Navigatie

Sonos Arc | Video review

03-07-2020

Het is de allernieuwste soundbar van Sonos, de nieuwe Sonos Arc met Dolby Atmos. Antoine van Expert kijkt wat deze soundbar te bieden heeft!

Bekijk het product

1. Opening

Hoi, ik ben Antoine van Expert en vandaag heb ik voor jullie de Sonos Arc! Een soundbar met 3D geluid alsof je in een concert hal of bioscoop zaal zit. Het klinkt futuristisch maar de nieuwe Sonos Arc heeft het. Vandaag nemen wij een kijkje wat deze soundbar ons nog meer te bieden heeft!

2. Design

Wat ik zelf altijd belangrijk vind bij apparaten zoals de soundbar: is hij subtiel weg te werken in het interieur? Natuurlijk valt een soundbar altijd op maar de Sonos Arc is zeker geen doorn in het oog. Zoals bij veel soundbars kun je ervoor kiezen om hen onder je tv te plaatsen of hem aan de muur op te hangen. Het statuslampje van de Sonos Arc past zich aan aan de hoeveelheid licht in de kamer. (Laten zien) Zo blijft hij altijd zichtbaar maar is het nooit zo fel dat het afleidt. De Sonos Arc zelf is in het zwart en het wit beschikbaar, zo past hij eigenlijk bijna altijd bij je interieur en televisie.

3. Magnetische sensor

Hang je hem nu op aan de muur, dan zit er achter in de soundbar een magnetische sensor. Deze merkt deze bevestiging op en stelt de EQ, de toonregelaar in de soundbar, automatisch bij voor het beste geluid. Hoe je hem nou zelf installeert laten we je straks zien!

4. Google Assistent

Geen zin om de bank af te komen? De soundbar kan ook gewoon met de stem bediend worden. Zo kan je handsfree je muziek afspelen, zet je wekkers of alarmsignalen en nog veel meer. Ben je niet zo’n fan van stembediening en vind je het eigenlijk alleen maar irritant? Dan kan de microfoon gewoon uitgeschakeld worden!

5. Dolby Atmos

Eén van die nieuwe functies van de Sonos Arc is het 3D-geluid van Dolby Atmos. De naar boven gerichte drivers in de speakers zorgen voor een multidimensionaal geluidsveld, zo ervaar jij het geluid écht om je heen.

6. TruePlay & HDMI eARC

De soundbar kan zichzelf aanpassen aan de omgeving door middel van Trueplay tuning. De Sonos Arc optimaliseert dan het geluid voor de akoestiek van je kamer. Zo klinkt het geluid eigenlijk altijd op z’n best in elke kamer. Een belangrijke disclaimer, je hebt wel een iOS apparaat nodig om van TruePlay gebruik te kunnen maken. De Sonos Arc maakt ook gebruik van het nieuwe HDMI eARC. Wat dit doet, het verstuurt eigenlijk de audio van je TV in hoogste kwaliteit, en zonder vertraging, naar je soundbar. Dit zorgt voor weergaloos geluid.

7. Spraakversterking

Heb je wel eens last van dat je de stemmen bij een film of programma niet goed hoort? Met de Sonos app zet je heel makkelijk de spraakversterking aan. Deze zorgt er voor dat dialogen van bijvoorbeeld filmpersonages duidelijker klinken als ze zacht praten of tijdens de intense actie.

8. App

Naast spraakversterking pas je in de app nog meer dingen aan zoals de bass & treble, dat zijn de lage en hoge tonen, en de hardheid van het geluid. Je kunt ook gebruik maken van de nachtmodus, deze zorgt ervoor dat harde geluidseffecten niet té hard zijn en je niemand per ongeluk wakker maakt.

9. Installatie

Het installeren van de soundbar is vrij gemakkelijk! Stel, je plaatst hem onder de tv, dan zet je hem gemakkelijk neer en hoef je eigenlijk maar 2 dingen te doen. Je sluit de voedingsbron aan, en je sluit hem aan op de tv. Als je TV nu uit is kun je alsnog genieten van muziek, radio of podcasts. Dit gebeurt dan via wifi met de Sonos App of met Apple Airplay 2.

10. Uitbreiding met Sub of One SL/Five

Ben je een fanatiekeling qua surround sound? Dan kun je je luister ervaring nog meer verbeteren door bijvoorbeeld een extra Sonos One SL, of een Sonos Five erbij te halen. Zo heb je dus meer surround sound maar kan je ook uitbreiden naar meerdere kamers!

11. Conclusie

De Sonos Arc! Een prachtig afgewerkte soundbar waar je je zeker niet voor hoeft te schamen. Het is een mooi, strak product dat echt wel een prominent plekje in de woonkamer verdient. Het geluid is geweldig en met de Dolby Atmos is het al snel een wereld van verschil met wat oudere soundbars. Al helemaal met een kleine uitbreiding voor de echte surround ervaring. De bas van de Sonos Arc is sterk en hij bevat allerlei top functies zoals Trueplay om jouw luisterervaring helemaal perfect te krijgen.