Navigatie

Beste sport televisie | Video advies

25-05-2021

De sportzomer komt eraan! En als je geen moment wilt missen van je favoriete wedstrijden betekent dat het nú de beste tijd is voor een nieuwe televisie! Waar moet je op letten als je als sportliefhebber een nieuwe tv zoekt? Formaat, kijkhoek, beeldverversing, en meer! Wij helpen je vandaag!

Bekijk het aanbod

1. Formaat

Om als het ware langs de zijlijn te staan bij elke wedstrijd is het formaat van je televisie heel belangrijk. Het is vaak lastig om te weten welk formaat tv het beste bij jou thuis past, maar daar hebben wij een paar handige vuistregels voor.

Zit je ongeveer tussen de 2 en 3 meter van je TV af, ga dan voor een minimale inchmaat van 40 inch, tot ongeveer 55 inch. Heb je een zithoek die meer dan 3 meter van je tv afstaat, ga dan in ieder geval voor een tv groter dan 55 inch, en denk dan zelfs aan grotere maten zoals 65 of nog groter, een 75 inch. Als je echt voor het stadiongevoel wilt gaan, dan is nu de tijd om voor groot te gaan!

2. 4K en 8K beeldkwaliteit

Hoe groter je tv, hoe hoger de resolutie ook moet zijn. Tegenwoordig kom je met een grote tv al snel uit op een 4K tv en dat is ook wel echt nodig. Als je zelfs een 75 inch-tv of groter in huis haalt dan kan je met een 8K-tv, die 4 keer scherper beeld geeft dan een 4k-tv, nog meer genieten van je geweldig grote scherm.

Ondanks dat programma’s op tv nog niet in 8K uitgezonden is het wel degelijk een beter beeld! De slimme chip in de tv schaalt het plaatje namelijk op, voor een nog mooier en scherper beeld, zelfs als je programma niet in 8k wordt uitgezonden.

3. Helderheid, kijkhoek en reflecties

Niet elke wedstrijd die jij kijkt vindt in de avonduurtjes plaats. Grote kans dat er zelfs flink wat daglicht je kamer in komt wanneer een wedstrijd bezig is. Om alles goed te kunnen blijven zien moet je tv een hoge helderheid hebben. Zo blijven alle kleuren kraakhelder en blijven de details goed zichtbaar.

Natuurlijk kijk je je favoriete wedstrijden niet alleen. De woonkamer is al snel gevuld met de rest van het huis. Zelfs die ene persoon die in de hoek zit wil het scherm dan goed kunnen zien, let dus ook goed op de maximale kijkhoek van je tv!

4. Beeldverversingssnelheid

Om ultiem van al je favoriete wedstrijden te kunnen genieten is de beeldverversingssnelheid van je tv heel belangrijk! Standaard is dit 50 hertz en dat ziet er dan ook prima uit. Maar er zijn ook tv's met 100 hertz, of nog meer, waarbij er door slimme technieken dit nog hoger wordt! Hoe hoger dit aantal, hoe vloeiender het beeld wordt. En zo mis je geen enkele beweging!

5. Geluid

Om de stadion-beleving echt compleet te maken is het geluid dat uit je tv komt ook belangrijk! Het is dan top als je tv zelf al mooi geluid weet te geven maar wanneer dit niet het geval is is er altijd mogelijkheid om uit te breiden met een mooie soundbar of geluids-installatie.