Navigatie

LG OLED CX | productvideo

07-08-2020

Met de LG OLED CX brengt LG opnieuw een premium Oled-tv op de markt, met een nog beter beeld en een aantal fraaie features. Wat is het verschil met het model van vorig jaar? Antoine van Expert legt het uit!

1. Opening

Hoi, ik ben Antoine van Expert en je hebt het misschien al wel gezien, maar ik heb hier vandaag de LG CX6 oled TV, de opvolger van de C9. Of de CX6 net zo goed of zelfs beter is? Dat bekijken we in deze video!

2. Intro

De voorganger van de LG CX6, de C9, is destijds uitgeroepen door de consumentenbond als beste uit de test. De CX6 heeft zichzelf verbeterd op verschillende vlakken waaronder de kwaliteit en introduceert natuurlijk ook vele nieuwe functies.

3. Ontwerp

Natuurlijk zijn er ook dingen hetzelfde gebleven, waaronder het ontwerp. Het scherm én het standaard zijn bijna identiek aan de voorganger maar dat is niet slecht! Want net als voorheen heeft de CX6 een nette en luxe uitstraling. Dit komt mede door het enorm dunne scherm, dat nog dunner is dan de gemiddelde telefoon.

4. Beeldkwaliteit & Processor

Het beeld van deze OLED TV is erg goed. Zoals je mag verwachten is het beeld ook echt 4k kwaliteit. En de nieuwe processor in de TV maakt dit allemaal nog net een stapje beter! Deze optimaliseert al je beelden, al de kleuren en zelfs al het geluid uit je TV.

5. Zelfoplichtende OLED Pixel

Wat het beeld nog unieker maakt zijn natuurlijk de echte OLED panelen van LG. En dus mag je daar ook de beste kwaliteit van verwachten! Zo heb je altijd het diepste zwart, de beste kleuren en de meest realistische kwaliteit.

6. Filmmaker Mode

Wat we in meer nieuwe OLED televisies gaan zien is de Filmmaker Mode. Bij veel televisies wordt het beeld continu aangepast en verbeterd, en dus is de inhoud van een film eigenlijk altijd anders dan het origineel. In de filmmaker modus word het beeld weer terug aangepast, en zo bekijk je al je films zoals ze ook echt gemaakt zijn.

7. Dolby Vision IQ en Dolby Atmos

Om je film- en tv-ervaring nog beter te maken maakt de LG CX6 gebruik van het Dolby Atmos geluid en het nieuwe Dolby Vision IQ. Deze laatste kijkt naar je omgeving en past automatisch de helderheid, de kleur en het contrast hier op aan. Zit je dus bijvoorbeeld in een donkere ruimte, dan wordt het beeld niet té helder, en zit je in een lichte ruimte, dan wordt het beeld juist helderder om te compenseren.

8. ThinQ AI & Magic Remote

De interface van de CX6 is ook vernieuwd, met daarbij het nieuwe ThinQ AI. Met deze functie kun je je smart home bedienen, natuurlijk ook helemaal handsfree. De spraakbediening gaat via Google Assistent of de ingebouwde Amazon Alexa. Maar je kunt ook gebruik maken van de afstandsbediening van LG, de Magic Remote! Met deze afstandsbediening navigeer je heel gemakkelijk door de home schermen van de TV.

9. Gamen

De eerste generatie OLEDs was niet heel geschikt voor mensen die een spel wilden spelen op hun TV. Tegenwoordig, en ook bij deze CX6, zijn al deze beperkingen helemaal weggewerkt. Je kunt nu zelfs gebruik maken van de Game Mode die de televisie optimaliseert voor gamen. Zo gebruik jij deze tv ook voor al jouw favoriete games.

10. Conclusie

Is de CX6 OLED TV van LG nu beter dan de voorganger, de C9? Wij vinden van wel! Het is een grote vooruitgang om games in geweldige kwaliteit op te spelen en dankzij dingen zoals de betere processor en het nieuwe Dolby Vision IQ is het echt een stapje omhoog vergeleken met de C9. Of je nu kijkt in normale standaard-definition, HD of in 4k, de kwaliteit van het beeld is overal geweldig. De CX6 maakt het ook heel gemakkelijk om uit te breiden qua geluid. Met het bluetooth surround sound kun je gemakkelijk je TV samen laten werken met geschikte bluetooth speakers in je huis voor een betere surround ervaring. Het grootste verschil gaat hem vooral zitten in de prijs, de nieuwe CX6 bevat allerlei nieuwe functies en verbeteringen vergeleken met de C9 en ook in de prijs zien we dit terug. Dus twijfel je nu toch? Dan is de C9 natuurlijk alsnog een goede keuze! Ik raad aan om zelf even te kijken naar welke functies je echt belangrijk vindt en zo te kiezen tussen deze twee OLED TV’s van LG.