Navigatie

Panasonic OLED Line-up 2020 | Video Review

11-09-2020

Vandaag staan we naast de nieuwste OLEDs van Panasonic, de HZW2004, de HZT1506, en de HZW984. Wat zijn de verschillen, en waarom zou je één van deze tv’s moeten hebben? Dat laat ik je zien in deze video!

1. Opening

Hoi, ik ben Antoine van Expert, en vandaag sta ik hier naast de drie nieuwste oled TV-series van Panasonic. Het instapmodel, de HZW984, een stapje hoger de HZT1506, en tot slot het vlaggenschip van de line up; de HZW2004. Wat zijn de verschillen, en waarom zou je één van deze tv’s moeten hebben? Dat laat ik je zien in deze video!

2. Nieuw op de markt

Panasonic komt met zijn nieuwe innovatieve TV line-up voor 2020. Deze zijn uitgerust met de nieuwste technieken en functies, om de tv-ervaring van hun gebruikers nog verder te verbeteren.

3. Dolby Vision IQ

Waar Dolby Vision nog steeds door veel mensen als de beste werd ervaren is er sinds dit jaar ook iets nieuws aan deze OLEDs van Panasonic toegevoegd, Dolby Vision IQ. Met Dolby Vision IQ detecteren de intelligente sensoren in de tv het omgevingslicht in de ruimte en optimaliseren hierbij automatisch de beeldkwaliteit. Zit je dus in een heldere kamer, dan wordt het beeld ook automatisch helderder gemaakt om dit te matchen met de omgeving.

4. Filmmaker mode

Natuurlijk zijn al deze functies ook perfect voor de filmfanaten. Maar ben je nu bang dat het allemaal te erg veranderd wordt en je het originele plaatje eigenlijk niet meer terugziet? Dan is er voor jou de Filmmaker Mode. Met 1 druk op de knop activeer je de filmmaker mode, en deze past de weergave eigenlijk weer aan naar het origineel. Zo worden de framesnelheid, de beeldverhouding, de kleuren en het contrast dus niet meer veranderd. Ook wordt de ruisvermindering en verscherping uitgeschakeld. Zo bekijk jij de content precies zoals de maker het ook echt voor je gemaakt heeft.

5. HCX Intelligent Pro Processor

Eén van de nieuwe eigenschappen waar al deze oled-modellen over beschikken is de nieuwste HCX Intelligent Pro-processor. Dit is de nieuwste en krachtigste chip van Panasonic die zorgt voor accurate kleuren, contrast en een haarfijn detail. Dit doet hij door het beeld constant te analyseren en vervolgens te optimaliseren voor het oled scherm.

6. Schermen

De schermen van de TV’s zijn allemaal op ‘letterlijk’ Hollywood-niveau. Panasonic heeft namelijk samengewerkt met experts in Hollywood om een zo’n goed mogelijk kwaliteit te krijgen. Zo is je beeldkwaliteit dus altijd het best en meest natuurgetrouw. Bij de schermen van de modellen zitten wel enkele verschillen. De HZW984 heeft een OLED scherm maar de HZT1506 heeft Master HDR OLED scherm. De HZW2004 is uitgerust met het Master HDR OLED Professional Edition scherm. Je HDRcontent ziet er hierdoor nog beter uit en door een extra koeling achter het scherm is een hogere helderheid tot wel 20% mogelijk!

7. Beeldkwaliteit

Wat beeldkwaliteit zelf betreft bekijk je natuurlijk alles op deze TV’s in een 4K Ultra HDresolutie. Maar ook worden alle belangrijke HDR formaten ondersteund. Denk dus aan HDR10, HDR10+, HLG en Dolby Vision. Weet je nou eigenlijk niet wat al deze termen precies betekenen? Bekijk dan de link hieronder voor een simpele uitleg hierover. https://www.expert.nl/televisies/advies-over-hdr-tv

8. Geluid

Natuurlijk ondersteunen alle modellen Dolby Atmos maar ook bij het geluid zien we wat verschillen in de modellen van Panasonic. De HZT1506 heeft het 360 Soundscape geluid maar de HZW2004 heeft het 360 Soundscape Pro geluid doordat deze een Technics soundbar bevat. Bij dit 360 Soundscape gaat het geluid door de 5 uniek ingebouwde en gerichte luidsprekers via het plafond en de ruimte om je heen, en zo ervaar je dus 360 graden geluid. De HZW984 bevat 2 speakers en is dan ook wat minder krachtig dan de andere modellen. Het heeft geen echt 360 graden geluid maar wel het Cinema Surround Pro geluid met een output van 30 watt. De HZT1506 komt met het ingebouwde 360 graden Soundscape met een output van 80 watt. Door de omhoog gerichte speakers en de ingebouwde soundbar ervaar je hiermee het geluid echt om je heen. Bij de HZW2004 is dit geperfectioneerd doordat de luidsprekers zijn afgestemd door het high-end audiomerk Technics om dat geluid toch echt op zijn allerbest te laten klinken. Deze is erg krachtig met zijn output van 140 watt.

9. Smart TV

Qua besturing is het allemaal NOG makkelijker geworden bij deze nieuwe line-up met het nieuwe My Home Screen 5.0. Dit smart TV platform is verbeterd en gebruikersvriendelijker gemaakt, waar de weergave voortaan verticaal was is dit nu helemaal horizontaal. Zo bestuur je nog gemakkelijker al je favoriete apps. Het streamen van films en series wordt steeds populairder. Panasonic heeft daarom de Netflix Calibrated Mode geintegreerd in de nieuwe OLED modellen. Bovendien zijn alle nieuwe Panasonic TV’s uit de nieuwe line-up gecertificeerd door Netflix. Dat betekent dus dat je op deze OLED TV’s al je films en series op z’n best kijkt! Natuurlijk is er ook spraakbediening mogelijk, dit met gebruik van Google Assistent en Amazon Alexa.

10. Modellen

De modellen komen allemaal in twee verschillende inch-maten, namelijk de 55- en de 65 inch! Het design van de tv’s is slank en heeft een luxe uitstraling. Het enige verschil aan design is de voet van de TV. De HZT1506 en de HZW984 komen namelijk met een ‘swivel’ standaard. Hiermee kun je de tv heel gemakkelijk draaien. De HZT2004 heeft een vaste voet.

11. Conclusie

De nieuwe line-up van Panasonic is veelbelovend en elke TV heeft een ruim aanbod aan functies die je televisie-ervaring verbeteren. De HZW984 en de HZT1506 bevatten als belangrijkste features de Filmmaker mode met intelligent sensing, Dolby Vision IQ en de draaibare voet. Ga je voor de meest complete uitvoering, kies dan voor de HZW2004 die ook nog eens beschikt over het OLED Master HDR Professional Edition scherm en de Technics soundbar. Als je nu zelf twijfelt tussen welk model het beste in jouw woonkamer past dan raad ik je aan om te kijken naar waar je meerwaarde aan hecht. Hoef je niet perse het allerbeste? Dan haal je alsnog meer dan genoeg kwaliteit uit één van de instap OLED modellen van Panasonic want deze zullen je qua beeld & de functies zeker niet teleurstellen. Ben je bereid om een wat hogere prijs te betalen voor beter geluid en het echte allerbeste beeld, dan ga je voor de complete HZW2004.