Navigatie

Samsung QLED 8K Q900T | Video review

09-10-2020

De Samsung QLED 8K Q900T. Wat deze nieuwe 8K televisie ons allemaal te bieden heeft, bekijken we in deze video!

1. Opening

Hoi, ik ben Antoine van Expert! Je ziet het misschien al wel meteen, maar vandaag sta ik naast een 8K televisie! De Samsung QLED Q900T. Wat deze nieuwe 8K televisie ons allemaal te bieden heeft, bekijken we in deze video!

2. 8K Resolutie

33 miljoen pixels! Zo bekijk je voortaan elk beeld met deze QLED van Samsung. Dat ziet er natuurlijk allemaal fantastisch en superscherp uit en dat ook nog eens in een 8K resolutie. Dat is een resolutie wel 4 keer hoger dan 4k.

3. Quantum Processor 8K

Samsung heeft ook een sterke processor in de tv gezet; de Quantum Processor 8K. Deze processor zorgt, naast het beste beeld, voor 2 belangrijke dingen. Het eerste is de 8K AI-upscaling. Er is tot op heden natuurlijk nog niet zoveel 8K content die we kunnen bekijken, maar dat is waar de upscaling bij helpt. Ook al kijk je tv in lagere resolutie dan 8K, dan schaalt de slimme processor dit beeld omhoog en zo zie je het alsnog extra scherp. Het tweede is Adaptive Picture. Kort gezegd past je TV zich aan de omgeving aan, dus hij kijkt naar het omgevingslicht en weet zo de beste helderheid hierop aan te passen. Dus of je nu ’s avonds kijkt of overdag, het beeld is altijd optimaal ingesteld.

4. Quantum HDR

Op deze Q900T QLED bekijk je alles met geweldige scherpte en helderheid en dat komt mede door HDR10+. Dit is een dynamische verbetering van de TV die per scène de kleur en het contrast aanpast zodat de meest levensechte en rijke kleuren naar voren komen.

5. Quantum Dot

Daarnaast werkt HDR10+ samen met de Quantum Dot-technologie van Samsung. Hiermee wordt het kleurspectrum van je beeld op zijn best weergegeven, op 100% kleurvolume. Zo zie je bijvoorbeeld bij een prachtige zonsondergang op zee nog steeds de blauwe tinten in het donkere zeewater.

6. Infinity Screen

Het mooie aan deze tv is, is dat je echt optimaal kan genieten van het scherm. Er zit namelijk bijna geen rand om heen, alleen aan de onderkant is deze nog goed zichtbaar. Het scherm aan de voorkant bestaat dan ook 99% uit beeld. En dit zorgt voor minimale afleiding. En of je nu recht voor de TV zit, of vanuit een schuine hoek kijkt. De beeldkwaliteit blijft hetzelfde dankzij de Ultra Viewing Angle.

7. Ambient Mode+

Een grote tv is natuurlijk geweldig maar als hij uitstaat blijft er een groot zwart vlak over. De Ambient Mode+ biedt hier een oplossing. Je kunt namelijk zelf een decor of foto kiezen dat op het scherm wordt weergegeven en zo blendt jouw tv als het ware in met jouw interieur.

8. Object Tracking Sound+

In de Q900T van Samsung zitten speciale naar boven en zijwaarts gerichte speakers. Deze kunnen je met het geluid als het ware omringen, en daar speelt de TV op in. Het geluid volgt namelijk het beeld, dus raced er een auto langs in een film, dan bootst het geluid dit omgevings effect ook echt na.

9. Conclusie

De 8K QLED Q900T van Samsung laat je genieten van een geweldige kijkervaring. En de technologieën in deze tv maken dit alleen maar beter. Door de hoge resolutie zijn alle details op het scherm goed zichtbaar en ziet alles er heel erg scherp uit. Dankzij het strakke Infinity Screen van deze tv is de rand bijna niet te zien en belemmert dit de kijkervaring dus ook niet. En zelfs als de tv uitstaat kun je hem subtiel laten verdwijnen in het interieur. Eerlijk is eerlijk, heel veel content in 8K is nog opkomend, enkele nieuwe smartphones zoals de S20 filmen al in 8K. Maar dat betekent niet dat je niks aan de 8K-resolutie hebt. Juist wel! Want met de AI-upscaling bekijk je ook de content die niet 8k is op een nog betere kwaliteit, met een mooi helderheid, pure kleuren en een rijk contrast.