Navigatie

Denon Home 550 | Video Review

01-03-2021

De Denon Home Sound Bar 550 is een indrukwekkende soundbar die op eenzame hoogte staat in zijn klasse. Dolby Atmos, HEOS multiroom, High-Res Audio en een mooi design in een compact ontwerp zijn slecht enkele wapenfeiten van deze indrukwekkende nieuwe Denon Soundbar.

Bekijk het product

1. Opening

Als je de beste films en series wilt kijken, wil je daarvan natuurlijk genieten met het allerbeste geluid! Een soundbar met een mooi formaat en levensecht geluid kan dan een mooie oplossing zijn. Of de Denon Home 550 dit voor ons kan waarmaken, bekijken we in deze video!

2. Geluid

Deze Denon soundbar is dan wel compact maar is toch volgestopt met de beste hardware. Zo vind je in deze soundbar twee tweeters, vier drivers, en drie passieve radiatoren. Dit zorgt voor een groot meeslepend geluid dat jouw favoriete film naar een hoger niveau tilt! Ook als je muziek wilt streamen is deze soundbar erg geschikt met zijn high-res audio, zodat je kan tot in de details van je muziek kan genieten.

Wil je je muziek ook in de keuken, de eetkamer of ergens anders in huis hebben? Dan kun je door meerdere HEOS speakers te koppelen, multiroom je muziek afspelen! Kijk voor alle HEOS speakers naar de link in de beschrijving!

3. 3D Audio

Met het ingebouwde Dolby Atmos of DTS:X signaal van je TV kun je het geluid ook echt om je heen gaan ervaren. De soundbar gebruikt hierbij je muren en plafond om de helikopter over je heen te laten vliegen, of de auto achter je in een marktkraam te laten crashen! Kortom, het surround-geluid maakt jouw woonkamer als het ware deel van de ervaring.

Met Dolby Atmos heb je dus toch surroundgeluid uit je soundbar! Wil je toch het échte surroundgeluid? Dan kun je de set ook uitbreiden met achterspeakers van Denon.

4. Uitbreiding

Denon biedt je voor uitbreiding allerlei opties. Als je uitbreidt met de Denon Home 150, 250 of 350 kun je deze als achterspeakers gebruiken om het echte ruimtelijke geluid te realiseren. Als je daarbij ook nog de Denon subwoofer aansluit, zit je ook qua bas tonen op z’n best. Op die manier kun je een complete 5.1 home cinema geluidservaring samenstellen! Heb je minder ruimte of wil je niet gaan voor die uitbreidingen in je kamer, dan kan je van de Denon Home 550 op zichzelf alsnog mooi geluid verwachten.

5. Bediening

Het bedienen van de soundbar kan gemakkelijk via verschillende manieren. Als je de TV wilt bedienen en tegelijkertijd het volume wilt regelen van je soundbar dan kun je dat doen door gewoon gebruik te maken van de afstandsbediening van de TV. Wil je alle opties om de soundbar aan te sturen, maak dan gebruik van de HEOS-app.

De laatste manier, is natuurlijk de bediening via de soundbar zelf. Wanneer je met je hand in de buurt komt licht deze op, en kan je gemakkelijk het volume aanpassen, een nummer pauzeren of overslaan zonder ook maar de app erbij te hoeven pakken.

6. Installatie

De soundbar van Denon sluit je heel gemakkelijk aan. De meegeleverde HDMI-kabel sluit je aan op de soundbar en de TV en vervolgens het stopcontact in. De laatste hand leg je in de HEOS-app om de soundbar te verbinden met je wi-fi…. En klaar!

De HDMI van de soundbar ondersteunt 4K en het nieuwe eARC voor de meest snelle connectie tussen je TV en soundbar. Daarnaast vindt je aan de achterkant nog een optische poort, een ethernetpoort, een 3,5mm-poort, een USB-aansluiting en een HDMI-out-poort.

7. Conclusie

Ben je op zoek naar een soundbar met goed geluid en een 3D geluids ervaring zonder je hele huis te vullen met extra speakers. Dan is de Denon Home 550 een krachtpatser die deze wensen zeker weet te vervullen.

Toch iets fanatieker op zoek naar een surround-installatie? Dan kan de combinatie van Denon Home speakers met deze soundbar ook een goede uitkomst bieden.

Strak en compact maar toch gevuld met de laatste technische snufjes en mooi geluid. De Denon Home 550 weet ons zeker te verrassen met zijn vele kwaliteiten.