Navigatie

AEG FX9 | Video Review

25-09-2020

Uitgeroepen tot Product van het Jaar, het is de AEG FX9! Is het nu echt tijd om de draadloze steelstofzuiger in huis te halen? Dat bekijken we in deze video!

1. Opening

Hoi, ik ben Antoine van Expert! Vandaag kijk ik naar de AEG FX9 steelstofzuiger! Deze is dit jaar uitgeroepen tot Product van Het Jaar! Is het nu echt tijd om de draadloze steelstofzuiger in huis te halen? Dat bekijken we in deze video!

2. Zuigkracht

De FX9 is dan misschien kleiner dan een traditionele stofzuiger, en heeft dan wel geen snoer, maar dat maakt hem zeker niet minder krachtig dan een gewone stofzuiger. De FX9 heeft drie verschillende zuigkrachten, van laag naar hoog zijn dat, Eco, Mid en Max. In de eco-stand kun je met één accu-lading tot 60 minuten lang zuigen. De Ultimate Reach en Ultimate Complete versies van de FX9 hebben ook nog een automatische stand waarbij de stofzuiger zelf de zuigkracht aanpast aan het type ondergrond.

3. Flexibiliteit

Waar de FX9 echt zijn kracht vertoond is in de wendbaarheid van het apparaat. Niet alleen is hij draadloos maar je kunt de stofzuiger verstellen voor elke situatie. Laten we het eens proberen! Kijk, als je nou klein bent, of wat langer zoals ik, dan zorgt de lengte van een stofzuiger altijd voor wat irritatie. AEG heeft hieraan gedacht en laat je de hoogte gewoon zelf verstellen. Ik maak hem dus wat langer zodat dat wat fijner schoonmaakt voor mij. Stel ik moet onder een laag meubel zijn, dan verplaatsen we het motorblok naar boven. Zoals je ziet zit er ook led-verlichting op de zuigmond. Als we dan onder de meubels komen, kunnen we ook in de donkere plekjes het stof vinden en gemakkelijk opzuigen. Als ik nu het oppervlak van bijvoorbeeld kastjes wil schoonmaken maak ik de stang kleiner en haal ik de zuigmond eraf. We kunnen de FX9 nu als een handstofzuiger gebruiken maar we kunnen ook de uittrekslang gebruiken. En met de 3-in-1 accessoire hebben we de juiste zuigmond voor elke situatie. Voor het zuigen van de normale ondergrond zetten we het motorblok weer omlaag. Zo ligt het gewicht van de stofzuiger lager en voelen we ook minder trilling die het motorblok veroorzaakt. De stofzuiger is met 5,8kg wat aan de zware kant, maar omdat je het motorblok omlaag kan schuiven heb je hier eigenlijk geen last van.

4. Staande neerzetten

Neem je een korte pauze met stofzuigen of ga je hem weer opbergen? Dan kan de FX9 gewoon staande neergezet worden met de handige parkeerfunctie.

5. Modellen

De AEG FX9 komt in verschillende uitvoeringen. De standaard FX9 Ultimate. De Ultimate Reach, met extra automatische zuigstand én een buis met hoek. En tot slot de Ultimate Complete, deze beschikt ook over de extra automatische zuigstand maar heeft meerdere accessoires; De buis met hoek, een zachte borstel en een extra mini turboborstel.

6. Conclusie

De AEG FX9 is zeker niet zonder rede verkozen tot Product van het Jaar. Deze draadloze steelstofzuiger is precies wat je mag verwachten van een draadloze stofzuiger. Gemak, flexibiliteit en prestatie. De grootste frustratie van het stofzuigen is weg. Niet meer in elke kamer van stopcontact wisselen maar gewoon, probleemloos, in één stuk door, met een enkel apparaat, het hele huis kunnen stofzuigen. De wendbaarheid van dit apparaat is een ander groot pluspunt. Je kunt gemakkelijk bij de lastige plekjes in je huis komen. Maar ook het normaal zuigen van de vloer is geen enkel probleem dankzij het lage zwaartepunt. Dit alles en het behoud van de kracht en prestaties van een traditionele stofzuiger is wat de AEG FX9 een echte toevoeging maakt in het huishouden. Wat ons betreft de titel Product van Het Jaar meer dan waard.