus zorgt ervoor dat je zowel je muziek als het omgevingsgeluid hoort. Handig als je bijvoorbeeld op de fiets zit, dan hoor je namelijk nog de auto’s om je heen. Wel zo veilig.

Maar goed, hoe klinkt het geluid zelf? Zowel de lage- als de hoge tonen klinken heel goed. De bas is wel nadrukkelijk aanwezig waar je maar net van moet houden. Maar gelukkig is die heel makkelijk aan te passen met de equalizer in de Headphones Connect app.

De tekst gaat verder onder de producten:

Fijne pasvorm, maar er mist ook wat

De oordopjes hebben een vrij simpel design en hebben een fijne pasvorm. Ze zijn lekker licht en een tikkeltje kleiner dan zijn voorganger de Sony WF-500. Aangezien ze kleiner zijn, blijven ze makkelijker zitten bij bewegingen, vooral als je wat kleinere oren hebt.

En omdat ze dus een fijne pasvorm hebben, zijn ze ook prima te gebruiken voor een rondje hardlopen. Ze vallen niet zomaar uit en ze zijn daarnaast ook nog eens IPX4 waterbestendig. Daarmee zijn ze bestand tegen zowel zweet als wat waterdruppels, maar meer ook niet.

Wat we wel echt missen bij deze oordopjes is draagdetectie. Wanneer je de oordopjes uit doet, dan blijft je muziek of podcast die je aan het luisteren bent, doorspelen. En dat terwijl er best wat oordopjes in dezelfde prijsklasse zijn die wel draagdetectie hebben.

Daarnaast is het niet mogelijk om je oordopjes met meerdere devices te verbinden zonder telkens handmatig te switchen. Al belooft Sony dat wel mogelijk te maken met een toekomstige software update. Dus dat is nog maar even afwachten.

De bijhorende oplaadcase

Bij de oordopjes hoort ook een cilindervormige oplaadcase. Die is vrij licht en past lekker makkelijk in je broekzak. Voorop is hij voorzien van een klein lichtje dat de accustatus weergeeft. En achterop heeft hij een knopje om de oordopjes te verbinden met bluetooth en een USB-C poort om hem op te laden.

Sony levert een usb-kabel mee. Om de oplaadcase volledig op te laden duurt 3 uurtjes. Met de snellaadfunctie heb je binnen 10 minuten laden al genoeg aan 1 uur muziek luisteren! Verder is hij helaas niet geschikt voor draadloos laden.

Urenlang genieten van muziek

Met de oordopjes geniet je 7,5 uur lang van muziek, podcasts, YouTube-filmpjes en al het andere wat je afspeelt. Dat is met noise-cancelling ingeschakeld overigens. Zonder noise-cancelling loopt de accuduur van de oordopjes op tot 10 uur.

Ondanks deze uitstekende afspeeltijden, is het nadeel wel dat je de oordopjes slechts één keer volledig kunt opladen met de oplaadcase. Daarmee hebben ze een totale accuduur van 15 uur. Dat is niet superveel.

Kwaliteit van de microfoon

Naast muziek luisteren, gebruik je de oordopjes misschien ook wel veel voor bellen. Dan wil je natuurlijk weten: 'ben ik goed te verstaan?'. Over het algemeen is de kwaliteit van de microfoon best goed, maar ook hier moet gezegd worden dat er echt wel oordopjes zijn die veel betere microfoons hebben dan dit. Maar goed, dat zit hem ook weer in het prijsverschil.

Het nut van de Headphones Connect app

We haalde hem net al even aan, de Headphones Connect app. Vanuit deze app bedien je jouw oordopjes en regel je allerlei instellingen.

Zo zet je hier bijvoorbeeld noise-cancelling of transparantie-modus aan en uit. Daarnaast heb je de locatie-feature. Hiermee trackt de app je locatie en op basis daarvan wordt het geluid aangepast. Sta je bijvoorbeeld te wachten op een druk treinstation? Dan wordt noise-cancelling automatisch ingeschakeld. En als hij ziet dat je deelneemt aan het verkeer schakelt hij de transparantie-modus in.

En tot slot, ook goed om te weten is dat je hier de bedieningsknoppen kunt aanpassen. Zo kies je bijvoorbeeld voor twee keer tikken om noise-cancelling in te schakelen. Kijk hier vooral naar wat je zelf fijn vindt.

C700N biedt je een prima totaalpakket

Als we kijken naar het overall plaatje van de Sony WF-C700N dan zijn ze in onze ogen elke cent waard. Ondanks dat ze in een lagere prijsklasse zitten, bieden ze uitstekend geluid en hebben ze bovenal noise-cancelling.

Ja oké, het is niet de beste noise-cancelling en niet de beste microfoon of accuduur. Is dat wel belangrijk voor je? Dan zou ik in dat geval eerder naar de Sony WF-1000XM5 kijken. Maar over het algemeen biedt de C700N je een prima totaalpakket.

Kom langs in de winkel of bestel ze op de website!