Navigatie

Harman Kardon Citation Multibeam 700 Review | Video Review

02-04-2021

Een slimme soundbar met mooi geluid, multiroom-mogelijkheden en een mooi design voor een compactere tv. Dat is de Harman Kardon Citation Multibeam 700.

Bekijk het aanbod

1. Introductie

2 jaar geleden bracht audiomerk Harman Kardon de Citation luidsprekerspeaker serie op de markt. Daarop is sindsdien uitgebreid, met de Multibeam 700 als de nieuwste compacte soundbar en een goede toevoeging voor een home-cinema opstelling!

2. Geluid

Waar een soundbar natuurlijk echt in straalt is het verrijken van je film- en televisie ervaring. Een oorlogsfilm met groots geluid of een documentaire met levensechte kwaliteit. Ook de Multibeam weet dit te doen. De soundbar geeft je een optimale geluidservaring als het aankomt op je favoriete shows of films. Dit hoor je niet alleen terug in de krachtige soundtracks of de grootste actiefilms maar ook in de rustige dialogen van een film. Met de presets kun je het geluid zó krijgen zoals jij het fijnst vindt.

3. Combineren

Wil je echt genieten van het beste bas geluid, dan raden wij aan om eens te kijken naar de subwoofer van Harman Kardon. De compacte Sub S subwoofer. Deze subwoofer is specifiek ontworpen als optionele toevoeging aan de soundbar en deze spelen daarom ook perfect op elkaar in. Het is ook mogelijk om uit te breiden met andere speakers van Harman Kardon. Zo kun je beetje bij beetje jouw ideale setup creëren. Heb je een kleinere woonkamer dan zal een uitbreiding misschien niet nodig zijn. Wil jij het toch liever groots? Dan kun je met de Surround-speakers voor TV of de Citation-speakers voor muziek een flinke slag slaan.

4. MultiBeam Technology

We snappen heel goed dat niet iedereen zit te wachten om hun huis vol te stoppen met allerlei speakers of hier extra geld aan uit wil geven. Met alleen de multibeam heb je ook sterk surround geluid. In de soundbar zit namelijk de “Multibeam Surround Technology”. Hij scant eigenlijk je hele kamer en de indeling hiervan, op basis hiervan kalibreert de soundbar de instellingen voor het beste geluid. De soundbar heeft 7 ingebouwde speakers die het geluid in jouw kamer zo optimaal kunnen sturen. Zo krijg je dus met enkel de soundbar, alsnog verrassend goed surround sound. Natuurlijk is dit niet het échte surround geluid. Wil je dit wel graag? Dan is het een aanrader om de Citation Surround-speakers te combineren met deze soundbar. Zo vul je echt jouw hele ruimte met indrukwekkend geluid.

5. Bediening

Wat bediening betreft biedt de Multibeam je verschillende opties. Met het touchscreen display kun je de bediening in handen nemen maar ook met de afstandsbediening van je tv kun je de soundbar gewoon bedienen. Wil je muziek streamen naar de soundbar? Dan kan dit met je smartphone of tablet door middel van Bluetooth, Apple Airplay of de ingebouwde Chromecast. Wat we natuurlijk ook steeds meer in producten zien is stembediening. De hele Citation series van Harman Kardon heeft dan ook Google Assistant ingebouwd. Hiermee bedien je niet alleen je soundbar maar ook andere smart-apparaten in je huis, zet je wekkers, maak je to-do lijstjes of… speel je gewoon wat muziek af. “Hey google, speel jazz muziek!”

6. Ontwerp

Waar laat je nu zo’n apparaat? De multibeam heeft, ondanks het sterke geluid, gelukkig een redelijk klein formaat. Hij past daarmee goed onder de wat kleinere 40 of 43 inch TV’s, maar ook onder een grotere 55 inch TV is dit een strakke soundbar. Dit maakt het erg gemakkelijk om ruimte te vinden voor de soundbar op jouw tv meubel of gewoon aan de muur. En dankzij het industriële en gestoffeerde ontwerp hoef je hem ook zeker niet te gaan verstoppen. Naast het zwarte ontwerp is hij ook in het grijs verkrijgbaar. Toch liever een stapje groter? Dan kun je altijd nog kijken naar de grotere broer van de Multibeam, de Citation Bar.

7. Conclusie

Als je echt een home cinema ervaring in je huis wilt halen dan vinden wij de multibeam zeker een waardevolle toevoeging in je woonkamer. Vooral in combinatie met de subwoofer of de surround-speakers zodat je echt Surround 5.1 geluid kunt ervaren. De multibeam zelf is een mooi startpunt om je ideale setup mee te beginnen en zo uit te breiden op jouw tempo of het gewoon bij de soundbar alleen te laten. Er zijn goedkopere soundbars te vinden op de markt, maar vergeleken met zijn soortgenoten is de Multibeam mooi scherp geprijsd. En voor die scherpe prijs haal je een kwaliteit product in huis die, ook zonder extra speakers erbij, heel gemakkelijk en erg goed functioneert.