Navigatie

Wat is No Frost? | Video Advies

20-12-2021

Je kent het wel, dat moment wanneer je weer de koelkast moet ontdooien. Een vervelende klus, want je moet het handmatig doen en je bent er een hoop tijd aan kwijt. Gelukkig heeft de ontwikkeling van koelkasten niet stilgestaan en is er nu No Frost-technologie! Wat is No Frost, wat zijn de voordelen en hoe werkt het precies? Wij gaan je er alles over vertellen in deze video.

Bekijk Bosch No Frost koelkasten

1. Wat is het?

Met No Frost voorkom je ijsvorming in de koelkast zonder dat je ook maar een vinger hoeft uit te steken. De technologie zorgt ervoor dat er zich geen ijs aan de binnenkant kan vormen en producten hun ruimte behouden. Daarnaast bespaar je een hoop energie, omdat de koelkast geen extra inspanning meer hoeft te leveren. Ook wel zo lekker voor de portemonnee!

2. Hoe werkt No Frost?

No Frost technologie voorkomt ijsvorming. Doormiddel van circulatielucht koelt deze technologie de lucht in de koelkast. Het vocht wordt daarbij naar buiten afgevoerd zodat ijsvorming geen schijn van kans maakt. No Frost maakt het je zo niet alleen heel makkelijk, maar zorgt er ook nog eens voor dat je altijd over verse producten beschikt! In het vriesgedeelte kunnen normaalgesproken ijskristallen ontstaan die op ingevroren producten gaan zitten. Dit tast niet alleen de structuur aan, maar ook de smaak en dat wil je natuurlijk niet. Met No Frost blijft bijvoorbeeld ijs gewoon zijn smaak en structuur houden.

3. Low Frost

Naast No Frost heb je ook nog Low Frost. Ik hoor je denken, wat is dat? Nou, het verschilt niet veel van No Frost. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee technieken. Low Frost zorgt namelijk voor minder ijsvorming, terwijl No Frost ervoor zorgt dat de koelkast volledig ijsvrij blijft. Met Low Frost moet je dus nog wel twee keer per jaar de koelkast handmatig ontdooien. Maar ja, dat is natuurlijk altijd beter dan 5 à 6 keer per jaar.

4. Conclusie

Nooit meer handmatig ontdooien, altijd verse producten en genoeg ruimte voor al jouw etenswaren! Dat is het gemak van No Frost! Daarnaast bespaar je ook nog eens een hoop energie, waardoor je energierekening aan het einde van het jaar een stuk lager is! Klinken deze voordelen je als muziek in de oren? Kijk dan bij een nieuwe koelkast goed of het betreffende model over No Frost beschikt!