Navigatie

LG OLED C1 | Video Review

06-08-2021

Een tv-lineup die zich elk jaar weer weet te overtreffen! Beter beeld, beter geluid en de nieuwste functies! Vorig jaar hebben wij de populaire LG OLED CX mogen reviewen, en nu is het tijd voor zijn opvolger, de LG OLED C1. Hoeveel beter is deze dan zijn voorganger?

1. OLED met zelfoplichtende pixels

Met de nieuwe OLED van LG kun je weer flink wat kwaliteit en spektakel in je woonkamer verwachten. Dankzij de OLED technologieën van LG met de zelf oplichtende pixels wordt het zwart op je scherm écht zwart. Zo krijg je in donkere scenes echt de diepste zwartwaardes en daarnaast ervaar je ook nog eens haarscherp beeld.

2. Kleurweergave

Dankzij die miljoenen zelfoplichtende pixels kan elke pixel een eigen kleur aannemen. Dit in combinatie met de kleurtechnologie van LG zorgt voor een groot kleurbereik met een hele nauwkeurige kleurweergave. Hoe helder of donker het scherm ook wordt, de levensechte kleuren blijven precies.

Doordat de pixels zo dicht op het schermoppervlak zitten heb je ook echt een brede kijkhoek zonder verlies van je kleuren en zwartwaardes en behoudt je een mooie kwaliteit.

3. AI Processor

Het nieuwste knap staaltje werk van LG is hun nieuwste processor, die dus ook in deze tv zit. Deze zorgt voor een beter geluid en nét wat meer kwaliteit in het beeld. Daarnaast analyseert de slimme chip in deze processor constant je beeld en optimaliseert het plaatje en je geluid. Hij verwijdert ruis en optimaliseert de beeldkwaliteit. Bij content die niet in 4k te bekijken is schaalt hij deze beter op dan zijn voorganger, zodat je alsnog ultiem kan genieten. De TV biedt ook ondersteuning voor HDR10, HLG, en Dolby Vision IQ.

4. Eye Comfort

Een andere functie die deze OLED je biedt is een fijn comfort voor je ogen. Deze tv maakt namelijk weinig gebruik van blauw licht, heeft geen flikkering en gaat een irritante schittering van licht tegen.

5. Filmmaker Mode

Wanneer je veel films of series gaat kijken op Netflix is de filmmaker mode een echte functie voor jou. Wanneer je de filmmaker mode aanzet worden alle toevoegingen die de tv aan het beeld maakt weer teruggedraaid. Zo krijg je dus weer de originele beeldverhoudingen, snelheden en kleuren. En daardoor beleef je de film precies zoals hij bedoeld was!

6. Geluid

Het geluid van de C1 is een verbetering ten opzichte van de C10. Deze heeft nu namelijk 2 speakers en 2 subwoofers met een vermogen van 40 watt. Het geluid wat uit de tv komt wordt door de stalen voet jouw kant op gestuurd. De bastonen zijn dankzij de subwoofers duidelijk te horen en het geluid klinkt dus echt wel heel aardig.

Wanneer je nu al weet dat je veel films en series gaat kijken raden wij je toch wel een soundbar aan om echt dat krachtige bioscoopgeluid in huis te halen. Gelukkig ondersteunt deze OLED Dolby Atmos, ideaal voor een hele mooie soundbar.

7. Gaming

De LG OLED C10 was al een paradepaardje als het op de gaming functies aankwam en wordt door veel mensen niet alleen gebruikt als tv maar ook als beeldscherm voor hun favoriete games. De C1 bouwt verder op de functies die de C10 al bood. Deze tv heeft namelijk ondersteuning voor NVIDIA G-SYNC en AMD FreeSync. Deze features zorgen bij het gamen ervoor dat je een vloeiende game ervaring hebt.

Dankzij de super lage reactietijd van onder de 10ms (milliseconden) is jouw drukken van de knop nooit vertraagd op beeld. Wanneer je de Input Lag Boost aanzet op deze tv is deze reactietijd nóg lager! Wat helemaal nieuw is bij deze tv is het Game Optimizer tabje. Wanneer je deze opent kun je precies zelf al je instellingen op één plek aanpassen, helemaal zoals jij het wilt. Op deze manier zorgt je tv voor het beste plaatje, wat voor soort spel je ook speelt.

8. Ontwerp

Wat het ontwerp betreft is de C1 niet veel veranderd van zijn voorgangers. De stevige voet onder de televisie maakt een terugkeer en zorgt dat je tv goed blijft staan op zijn plek. Wel wordt hierdoor de ruimte voor een mogelijke soundbar wat minder. Dankzij de OLED technieken is het scherm van deze tv echt heel dun, en dat zorgt voor een mooi strak, en luxe uitziende tv.

Deze OLED van LG is in allerlei afmetingen beschikbaar, van 48 tot wel 83 inch.

Ook het ontwerp binnen de tv is anders. De C1 beschikt namelijk over het nieuwe webOS 6.0. Dit besturingssysteem voor de tv heeft een heel handige layout, dat voor veel mensen beter en logischer werkt dan het oudere webOS 5.0 bij de vorige modellen.

9. Aansluitingen

Aan de achterkant van de tv vinden we de nodige aansluitingen. 4 HDMI 2.1 aansluitingen met ondersteuning voor 4k 120hz beeld. En ondersteuning voor VRR en ALLM, twee technologieën voor gaming die het beeld extra verbeteren. Daarnaast is er ook ondersteuning voor eARC, dat zorgt voor een grotere bandbreedte bij het verzenden van gegevens, wat dus resulteert in een nog mooier geluid uit bijvoorbeeld je soundbar.

10. Conclusie

De OLED C1 is een tv met prachtige beeldkwaliteit en waanzinnige kleuren dankzij de OLED technologie van LG. Met de brede kijkhoek kun je overal genieten van dat beeld en wat je ook kijkt, de slimme processor bezorgt je altijd het beste plaatje mogelijk.

Met de extra functies voor het oogcomfort en de filmmaker mode heb je zelf altijd in de hand in hoeverre jij je beeld wilt aanpassen. Ook voor de gamers biedt deze tv alles wat je nodig hebt met de ondersteuning voor G-SYNC en FreeSync, de super lage reactieijd en de uitgebreide instellingen voor je beeld bij het gamen.

Qua ontwerp veranderd er niet zoveel als je al bekend was met de voorgangers, maar dat is zeker geen slechte eigenschap. De brede voet zorgt voor een stevige plaatsing en de rand en scherm van de tv zijn minimaal.

Het geluid wat uit de tv komt is erg geschikt voor normaal gebruik, maar wil je toch wat power uit je geluid voor al je films en series, dan raden we wel een soundbar aan om je tv-ervaring écht helemaal compleet te maken.