Navigatie

AEG AX9 | Video review

08-01-2021

Met een luchtreiniger minimaliseer je luchtvervuiling in je eigen huis. De AEG AX9 is zo’n luchtreiniger, en vandaag bekijken we wat deze ons kan bieden!

Bekijk het product

1. Opening

Tegenwoordig is een goed leefklimaat enorm belangrijk, vooral nu we ook veel tijd binnenshuis met elkaar doorbrengen. Met een luchtreiniger minimaliseer je luchtvervuiling in je eigen huis. De AEG AX9 is zo’n luchtreiniger, en vandaag bekijken we wat deze ons kan bieden!

2. Schone lucht

Schone en gezonde lucht in huis is erg belangrijk. De AX9 is een intelligente luchtreiniger die zich aanpast op de luchtvervuiling in je huis. Deze reinigt de lucht op schimmels, bacteriën, stof en pollen. Het standaard krachtige allround filter dat de AX9 heeft speelt hier op in, maar elk huis is natuurlijk anders. Daarom biedt AEG verschillende filters perfect voor elke situatie. Zo is er een filter die onaangename geuren tegenhoudt, maar ook een filter dat focust op het verwijderen van pollen. Elk filter heeft een levensduur van 12 maanden bij veelvoudig dagelijks gebruik. Als de luchtreiniger aanstaat merk je dit eigenlijk bijna niet, op het minimale geluidsniveau is het geluid net 17 decibel. Op de maximale snelheid, die je eigenlijk nooit hoeft te gebruiken is dit 49db, stiller dan een tafelgesprek.

3. Design

Een luchtreiniger is geen klein apparaat, en dus staat hij waarschijnlijk ergens in het zicht in je huis. De AX9 is gemaakt met materialen zoals stof die passen in je interieur. Het heeft een functioneel design die prima opgaat in je interieur. Daarnaast kun je ook nog de accessoires toevoegen om het apparaat nog extra op te leuken. De kleurring bovenop de luchtreiniger toont je de status van de luchtkwaliteit waarbij geldt hoe groener, hoe beter.

4. Capaciteit

Tegenwoordig zijn er twee belangrijke normen voor luchtverversing. Boverket is de standaard norm voor een gezonde leefomgeving. Met deze norm is de AX9 geschikt voor een oppervlak van min. 92 tot 125m2. De AHAM norm is de zwaarte norm, vooral belangrijk voor mensen met astma of bronchitis. De AX9 is met deze norm geschikt voor oppervlaktes van 37 tot 57m2.

5. Bediening

De bediening van de AX9 is heel simpel maar juist interessant. Je kunt het apparaat bedienen met het touchscreen, hiermee zet je hem op de handmatige modus, of op het intelligente smart-bediening. Dit laatste kijkt naar de luchtkwaliteit van de ruimte en gaat naarmate hiervan meer of minder verversen. Ook is er de app, en hier wordt het interessant. De app toont je een hele hoop informatie over de luchtkwaliteit van je ruimte. Denk aan luchtvochtigheid, de geschiedenis van je luchtkwaliteit en het filtergebruik. Daarnaast kun je met de app de ionisator aanzetten om luchtgedragen deeltjes verder te verminderen.

6. Conclusie

Onze gezondheid is tegenwoordig het belangrijkste wat er is en dus is het belangrijk om je luchtkwaliteit thuis op orde te hebben. De AEG AX9 biedt hier een sterke oplossing met hun sterke filters perfect voor elke situatie. Het slimme systeem weet precies hoe hard deze zijn werk moet doen. En met alle informatie in de app over de lucht in jouw huis heb je altijd het beste leefklimaat. Heb je nu toch nog vragen, laat het dan weten in de reacties. En als je voortaan dit soort video’s van Expert niet meer wilt missen, abonneer dan ook even op ons kanaal! Tot ziens!