Navigatie

Koken op inductie | Video Advies

11-01-2022

Energiezuinig koken zonder gas wordt steeds belangrijker. Maar wat is nou een goed alternatief als je van het gas af wil? De meest efficiënte manier van koken is op inductie. In deze video vertellen we je meer over koken op inductie en over de kookplaten van Bosch.

Bekijk alle inductie kookplaten

1. Wat is koken op inductie?

Het koken op inductie is de meest efficiënte manier van elektrisch koken. Tijdens het koken gaat er nauwelijks energie verloren doordat niet de kookplaat wordt verwarmt maar direct de pan. Magnetische spoelen in de kookplaat laten de moleculen van het metaal van de pan heel snel trillen waardoor er warmte ontstaat.

Het koken op inductie brengt veel voordelen met zich mee. Het is snel, veilig en efficiënt waardoor je bespaart op energie. Ook is de kookplaat na het koken makkelijk schoon te vegen.

2. Overstappen van gas naar inductie

Veel moderne woningen hebben geen gasaansluiting meer en oudere woningen gaan in rap tempo van het gas af. Als je daar de stijgende gasprijzen bij optelt wordt het heel aantrekkelijk om nu de overstap de maken van koken op gas naar elektrisch koken met inductie.

De meest eenvoudige manier om over te stappen is met een plug & play of Smart Inductie kookplaat. Deze sluit je gewoon aan op een stopcontact waarna je direct kunt beginnen met koken.

Als je een krachtigere kookplaat wil, waarop je sneller en met meerdere pannen tegelijkertijd kunt koken, dan ga je voor een kookplaat met Perilex stekker. Hiervoor heb je een Perilex aansluiting nodig in de keuken en mogelijk ook een aanpassing in de meterkast. Bij jouw lokale Expertwinkel kunnen we je hier alles over vertellen.

3. De inductie kookplaten van Bosch

Bosch heeft een mooi assortiment inductiekookplaten. Naast de eerder genoemde voordelen van koken op inductie biedt Bosch nog wat extra’s. Zo heeft Bosch kookplaten met flexzones. Dit zijn flexibele kookzones waarbij je twee kookzones kunt koppelen, voor extra grote pannen. Ook populair zijn de Bosch kookplaten met afzuiging in de kookplaat. Hiermee combineer je een kookplaat en afzuigkap in een apparaat.

4. Conclusie

Eén ding is duidelijk! Koken op inductie is de toekomst. Een inductiekookplaat is de ideale oplossing als je over wilt stappen van gas. Inductie is snel, veilig, makkelijk en efficiënt. Verder hebben de inductiekookplaten van Bosch extra mooie voordelen, zoals de flexzones voor het koken met extra grote pannen en een kookplaat met geïntegreerde afzuiging.