Navigatie
  • Gemak van online met de zekerheid van 140 winkels
  • Wij scoren een 8.7

Advies over vriezers

Nieuwe vriezer nodig? Expert adviseert u hierbij graag

Als u een nieuwe vriezer wilt kopen, kunt u kiezen uit verschillende modellen zoals een tafelmodel vriezer of een staande of liggende vriezer. Verder zit er verschil in energieklasse, NoFrost, grootte, inhoud en aantal lades. Hieronder vertellen wij u waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe vriezer.

Bekijk alle vriezers

1. Vrieskist

Een vrieskist heeft een klep die omhoog getrokken wordt om de vriezer te openen. Het grote voordeel van een diepvrieskist is de grote vriesruimte. Een nadeel van een diepvrieskist is dat de producten die u invriest op elkaar gestapeld moeten worden.

Bekijk alle vrieskisten

2. Vrieskast

Een vrieskast gaat open met een naar links of rechts draaiende deur. Een vrieskast heeft laden waarin u uw etenswaren overzichtelijk op kunt bergen. Daarnaast is een vrieskast in verschillende maten te verkrijgen. Een tafelmodel vrieskast is handig als u niet veel ruimte heeft en toch graag een aparte vriezer gebruikt.

Bekijk alle vrieskasten

3. Inhoud in netto liters - hoeveel wilt u invriezen?

De inhoud van een vriezer wordt gemeten in liters. Door naar het netto aantal liters te kijken, kunt u inschatten hoeveel er in een vriezer past.

Bekijk vriezers met 180 -220 liter inhoud

4. Energieklasse - Hoe zuinig is de vriezer?

De energieklasse van een vriezer wordt aangegeven met een letter op een energielabel. Bij elke letter hoort ook een kleur. A+++ is donkergroen en is zeer energiezuinig. Energieklasse D is rood en is het minst zuinig. Een zuinige vriezer is beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Hoe zuiniger de vriezer, hoe lager uw energierekening.

Bekijk alle zuinige A+++ vriezers

5. Wat is NoFrost?

U hoeft een vriezer met NoFrost niet te ontdooien. De NoFrost technologie koelt door middel van circulatielucht, waarbij het vocht naar buiten wordt afgevoerd. Hierdoor krijgt ijsafzetting geen kans en hoeft u nooit meer te ontdooien.

Er bestaan ook vriezers met Smartfrost. Een vriezer met Smartfrost hoeft u minder vaak te ontdooien dan een gewone vriezer. Smartfrost heeft geïntegreerde verdamperleidingen in de wanden waardoor de vriezer zorgt voor minder rijpvorming. Hierdoor kunt u de vrieskast sneller ontdooien en eenvoudiger schoonmaken.

Wanneer de vriezer niet over NoFrost of Smartfrost beschikt, wordt er gebruik gemaakt van verdamperplaten tussen de vriesladen. Hierdoor vindt rijpvorming sneller plaats en moet u dus regelmatig ontdooien.

Bekijk alle NoFrost vriezers

6. Klimaatklasse - plaatsting van de vriezer in een onverwarmde ruimte

Veel apparaten werken minder goed bij een te lage omgevingstemperatuur. Dat komt doordat elk apparaat wordt gemaakt voor een bepaalde klimaatklasse. Let hierop als u de vriezer in een onverwarmde schuur wil plaatsen.

Afkorting

Klimaatklasse

Geschikt voor omgevingstemperaturen van:

SN

Subnormaal

+10°C tot +32°C

N

Normaal

+16°C tot +32°C

ST

Subtropisch

+16°C tot +38°C

T

Tropisch

+16°C tot +43°C

  • Een samenstelling van twee klimaatklassen kan ook. Een SN-T vriezer is bijvoorbeeld geschikt voor een omgevingstemperatuur van +10°C tot +43°C.
  • Er bestaan vriezers die geschikt zijn voor een omgevingstemperatuur van 0°C of zelfs -15°C. Deze vriezers vallen niet onder een klimaatklasse omdat ze voorlopen op de internationale normeringen.

Vragen of liever persoonlijk advies?

Krijgt u liever een persoonlijk advies? Uw lokale Expert winkel staat voor u klaar! Wij helpen u met het maken van de perfecte keuze, op basis van uw wensen, eisen en budget. Klik hier om een Expert winkel bij u in de buurt te vinden. Of klik hier om direct contact op te nemen!

  • Persoonlijk advies op maat
  • Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Bekijk alle Expert winkels