Navigatie

Hisense 55U8QF | Video advies

04-06-2021

Kijk je graag naar sportwedstrijden, films en series en wil je genieten van scherp en helder beeld? Dan ben je op zoek naar een high-end tv, maar zelfs dan kun je kiezen uit een ruim aanbod van modellen en prijzen. Met de Hisense 55U8QF haal je een high-end tv in huis maar dan voor een hele nette prijs.

1. UHD LED-TV 4K & Quantum Dot Colour – 55inch

Met deze QLED-tv van Hisense geniet je van de beste beelden in 4k kwaliteit. Hij beschikt over een Quantum Dot-paneel. Dit paneel zorgt met, zijn bereik van 1 miljard kleuren, dat elke kleur op het beeldscherm heel mooi naar voren springt. Dit zorgt ook voor veel helderheid, wat extra fijn is als je overdag kijkt.

2. Full Array Local Dimming Pro

Een andere technologie die het beeld nog meer verbetert, is local dimming. Deze tv beschikt over meer dan 100 zogenoemde dimming zones waarbij elk van deze zones bepaalt hoe hard het scherm gedimd moeten worden. Op deze manier krijg je bij nachtscenes echt donkere zwartwaardes en altijd een mooi contrast.

Ondanks dat programma’s op tv nog niet in 8K uitgezonden is het wel degelijk een beter beeld! De slimme chip in de tv schaalt het plaatje namelijk op, voor een nog mooier en scherper beeld, zelfs als je programma niet in 8k wordt uitgezonden.

3. Dolby Vision

Deze QLED-TV van Hisense beschikt over een ruime ondersteuning van HDR formaten. Waaronder HDR10, HDR10+, HLG en Dolby Vision.

Dolby Vision is de meest interessante omdat je hiermee het mooist kan genieten van je beeld. Deze technologie zorgt voor een groter kleurbereik met heel veel detail. Zo blijven de donkere en lichte delen in je beeld altijd vol met detail.

4. Ultra Smooth Motion 120hz

Sportliefhebbers opgelet! Een andere functie die je optimaal laat genieten van al je favoriete wedstrijden op tv is Ultra Smooth Motion (120hz). De snelle bewegingen in beeld worden hierdoor mooi soepel getoond.

Hisense gebruikt hiervoor een technologie die de bewegingen inschat en deze vervolgens compenseert om deze bewegende beelden vloeiend te tonen terwijl jij aan het genieten bent.

5. Smart-Home

Je bestuurt deze tv met de meegeleverde afstandsbediening. Deze is mooi compact waardoor je hem makkelijk in gebruik neemt.

Wanneer je de tv aanzet word je al snel begroet door het smart-tv platform van Hisense. Vidaa U. Dit platform werkt keurig en bied je vrijwel alles wat je nodig hebt. Zo bekijk je al je favoriete films en series op streamingsdiensten zoals Netflix en YouTube.

6. Ontwerp

Als we wegkijken van het scherm en onze aandacht naar het ontwerp van de tv verplaatsen zien we dat er een minimale rand rond deze tv loopt. Deze rand is netjes afgewerkt en gemaakt van premium kunststof.

Het grootste wat opvalt is de grote rand onderaan de tv, maar dat is niet zonder reden! Deze rand is namelijk de behuizing van de ingebouwde soundbar van JBL.

7. Dolby Atmos

Door dit luidsprekersysteem van JBL is het geluid wat uit deze tv komt een aanzienlijk stuk beter dan dat van een model zonder zo’n soundbar. Deze QLED-TV ondersteunt daarnaast ook nog eens Dolby Atmos. De speakers in deze soundbar staan naar boven gericht en bootsen een surroundgeluid na waardoor je het geluid echt om je heen kunt ervaren. Door dit 3D geluid zit je altijd midden in de actie!

8. Conclusie

Deze 55U8QF, Ultra HD QLED-TV van Hisense is kort gezegd een mooi exemplaar voor iedereen die op zoek is naar een high-end tv voor een mooie prijs. Het bied je hét belangrijkste, namelijk prachtig 4K beeld met de mooiste kleuren op mooi formaat.

Bedenk daarbij dat je met de ingebouwde soundbar je geluid naar een hoger niveau tilt, en dat door het dim-systeem en het Ultra Smooth Motion (120hz), je je beeld altijd het best ervaart. Kies je dus voor deze QLED van Hisense in jouw woonkamer? Dan ben je meer dan klaar om te genieten van al je favoriete films en series!