Navigatie

JBL Boombox 2 | Video review

19-06-2020

Heb je een feestje in de tuin, het park of in huis. Dan moet er natuurlijk ook muziek zijn. In deze video kijkt Thijs of de JBL Boombox 2 hier voor geschikt is!

Bekijk het product

1. Opening

Hey! Ik ben Thijs van Expert. Heb je een feestje in de tuin, het park of in huis. Dan moet er natuurlijk ook muziek zijn. In deze video kijk ik of de JBL Boombox 2 hier uitkomst kan bieden

2. Intro

Je hoorde hem net al even, de nieuwe Boombox van JBL; de Boombox 2! De krachtigste draagbare bluetooth speaker die JBL ooit gemaakt heeft. Dat er goed geluid in deze boombox zit is dan ook zeker, maar wat nog beter is is dat je dat geluid overal mee kan nemen. Hij weegt namelijk maar 6 kilo en dus super makkelijk mee te nemen. Dus of je nu met vrienden naar het strand gaat of thuis een feestje geeft, de Boombox 2 neem je heel makkelijk mee.

3. Geluid

Het geluid uit de Boombox 2 is best wel goed. Het verschil tussen kwaliteit van geluid bij de eerste boombox en deze is niet groot, maar hij is er wel. Het is vooral de bass die het verschil maakt. Bij de boombox 2 kun je de bass gewoon voelen. JBL zelf vergelijkt de bas van deze luidspreker met die van je favoriete club, maar dat ga ik even testen

4. Bluetooth streaming & powerbank

Zoals je ziet werkt alles natuurlijk gewoon via bluetooth. Het is dus heel makkelijk om gewoon via je telefoon een nummer af te spelen op de boombox. Heb je nou toch het probleem dat je telefoon leeg is en je dus geen muziek meer kunt luisteren? Dan heb je in deze luidspreker een powerbank om je telefoon zo weer op te laden.

5. Batterij

De batterij van de boombox 2 zelf hoef je niet over in te zitten, deze gaat namelijk 24 uur mee. Genoeg om dag en nacht lang een feestje te bouwen. Mocht hij leeg zijn, dan laad je hem binnen 6 uur weer volledig op.

6. Partyboost

De nieuwste functie die JBL heeft toegevoegd is de Partyboost modus. Deze modus laat je verschillende JBL speakers aan elkaar koppelen en dus je geluid eigenlijk verdubbelen of zelfs verdriedubbelen. Let wel op, oudere apparaten van JBL zoals de 1ste boombox hebben Connect+, deze kun je dus niet koppelen met apparaten met PartyBoost.

7. Waterbestendig ontwerp

Neem je hem nu mee naar een poolparty, dan hoef je niet bang te zijn dat je speaker wat overkomt, hij is namelijk IPX-7 waterproof, wat betekent dat hij zelfs tot een meter onderwater het nog overleeft.

8. Ontwerp

Vergeleken met de eerste boombox is de boombox 2 niet veel veranderd. Hij ziet er nog steeds strak uit en voelt goed stevig aan. Voor op de speaker zit nu een ledje die de batterijduur laat zien, en boven op zitten de verschillende knoppen.

8. Conclusie

De Boombox 2 is krachtig, makkelijk mee te nemen en door de lange batterijduur een goede keuze voor elk feestje buiten de deur. Heb je nu al een boombox 1 dan is een upgrade misschien niet de slimste keuze maar twijfel je tussen de Boombox 1 of 2, dan raad ik je toch de JBL Boombox 2 aan. Deze heeft namelijk het vernieuwde bluetooth 5.1 en klinkt toch nog net wat beter. Zoek je nu toch een goedkopere speaker? Dan is een kleinere speaker van JBL, zoals de JBL Xtreme 2 of de JBL Charge wellicht wat meer geschikt!